Deze 5 aankomende RPG's moet je zeker in de gaten houden!

  Met het lastig en niet vergevende Kingdom Come: Deliverance, s het eerste kwartaal voor de RPG liefhebber al een succes. Toch staan er nog flink wat aankomende RPG’s op de kalender en wij vertellen je welke je in ieder geval in de gaten moet houden!

  Mount & Blade 2: Bannerlord

  Mondjesmaat druppelt er meer en meer informatie over de aankomende Mount & Blade titel binnen. Hoe de volkeren eruit zien, hoe het bestormen van een kasteel in z’n werk gaat en welke grafische pracht en praal gamers kunnen verwachten.

  Een harde releasedatum heeft het spel nog niet, maar met de gemaakte vorderingen van de afgelopen maanden, zal die aankondiging niet lang meer op zich laten wachten. De vrije wereld van Mount & Blade 2: Bannerlord mag dan ook zeker niet ontbreken in de lijst met aankomende RPG’s om in de gaten te houden.

  Greedfall

  Tijdens What’s Next 2018 kregen we alvast een voorproefje van wat de mogelijkheden in de RPG Greedfall zullen zijn. Een combinatie van magie, schieten, zwaardvechten en vooral veel diplomatieke interactie zullen een groot deel van de speeltijd beslaan.

  In het spel maak je onderdeel uit van een koloniaal leger dat een eiland ontdekt en vervolgens bezet om de natuurlijke mineralen eigen te maken. Niet alleen leidt dat tot ruzie met de lokale bewoners, maar ook de magische wezens zitten niet te wachten op mensen die hun band met het eiland verstoren.

  Zodoende moet je een keuze maken wie je te vriend houdt en wie je de deur wijst. Elke beslissing heeft een impact om jouw speelwereld, wat weer zal leiden tot een ander einde. Kies je er dus voor om met een gouden tong iedereen tevreden te praten, of laat je jouw wapens voor je spreken? De keuze is aan jou in deze toevoeging in de lijst met aankomende RPG’s om in de gaten te houden.

  Sea of Thieves

  Eén van de andere aankomende RPG’s om in de gaten te houden is het piratenspel Sea of Thieves. Dat de kapers met hun bootjes een populair thema waren, bleek met de release van Assassin’s Creed IV: Black Flag. In Sea of Thieves kan je volledig je eigen weg gaan en in je eentje of met andere de open oceaan bevaren.

  In plaats van een grote beloopbare map, is de wereld van Sea of Thieves juist 1 gigantische plas water met daarin tal van verkenbare eilanden. Zodra je een bemanning bij elkaar hebt, zal je eerst moeten leren varen alvorens je je zeilen uit kan gooien en koers kan zetten. En zelfs dan is de vraag koers waar naar toe!

  In Sea of Thieves is het mogelijk op goed geluk uit te zetten en eilanden te verkennen, maar dat is zoeken naar een naald in een hooiberg. Het kopen (of vinden) van een schatkaart vergroot jouw kansen op het vinden van een schat behoorlijk, maar zelfs dan zal je aan de hand van tekeningen de exacte locatie moeten bepalen. De perfecte kans voor een andere speler om jouw schatkaart te ontvreemden en er vandoor te gaan met jouw verzamelde voorraden!

  State of Decay 2

  Met The Walking Dead als serie die al een tijdje niet meer de focus legt op vleesetende zombies, is het binnenkort de hoogste tijd om het heft in eigen hand te nemen. In State of Decay 2 kan je namelijk aan Rick en de rest laten zien hoe je wel een fatsoenlijke vestiging tegen zombies en verveende overlevenden maakt.

  Over een dikke twee maanden (22 mei) is het eindelijk zover. State of Decay komt dan namelijk uit voor de Xbox One en PC (Windows 10 exclusief vooralsnog). Neem je het als overlever in je eentje op tegen de ondoden en bandieten, of verdedig je een gemaakte vesting? In het geval van het laatste zal je ook rekening moeten houden met de toevoer van voorraden. Want als het voedsel opraakt…..

  Vampyr

  Heb je je het merendeel van je leven ingezet om levens te redden als dokter, word je getransformeerd tot vampier en is je enige hoop op overleven je tanden in nekken zetten. Het overkomt hoofdpersoon Jonathan Reid in de aankomende RPG Vampyr en jij zal vanaf 5 juni in zijn schoenen komen te staan.

  Terwijl de bevolking van Londen vreest voor een uitgebroken epidemie, worden de straten ook nog eens geteisterd door een bloeddorstige moordenaar die zijn slachtoffers leegzuigt. Jammer genoeg stopt de ellende daar niet mee, want gebeten mensen komen terug op de wereld als bloeddorstig gedrocht dat vervolgens ook weer de jacht opent op mensen.

  Terwijl je jouw bloeddorst onder controle probeert te houden (of niet), ga je achter het ontstaan van de epidemie aan en doe je ook een poging te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor jouw transformatie naar vampier. Zeker één van de aankomende RPG’s die je in de gaten moet houden als je van grote, open werelden houdt.

  Mount & Blade 2: Bannerlord

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.