Alle Battlefield 1 multiplayer game modes op een rij

Article
dinsdag, 18 oktober 2016 om 10:57
xgn google image
Battlefield 1 verschijnt volgende week vrijdag. Nog iets meer dan een week dus voordat iedereen los kan gaan met de nieuwste militaire shooter van DICE. Een van de grootste onderdelen van de Battlefield franchise is uiteraard de multiplayer. Een goed moment dus om alle Battlefield 1 multiplayer game modi op een rij te zetten.
In totaal zullen er zes verschillende Battlefield 1 modi beschikbaar zijn bij launch. Deze zullen ieder hun eigen speelstijl vereisen van spelers en zullen uiteraard op elke map beschikbaar zijn.
In tegenstelling tot de vorige Battlefield edities zullen de speleraantallen in de verschillende modi niet meer ingesteld kunnen worden door de server hosts. In ieder geval niet vanaf de launch. Wellicht dat dit in een later stadium nog wel toegevoegd gaat worden, maar daar is op dit moment niks over bekend.
Er is ook gesproken over de game modus Air Superiority. Deze modus zou in Battlefield 1 terugkomen, maar de website van Battlefield 1 vermeldt deze nog niet als beschikbare modus. Wellicht dat deze dus ook later toegevoegd gaat worden.

Conquest

De eerste game modus die we behandelen is uiteraard de Battlefield klassieker Conquest. In Conquest is het de bedoeling dat je met jouw team verschillende gebieden veilig stelt door een overwicht van het aantal spelers te hebben in het desbetreffende gebied.
Wanneer je gebieden in bezit hebt zal het aantal tickets van het andere team naar beneden gaan. Wanneer de teller van één team op nul staat heeft het andere team gewonnen. Hoe meer gebieden je bezit, hoe sneller het aantal tickets naar beneden zal gaan. Conquest is de all-out-war modus van Battlefield, waarbij infanterie, tanks, gepantserde voertuigen en vliegtuigen allemaal samen in het slagveld worden gegooid.
In Battlefield 1 zullen maximaal 64 spelers tegelijkertijd op een map kunnen. Wanneer het maximale aantal spelers is ingesteld zullen er zeven á acht punten zijn die overgenomen kunnen worden. Conquest is in Battlefield 1 redelijk gelijk aan Battlefield 4 en 3.
In de bèta zijn er enkele veranderingen doorgevoerd die niet bij de meeste mensen in de smaak vielen. Zo had DICE een verandering doorgevoerd waardoor het maken van kills niet meer meetelde in het terugdringen van de tickets. Dit zorgde enerzijds voor een tragere gameplay waarbij het bevechten van de vijand niet de prioriteit had en anderzijds dat de timer, die eerst op 30 minuten stond en nu is verplaatst naar 60 minuten, eerder afliep dan het potje zelf.
DICE heeft deze beslissing gelukkig teruggedraaid en ook het verlengen van de timer zorgt voor een betere speelsessie waarbij de behemoth eenheden ook echt aan hun speeltijd toekomen. Conquest in Battlefield 1 zal naar alle waarschijnlijkheid weer een enorm populaire game modi worden, laten we hopen dat DICE de juiste keuzes heeft gemaakt na de beta en dat we een erg leuke game modi krijgen wanneer de game verschijnt.
99329

Domination

Domination is ook een oude bekende game modus in de Battlefield franchise. In essentie lijkt Domination op Conquest alleen richt Domination zich op de infanteriegevechten in plaats van de all-out-war van Conquest. In totaal zullen er maximaal 24 spelers tegelijkertijd in een game zitten. De mappen zullen uiteraard ook kleiner zijn dan de Conquest mappen, waarbij er ongeveer vier á vijf gebieden zijn die overgenomen kunnen worden.
De manier waarop de game gewonnen kan worden in hetzelfde als bij Conquest. Ook hier zullen beide teams de gebieden moeten veroveren om het aantal tickets van de vijand terug te dringen. De game modus is vooral bedoeld voor spelers die het niet leuk vinden om constant op hun hoede moeten zijn voor tanks die hun van achteren aanvallen of vliegtuigen die onverwacht bommen beginnen te gooien.
Over het algemeen zal Domination een game modus zijn waar spelers iets minder snel vanuit alle hoeken beschoten worden. Hierdoor kan het een goede game modus zijn voor spelers die net beginnen met Battlefield of een bepaald wapen beter onder de knie proberen te krijgen.
99330

