Red Dead Redemption 2 voorpret - Waar kijken we het meest naar uit

Article
dinsdag, 13 maart 2018 om 9:56
Red Dead Revolver is de eerste titel in de Red Dead franchise uitgebracht door Rockstar Games in het jaar 2004. De opvolger van de western game kreeg de naam Red Dead Redemption en kwam uit in 2010. Acht jaar later keert de populaire franchise terug! Laat de Red Dead Redemption 2 voorpret maar beginnen.
Over een paar maanden kunnen we aan de slag, met een nieuwe titel in Rockstar Games' veel geprijsde franchise. Verwacht een dynamische verhaal, dat zich afspeelt in een karakteristieke wereld vol met gevaren. Red Dead Redemption 2 zal je het gevoel geven dat je weer terug bent in het Wilde Westen. Stap op je paard en laat je verbazen op alles wat je te wachten staat.

Rockstar’s eerste volwaardige titel na vier jaar

Rockstar Games is na het uitkomen van GTA V vrij rustig geweest in het uitbrengen van nieuwe titels. Wel zagen we een vernieuwde versie van de actie-avonturen game L.A. Noire voor de nieuwe generatie consoles. Daarnaast updatet Rockstar Games nog regelmatig de in 2013 uitgekomen online multiplayer GTA: Online met gloednieuwe content.
Dat Rockstar Games niet al te druk is met het uitbrengen van nieuwe titels zal Red Dead Redemption 2 alleen maar goed doen. Zo heeft de Britse gameontwikkelaar genoeg mankracht en tijd voor de langverwachte titel. Helemaal sinds de verschijningsdatum van Red Dead Redemption 2 is uitgesteld naar 26 oktober 2018.
127649

Red Dead Online

Na het grote succes van GTA: Online zijn wij erg benieuwd hoe de multiplayermodus van Red Dead Redemption 2 uit zal pakken. Red Dead Redemption bevatte ook een online-wereld en daarin kon je verschillende modi spelen, vergelijkbaar met die uit GTA IV. Ook was er een mogelijkheid om met maximaal zestien man online rond te lopen.
In de trailer zien we dat protagonist Arthur Morgan meerdere overvallen pleegt. Dit kan een voorbode zijn naar eventuele Heist-missies. Rockstar Games heeft met GTA V al veel ervaring opgedaan met het creëren van verschillende Heist-missies, zowel online als offline.
Dat Red Dead Redemption 2 online functionaliteiten zal bevatten is een feit. Maar hoe het precies in werking zal gaan, is nog niet bekend.
127650 1

Nieuw hoofdpersonage

Teleurstelling dat John Marston niet zal terugkeren als hoofdpersonage heerst bij veel kenners niet. Zo vinden de meesten het goed dat Rockstar Games spelers een ander perspectief van het wilde westen aanbiedt. Zo zal het nieuwe hoofdpersonage Arthur Morgan, wat we uit de trailer kunnen halen, niet bepaald ‘the good guy’ uithangen.
Iets wat we wel zagen in het eerste deel, met protagonist John Marston. Marston’s karakter was, door onder andere het verhaal en de manier hoe die met andere personages omging, eigenlijk redelijk zachtaardig. Zo was de hoofddoel van Red Dead Redemption om Marston te herenigen met zijn familie. Hierbij melden wij wel dat je Marston’s karakter voor een groot deel zelf kon bepalen door middel van de zogenoemde honor meter.
127651

Het verhaal

Red Dead Redemption 2 speelt zich af in de tijd voor Red Dead Redemption. Dit kunnen we concluderen aan de hand van de tweede uitgekomen trailer. John Marston, het hoofdpersonage uit Red Dead Redemption, zal naar alle verwachtingen niet speelbaar zijn.
We kruipen namelijk in dit deel in de huid van Arthur Morgan. Een misdadiger die net zoals John Marston bij de Van der Linde gang zat. Dutch van der Linde, de leider van de beruchte gang, is ook te zien in de trailer. Naast Dutch zullen hoogstwaarschijnlijk meerdere personages hun rentree maken in Red Dead Redemption 2.
Andere bronnen speculeren dat we net zoals in GTA V de mogelijkheid krijgen te wisselen tussen drie verschillende personages. Hecht nog niet teveel waarde aan dit gerucht, want Rockstar Games houdt daarover nog haar lippen stijf op elkaar. Het is dus nog echt even afwachten tot de ontwikkelaar meer informatie met ons zal delen.
Er valt nog niet heel veel te zeggen over het potentiële verhaal. Wel kunnen we ervan uitgaan dat Rockstar Games haar uiterste best zal doen om het verhaal van Red Dead Redemption te overtreffen.
127652

Genieten van de wereld en kleurrijke karakters

Red Dead Redemption zat vol met unieke karakters. Zo hadden ze stuk voor stuk hun eigen verhaal. Het leek ook wel dat naarmate de missies vorderen op een gegeven moment alle puzzelstukjes bij elkaar kwamen. Iets waar vele titels nog een puntje aan kunnen zuigen.
Daarnaast kon je op sommige momenten erg lachen om bepaalde karakters. Denk bijvoorbeeld aan Nigel West Dickens, een reizende marktkoopman die vele mensen bedroog. Dit deed Dickens door een magisch drankje te verkopen, waarvan mensen vermoedelijk beter zouden worden.
Voor velen typeert de franchise Red Dead het hebben van de ultieme vrijheid. Zo is het heerlijk om een eindje op je paard te zitten en de weide wereld van Red Dead Redemption te ontdekken. Dat komt ook omdat de omgeving van de Red Dead-games een stuk rustiger oogt dan bijvoorbeeld een GTA. Daardoor is het een uitgelezen game om alle geheimen te ontdekken die de game te bieden heeft.
Rockstar Games weet het Western-tijdperk als geen ander neer te zetten. Wij hebben daardoor hoge verwachtingen van Red Dead Redemption 2. Laat weten in de reacties waarom jij uitkijkt naar de langverwachte opvolger.
Red Dead Redemption 2 is verkrijgbaar vanaf 26 oktober 2018 voor de PlayStation 4 en Xbox One.