Dishonored 2 details - Dit moet je weten!

Article
door Anoniem
dinsdag, 18 oktober 2016 om 10:29
xgn google image
Nog even en dan is het zover: de Dishonored 2 release! Eerder zetten wij alle Dishonored 2 details voor jou op een rij, wat weten we nu precies over de aankomende release van Dishonored 2? Je leest het hier!

Hoofdpersoon

In Dishonored 2 heb je de keuze uit niet één, maar twee hoofdpersonages. Op een gegeven moment moet je kiezen of je met Emily - dochter van Corvo - of Corvo zelf, uit Dishonored 1, de game wil doorspelen. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, kan je dit niet meer ongedaan maken. Dit zorgt ervoor dat het aantrekkelijk is om de game twee keer uit te spelen.
Nu volgen enkele Dishonored 2 details over het nieuwe hoofdpersonage van Dishonored 2. Corvo ken je al uit Dishonored 1, dus XGN praat je bij over Emily. Emily kwam in Dishonored voor als 10-jarig meisje, in Dishonored 2 is deze dame 25 jaar oud. Dishonored 2 is dus een sequel op de eerste game. Emily komt uit een welvarend gezin, alleen schuwt ze geen geweld omdat haar broer vroeger is vermoord.
74615

Locatie

Dishonored 2 speelt zich op een andere locatie dan Dishonored 1. Dishonored 1 speelde zich af in Dunwall en Dishonored 2 speelt zich af in Karnaca -de geboorteplaats van Corvo-, Karnaca ligt op een eiland Serkonos ter zuiden van Dunwall. Karnaca is, in tegenstelling tot Dunwall, een stuk kleurrijker en oogt minder depressief dan Dunwall, het is de juweel van het zuiden en vergelijkbaar met locaties in zuiderlijke landen als Griekenland, Italie of Spanje.
Verdere Dishonored 2 details zijn dat de ratten er niet meer zijn, daarvoor 'in de plaats' heb je nu blood fly’s. Dit zijn kleine vliegen die op lijken afkomen en jou aanvallen als je te dichtbij komt. Als je veel lijken in de stad achterlaat, komen er ook meer blood fly’s en dan wordt het moeilijker om de stad door te komen. Wees dus slim en doe je voordeel met deze Dishonored 2 details: ruim je lijken op en speel zoveel mogelijk stealth!
74616

Verhaal

Dishonored 2 speelt zich dus 15 jaar na Dishonored 1 af, het jaar is 1850. De eerste 25 minuten van de game speel je sowieso met Emily, hierna krijg je de keuze om met Corvo verder te spelen of bij Emily te blijven. Dunwall is geen veilige plek voor Emiliy, ze wordt daar namelijk gezocht en Emily vlucht naar het zuiden. De vorige koningin van Karnaca is van de troon gestoten door een kwaadaardige vervanger.
Het doel van Dishonored 2 is dan ook om deze kwaadaardige vervanger van de troon te werpen. Hoe je dat doet, ligt voornamelijk in jouw handen. Je hebt als speler veel invloed op het verhaal, er zijn dan ook nog weinig Dishonored 2 details over het verhaal bekend.
74617

Keuzes en consequenties

Er zijn ook al wat Dishonored 2 details vrijgekomen over de keuzes en consequenties in de game. In Dishonored 1 had je al wat vrijheid om op een bepaalde manier een missie te voltooien, in Dishonored 2 heb je nog veel meer vrijheid. Alles wat je doet in de game heeft consequenties.
Als al je acties in de game consequenties hebben, zorgt dit ervoor dat elke speelsessie anders aanvoelt. De replay-waarde van Dishonored 2 ligt hierdoor een stuk hoger dan het eerste deel.
74618

Gameplay

Natuurlijk heb je in Dishonored 2 nog meer powers en upgrades, maar daar blijft het niet bij. Je hebt in Dishonored 2 nu een power met een speciale upgrade tree voor al jouw powers ofwel krachten, dit zorgt ervoor dat je nog preciezer en sterker te werk kan gaan door bepaalde upgrades aan je krachten door te voeren. De powers zullen hierdoor steeds diverser worden, en ook dit heeft weer positieve invloed op de replay waarde van de game.
Je hebt nieuw aanvallen en assasinations én een nieuwe toevoeging is de mogelijkheid om in de game te 'leanen'.Bethesda zegt alle gameplay uit Dishonored 2 op de schop te hebben genomen, de gameplay is aangepast en verbeterd.
Alles wat je in de Dishonored 2 trailer hebt gezien kan je ook in-game doen, zo vertelde ontwikkelaar Harvey Smith van Arkane Studio's ons. Je zult dus ook de Clockwood Soldier tegenkomen die de rijke mensen beschermt tegen de protagonisten. Deze robot zal een leuke verrassing voor je in petto hebben, maar wat dat is verklappen we uiteraard nog niet...
Dishonored 2 komt in 2016 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Je kunt de game nu al hier pre-orderen. Meer weten over de game? Bekijk dan onze speciale Dishonored 2 mini-website.