Deze AirPods Pro features zijn compleet nieuw!

  In het dagelijkse straatbeeld zijn de AirPods niet meer weg te denken, alhoewel jij je soms toch afvraagt of het wel de mooiste accessoire is. Mooi of niet, functioneel zijn de AirPods wel. Met de nieuwe AirPods Pro krijgen we nog meer functionaliteiten. Lees hier alle nieuwe AirPods Pro features die het verschil gaan maken!

  5. Een nieuw design

  Het design van de AirPods is zoiets waar iedereen wel iets over te zeggen heeft. Er zijn mensen die ze afschuwelijk lelijk vinden, maar toch kijken we er niet raar van op als er voor de duizendste keer iemand met die dingen in de trein stapt. Het design van de nieuwe AirPods Pro is nu ook redelijk veel veranderd.

  Natuurlijk zul je met kleine staafjes in je oren blijven lopen, maar het harde plastic oortje is nu ingeruild voor een zacht siliconen dopje, wat natuurlijk ook helpt bij de extra toegevoegde noise cancelling. Deze dopjes komen in drie formaten, mocht je een extreem klein oor hebben of een wat grotere oorschelp aan de zijkant van je hoofd. Het nieuwe design van de AirPods Pro is misschien wel één van de meest opvallende nieuwe features.

  4. Noise cancelling

  Misschien wel het grootste minpunt van de AirPods 1 en 2 is dat deze geen van beide noise cancelling bevat Hoe vaak zit je wel in de trein of bus, waarna je een paar meter van je vandaag extreem harde muziek hoort? En natuurlijk is het dan niet eens jouw soort muziek, maar een soort van mix van hardcore, metal en klassiek.

  Eén van de beste nieuwe features is dan ook de toevoeging van noise cancelling. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat elk oortje twee microfoons bevat. De buitenste microfoon vangt ruis van buiten op en de binnenste microfoon onderdrukt deze ruis met antigeluid, wat ongeveer 200 keer per seconde gebeurt. Hierdoor worden omgevingsgeluiden als het ware weggefilterd.

  3. Transparantie-modus

  Wie kent dit volgende probleem. Je zit ergens, lekker muziek te luisteren met je oordopjes in en iemand komt je storen. Je doet alsof je het heel druk hebt en alsof je diegene niet hoort in de hoop dat hij of zij jou passeert, zodat je geen gesprek hoeft te voeren. Mocht je nou de nieuwe AirPods Pro hebben, dan is dit zelfs geen excuus.

  Eén van de nieuwste features van de AirPods Pro is namelijk de transparantie-modus. Deze kun je gebruiken via je telefoon of een druksensor aan de zijkant van de AirPods Pro. Met dit knopje kun je tijdelijk de noise cancelling uitschakelen, waardoor je kort met iemand kunt praten, ook al is dit niet altijd wat je zelf zou willen.

  2. Adaptive EQ

  Op een lijstje van beste nieuwe AirPods Pro features kan een lekker moeilijk woord, waarvan niemand weet wat het betekent, natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe AirPods Pro maken namelijk gebruik van, hou je vast, Adaptive EQ. Deze technologie zorgt ervoor dat het siliconen oordopje van de AirPods Pro zich vormt naar jouw oor.

  Dit helpt vooral bij lage- en middentonen. Ook zijn de drie formaten oordopjes zo gemaakt dat je ze makkelijk kunt verwisselen en dat deze allemaal vormen naar jouw specifieke vorm oor. Het is nog maar de vraag hoe deze functie zich gaat uiten in de praktijk, maar daar komen we snel genoeg achter.

  1. De prijs en release van de AirPods Pro

  Wacht nog even met het grijpen naar je portemonnee, aangezien de AirPods Pro een aardig hoog prijskaartje hebben. Dit is natuurlijk aan de ene kant wel te begrijpen met al die nieuwe features, maar aan de andere kant moeten we ook nog gewoon kunnen eten deze maand.

  De AirPods Pro kosten 279 euro en zijn vanaf 30 oktober leverbaar. Je kan ze nu al bestellen, mocht je één van de eerste willen zijn die deze oordopjes in huis heeft. De AirPods Pro komen ook standaard met een draadloze oplaadcase en een Lightning naar USB-C oplaadkabel. Allemaal features die de AirPods Pro onderscheiden van haar voorgangers.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.