Alles wat je over streamingdienst Max moet weten

Article
woensdag, 19 april 2023 om 15:00
hbo maxf1681383976
Net nu het einde van nieuwe streamingdiensten aangebroken is, komt Warner Bros. Discovery met een grote aankondiging. Het betreft de nieuwe streamingdienst Max die ook naar Nederland komt. Daarvoor offert het bedrijf twee andere streamingdiensten op. Alles wat je over streamingdienst Max moet weten, leggen we je hier haarfijn uit.
Er komt een nieuwe streamingdienst in de vorm van Max. Het is geen streamingdienst die specifiek is opgericht voor de Nederlandse omroep MAX, maar een nieuwe dienst van Warner Bros. Discovery. De twee Amerikaanse bedrijven fuseerden vorig jaar en gaan nu samen een streamingdienst maken.

Max vervangt HBO Max en Discovery

Die streamingdienst heet Max en vervangt twee bestaande diensten. Het betreft HBO Max en Discovery+. Waar eerstgenoemde vooral bekend staat om zijn fictieprogramma's en hoogstaande series van HBO, kun je Discovery+ vooral kennen van haar laagdrempelige reality-tv programma's.
Het samenvoegen van de twee diensten brengt dan ook voor ieder wat wils en gebeurt in de Verenigde Staten al op korte termijn. In het thuisland trapt de dienst op 24 mei af, waarna HBO Max en Discovery+ daar niet meer bestaan. Nederland volgt later.

Wanneer komt streamingdienst Max in Nederland

In de lage landen zijn we volgend jaar pas aan de beurt. Dan komt de streamingdienst in plaats van de twee bekende diensten die nu al in Nederland beschikbaar zijn. Veel dingen zijn momenteel alleen nog onduidelijk voor Nederlanders, waaronder de specifieke releasedatum. Het enige wat duidelijk is, is dat de dienst in 2024 verschijnt in ons kikkerlandje.
hbo max 1 scaledf1702049380

Kosten voor streamingdienst Max

Een andere vraag die nog zonder antwoord zit, is hoeveel de streamingdienst in Nederland gaat kosten. Momenteel zijn alleen nog de prijzen voor Amerikanen duidelijk en die prijzen zijn niet mals. De prijzen zijn als volgt:
  • Max Ad Light: 9,99 dollar (9,07 euro)
  • Max Ad Free: 15,99 dollar (14,51 euro)
  • Max Ultimate Ad Free: 19,99 dollar (18,14 euro)
Via het goedkoopste plan krijg je naast alle content van de streamingdienst tussendoor wel nog advertenties. Voor het tweede plan zijn deze eruit gehaald, maar betaal je dus wel zes dollar meer per maand. De duurste variant van het abonnement is zonder advertenties, maar geeft ook toegang tot 4K-streamingkwaliteit.

Blijft de 50 procent-korting van HBO Max?

De vraag die in Nederland momenteel veel gebruikers bezighoudt, is of de kortingsactie waarmee Warner Bros. gebruikers een jaar geleden over de streep haalde, blijft bestaan. Toen kregen nieuwe HBO Max-abonnees 50 procent korting op hun abonnementskosten zolang ze abonnee bleven.
Gezien Max een voortzetting is van HBO Max gecombineerd met Discovery+ zouden gebruikers het argument kunnen gebruiken dat ze hun account niet hebben opgezegd en dus recht hebben op de korting. Anderzijds zou de streamingdienst zelf zich kunnen beroepen op het feit dat de korting voor HBO Max geldig was en dit een nieuwe streamingdienst is. Een duidelijk antwoord is er simpelweg nog niet.
Via sociale media laat het Nederlandse account van HBO Max weten nog geen prijzen te hebben voor de Nederlandse variant van streamingdienst Max. Mogelijk weet de Nederlandse tak van Warner Bros. Discovery zelf ook nog niet wat het beleid wordt. De dienst wordt immers volgend jaar pas omgezet naar Max.
Heb jij zin in streamingdienst Max en ga jij je abonneren? Laat het ons weten in de reacties hieronder!