Apple Airpods oplaadcase heeft mogelijk problemen

  De Apple AirPods oplaadcase kampt mogelijk met accuproblemen. Dat melden gebruikers op Reddit. Zo zou de oplaadcase van de AirPods automatisch leeglopen en daardoor minder lang meegaan dan Apple in eerste instantie beloofde.

  De Apple AirPods kwamen twee weken geleden in Nederland uit na eerst te zijn uitgesteld, maar de release loopt niet helemaal vlekkeloos. Gebruikers in zowel binnen- als buitenland laten weten dat ze problemen hebben met de oplaadcase van de AirPods. De Apple AirPods zelf hebben geen accuproblemen en gaan gewoon de beloofde vijf uur mee.

  Apple Airpods oplaadcase lijkt automatisch stroom te verliezen

  In de Apple AirPods oplaadcase kun je de nieuwe AirPods bewaren en opladen, waardoor je de AirPods 24 uur meer stroom kun geven. Nu lijken hier problemen mee te zijn waardoor de oplaadcase automatisch stroom verliest. Zo zijn er gevallen dat de oplaadcase bij bepaalde gebruikers tussen de 10 en 40 procent stroom per dag verliest zonder er gebruik van te maken.

  De AirPods zitten bijvoorbeeld 100 procent opgeladen in de oplaadcase en zonder te gebruiken verliest deze oplaadcase dan haar stroom. Dit zorgt ervoor dat de oplaadcase niet meer de beloofde 24 uur mee kan gaan. Natuurlijk kan een apparaat haar stroom verliezen zonder er gebruik van te maken (door in verbinding te staan met bijvoorbeeld je iPhone), maar als dat met tientallen procenten per dag gaat is het een probleem.

  Een gebruiker op Reddit beweert dat hij met de Apple Airpods terug ging naar een Apple store en daar een nieuw setje Airpods aangeboden kreeg. Nu lijkt deze gebruiker van het probleem af te zijn. Er lijkt wellicht een probleem te zijn met een bepaalde soort Airpods, maar Apple heeft nog niets officieels naar buiten gebracht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.