Rush

Rush is in Battlefield 1 nauwelijks veranderd ten opzichte van Battlefield 4 en Battlefield 3. Een potje Rush bestaat eigenlijk uit twee delen. Of je bent een aanvallend team, of een verdedigend team.
Wanneer je in een aanvallend team zit, is het de bedoeling om twee vijandelijke locaties op de map over te nemen. Wanneer dit is gebeurt moeten de verdedigers terugvallen naar een volgende linie en begint de aanval weer opnieuw. Het verdedigende team moet uiteraard proberen de aanvallers te weren en het team moet voorkomen dat de locaties worden overgenomen.
Rush wordt gespeeld met maximaal 24 spelers, dus 12 in elk team. De aanvallers winnen als ze alle locaties hebben overgenomen. Dit houd meestal in dat er 3 tot 4 keer een aanval moet slagen. De verdedigers winnen wanneer ze de aanvallers tegenhouden voordat de laatste locatie is overgenomen. De verdedigers hebben een oneindig aantal tickets terwijl de aanvallers het met een gelimiteerd aantal moeten doen.
Het verschil van Rush in Battlefield 1 in vergelijking met eerdere edities is dat er ditmaal een tweetal telegraafpalen moet worden overgenomen. Deze telegraafpalen kunnen door de verdedigers ook worden gebruikt om artillerievuur op de vijand af te sturen. Dit zorgt voor een extra niveau in het spel, waarbij een succesvolle aanval plots kan worden afgeslagen door goed geplaatste artillerie schoten.
99331

Team Deathmatch

De laatste bekende modus in Battlefield 1 is Team Deathmatch. Misschien wel de meest voorkomende game modus in een multiplayer shooter. Hierbij is het simpelweg de bedoeling om zoveel mogelijk vijanden neer te maaien zonder zelf het loodje te leggen. Het is qua mappen de kleinste game modus van Battlefield 1, waarbij de focus ligt op infanterie gevechten op korte afstanden. Net zoals Rush en Domination zal Team Deathmatch 24 spelers tegenover elkaar zetten.
De game modus Team Deathmatch is net zo oud als het multiplayer shooter genre zelf. Naast Free-for-all is Team Deathmatch waarschijnlijk de modus die in de meeste games voorkomt, van Call of Duty tot Halo en van Battlefield tot Overwatch, Team Deathmatch is niet weg te denken uit de multiplayer shooter en Battlefield 1 zal dan ook zeker niet zonder deze modus worden gelanceerd.
Een leuke toevoeging aan de Team Deathmatch modus zijn de Elite Classes. Deze zullen op willekeurige momenten en plekken op de map verschijnen. Indien goed gebruikt kunnen deze soldaten erg lastig zijn om neer te halen, zeker als het andere team niet goed samenwerkt. Dit kan dus voor zowel erg leuke en frustrerende situaties zorgen waardoor Team Deathmatch in Battlefield 1 wellicht weer net even interessanter kan worden dan in andere games.
99332

Operations

âOperations is de eerste nieuwe modus van Battlefield 1. Deze is wellicht het beste te vergelijken met Rush, maar is toch weer net even anders. Operations wordt een aaneenschakeling van verschillende potjes waarbij de uitkomst van het ene potje beslist waar daarna gevochten wordt en hoe de game modus dus vordert.
Wanneer je een potje wint dan zal je doorgaan naar de volgende map en zal de vorige map in de achtergrond nog te zien zijn. De uitkomst van het vorige potje heeft dus ook echt een effect op de volgende potjes.
Net zoals Rush zijn er bij Operations een verdedigend team en een aanvallend team. Als aanvallend team moet je wachten op het teken om aan te vallen, wanneer dit teken is gegeven zal het gehele team, als het goed is, tegelijkertijd de aanval inzetten om een sector over te nemen.
Deze sectoren bestaan uit verschillende punten die allemaal door de aanvallers overgenomen moeten worden. Alleen dan zal de verdediging falen en moet de tegenstander terugvallen naar een volgende sector. Een potje Operations is afgelopen wanneer of alle sectoren zijn overgenomen of de aanvallers geen tickets meer over hebben.
99333

War Pigeons

âWar Pigeons is de laatste Battlefield 1 multiplayer game modus die zeker vanaf launch beschikbaar zal zijn. Deze modus is wellicht het beste te omschrijven als een soort Capture the Flag of King of the Hill modus. In War Pigeons zal er aan het begin van een potje ergens op een willekeurige plek op de map een duiventil worden geplaatst met daarin één duif.
Het is aan beide teams om deze duif in het bezit te krijgen en naar een veilige, maar open plek te krijgen. Dan wordt er een bericht gestuurd naar het hoofdkwartier. Wanneer dit bericht is verstuurd zal er een artillerie barrage komen op de vijandige positie en dat zal het gevecht moeten eindigen. War Pigeons zal naar alle waarschijnlijkheid ook met 24 of 32 spelers gespeeld worden.
Verder is er nog niet veel bekend over de modus. De grootte van de map en de duur van de potjes zijn allemaal nog onbekend. Dit zullen we waarschijnlijk pas weten vanaf de launch.
Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Populair Nieuws