Alles wat je nu al over de Call of Duty 2020 release moet weten

  De ware onthulling van de Call of Duty 2020 release laat nog even op zich wachten, maar desondanks weten we al aardig wat over de aankomende shooter. Bovendien is Activision lekker aan het teasen geslagen, wat duidt op een officiële aankondiging in de nabije toekomst.

  Je kan van Call of Duty zeggen wat je wilt, maar de populaire gameserie bestaat al bijna twee decennia en heeft zich in die tijd ontpopt tot een van de meest iconische ooit. Geen jaar gaat voorbij zonder een nieuw deel, dat doorgaans in de eerste helft van dat jaar al wordt onthuld. Vreemd genoeg gaat dat niet op over de Call of Duty 2020 release, want het is inmiddels augustus en we moeten het nog steeds doen met geruchten en teasers.

  Wanneer gaat de officiële onthulling toch plaatsvinden? Een prangende vraag die op de lippen van veel gamers moet liggen. In een poging de honger wat te stillen is hier een overzicht van alles wat we over de aankomende game weten. Als Activision ons niet wil hypen, moeten we het zelf maar doen!

  Geruchten wijzen op nieuwe Black Ops in Koude Oorlog

  Ondanks dat de aankondiging van een nieuwe Call of Duty dit jaar een stuk later komt dan normaal gesproken, kwamen er al geruchten boven drijven dat de game best wel eens onderdeel kan zijn van de Black Ops-serie. De vier delen die hier nu onder vallen zijn allemaal van ontwikkelaar Treyarch, die ook nu weer aan het roer zou staan. Dat maakt het verhaal extra aannemelijk. Verder zou Chipsmerk Doritos de titel hebben gelekt: Call of Duty Black Ops Cold War.

  Wel zou het verhaal een beetje met de trend van eerdere jaren breken, namelijk dat er drie studio's rouleren. Het zou volgens de gewoonte die Activision sinds 2012 heeft, na Treyarch's Black Ops 4 en Infinity Ward's Modern Warfare nu eigenlijk weer de beurt zijn aan Sledgehammer Games. De laatste game uit die stal is de in 2017 verschenen WWII, maar de ontwikkeling voor het nieuwe deel samen met Raven Software zou grotendeels zijn overgenomen door Treyarch. Hoe dan ook, tot nu toe wijzen vrijwel alle hints op een nieuwe Black Ops, die teruggaat naar de Koude Oorlog.

  Warzone bevat ook hints naar Black Ops Cold War

  Een Call of Duty Black Ops Cold War dus! Maar welke bewijzen zijn daarvoor? Op dit moment helaas nog geen keiharde bewijzen, tenzij je de eerste geruchten en het lek van Doritos héél serieus neemt. Onder de naam 'The Red Door' publiceerde uitgever Activision een nieuwe applicatie in de Microsoft Store, die hintte naar een Closed Internal Alpha.

  Inmiddels zijn er aardig wat hints en teasers bijgekomen. Het aantal groeit in rap tempo nu Activision met allerlei cryptische boodschappen en puzzels komt aanzetten. Zo kraakten spelers onlangs een code dankzij hints op website pawntakespawn.com/tv die toegang verschaft tot een bepaalde locatie in Call of Duty Warzone, waar allerlei informatie te vinden is over (operaties tijdens) de Koude Oorlog.

  Diepe connectie met Battle Royale-modus Warzone

  Over Warzone gesproken; ook Black Ops Cold War zal waarschijnlijk een Battle Royale krijgen. Een bekende YouTuber die veel content over Call of Duty maakt, heeft namelijk vernomen dat de map die spelers uit Call of Duty Warzone kennen ook in de nieuwe game gaat komen.

  Rob Kostich, president van Activision, heeft dit nieuws min of meer bevestigd. Tijdens een conference call begin augustus vertelde hij dat de nieuwe Call of Duty een duidelijke connectie gaat hebben met Warzone, zoals nu het geval is met Modern Warfare. Hoe de integratie van de Battle Royale-modus in Treyarch's game precies in zijn werk gaat, is nog niet bevestigd, al lijkt het erop dat spelers tegelijk in zowel Cold War als Warzone progressie kunnen boeken.

  Mogelijke datum van onthulling Call of Duty 2020 release

  Activision is onlangs een speurtocht gestart met hints die toe kunnen werken naar de ware aankondiging van de nieuwe Call of Duty. Een van de hints leidde naar de eerder genoemde website en locatie in Warzone. Tot 19 augustus zal dit doorgaan, wat kan betekenen dat op die dag Cold War uit de doeken wordt gedaan, of op zijn minst een releasedatum krijgt.

  Call of Duty: Black Ops Cold War

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.