Opvallende Tears of the Kingdom theorie verdeelt fans

News
woensdag, 19 april 2023 om 14:30
tears of the kingdom ganondorff1681903750
De nieuwste trailer voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom riep de nodige vragen op over het verhaal van de game. Zelda-fans kunnen het in zo’n geval meestal niet laten om allerlei theorieën te verzinnen. Eén zo’n theorie verbindt de nieuwe game aan Breath of the Wild én Skyward Sword op een manier die voor sommige fans toch niet iets te ver gaat.
Hoewel Calamity Ganon werd verslagen in Breath of the Wild, brengt Tears of the Kingdom zijn eerdere Gerudo-vorm Ganondorf terug. Hij is nooit iets anders geweest dan een schurk, maar sommige fans denken dat dat in Tears of the Kingdom anders zal zijn. Een belangrijk bewijsstuk komt uit Breath of the Wild.
Daarin is namelijk een artistieke weergave van de strijd met Calamity Ganon van 10.000 jaar eerder te zien, waarop de held op een opvallende manier is afgebeeld. Hij is namelijk groen en heeft rood haar. De hele afbeelding is niet bijzonder natuurgetrouw in zijn kleurgebruik, maar het is al langer een theorie dat het niet om Link gaat, die vrijwel altijd blond is, maar om Ganondorf, die rood haar en een groene huid heeft. Hij draagt bovendien een toga die aan de binnenkant dezelfde kleuren heeft als de 10.000 jaar oude held.
De theorie dat Ganondorf ooit een held was en ooit tegen Calamity Ganon vocht is daarom weer populair geworden. Aanhangers wijzen er ook op dat er in de nieuwste trailer voor Tears of the Kingdom een figuur is te zien die mogelijk Demise uit Skyward Sword is. Een vloek van Demise zorgt ervoor dat er steeds opnieuw kwaad opstaat in Hyrule. De theorie luidt nu dat Ganondorf niet tegen Calamity Ganon, maar Demise vocht, om zichzelf te bevrijden van de vloek. In Tears of the Kingdom zou Ganondorf alleen kwaadaardig zijn omdat hij wordt bezeten door Demise.

Tears of the Kingdom Ganondorf theorie krijgt veel tegengas

Zoals vaker met theorieën over Zelda wordt er veel bewijs aangevoerd, maar is een hoop daarvan niet bijzonder overtuigend. Veel fans vinden het feit dat een oude held wordt afgebeeld met rood haar onvoldoende bewijs dat het niet Link is. Ook vinden veel mensen het vergezocht dat Ganondorf, die altijd een schurk is geweest en hoogstens af en toe een beetje sympathiek, nu ineens een held wordt.