De tien beste aankomende PlayStation 4 releases op een rij!

  PlayStation 4 gebruikers kunnen zich binnenkort op gaan maken voor een aantal ijzersterke PlayStation 4 releases. Zo kunnen we binnenkort aan de slag met God of War, Death Stranding en Last of Us Part II. Maar tot die tijd moeten we het doen met titels als Shadow of the Colossus en Gran Turismo Sport.

  Voorgaande E3 kwam Sony met vroege beelden van God of War, Marvel's Spiderman en Detroit Become Human. Vele bezitters van de PlayStation 4 hopen tijdens aankomend E3 meer informatie te krijgen over PlayStation 4 releases als Death Stranding, Red Dead Redemption 2 en Last of Us Part II. Maar omdat Sony op meerdere game gerelateerde events aanwezig is, kan het zijn dat Sony ergens anders dan de E3 met haar nieuwe titels zal gaan pronken.

  PlayStation 4 releases: Dreams (exclusieve titel)

  De makers van Little Big Planet komen vermoedelijk dit jaar nog met een nieuwe exclusieve PlayStation 4 titel. Zoals we kennen van ontwikkelaar Media Molecule zullen spelers vooral zelf gaan bepalen hoe de nieuwe titel Dreams, eruit komt te zien. Zo is de tagline van Dreams: “speel, maak en deel”. Verwacht een Sandbox-game waar je creativiteit volledig kwijt kan.

  Dreams zal een singleplayer-modus bevatten. Via de singleplayermodus kunnen spelers kennismaken met de verschillende gameplaymechanieken. De gameplay van Dreams zal erg afhangen van de community. Zo is merendeel van de content waar je mee speelt afkomstig van een medespeler. Volgens de makers van de aankomende Sandbox-game zal je een level kunnen creëren in minder dan tien minuten.

  Het lijkt erop dat je in Dreams volledig een eigen game kan gaan samenstellen. Wij zijn reuze benieuwd hoe de game zal gaan werken in de praktijk. Dreams zal ergens in 2018 exclusief uitkomen voor de PlayStation 4.

  Meer weten over Dreams? Lees dan onze uitgebreide preview!

  Metro Exodus

  Het Oekraïense bedrijf 4A Games staat bekend om haar populaire franchise Metro. Tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 van 2017 werden er gameplaybeelden getoond van de nieuwste toevoeging in de Metro-franchise, met de titel Metro Exodus. Volgens veel gamejournalisten zette Microsoft de grafische kwaliteit van Metro Exodus in om te laten zien hoe krachtig de Xbox One X is.

  Net als voorgaande delen kruip je in de huid van het personage Artyom. De first-person shooter speelt zich af in een postapocalyptische wereld in het jaar 2036. De wapens zal jezelf kunnen maken door middel van een heuse crafting-optie. Het verhaal van de Metro-franchise is gebaseerd op boeken van de beroemde Russische schrijver Dmitry Glukhovsky.

  Metro Exodus komt in de herfst van 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Wil je weten welke feature wij willen zien in Metro Exodus? Lees dan onze special!

  Detroit: Become Human (exclusieve titel)

  Fahrenheit, Heavy Rain en Beyond: Two Souls zijn titels, die door vele gamejournalisten alom zijn geprezen. Zo vonden de meesten de verhalen erg interessant en boeiend. Daarnaast was het interactieve gedeelte, zoals invloedrijke keuzes maken, erg geliefd. Ontwikkelaar Quantic Dream, het team achter de bovengenoemde games, zal binnenkort een nieuwe game lanceren.

  Op 25 mei is er nieuwe toevoeging verkrijgbaar binnen de Quantic Dream-games, namelijk Detroit: Become Human. Verwacht dezelfde stijl die we gewend zijn van de Franse ontwikkelaars, maar met een compleet nieuw verhaal en setting.

  Zo speelt de actie-avonturengame zich af in een futuristisch Detroit, een stad waarin de mensheid langzaam aftakelt. Miljoenen robots nemen de taken van mensen over. Kruip op 25 mei in de huid van Kara en red de mensheid!

  Wij kijken erg uit naar het verhaal van Detroit: Become Human, die op 25 mei exclusief uitkomt op de PlayStation 4.

  Marvel’s Spider-Man (exclusieve titel)

  Traditiegetrouw is superheld Spider-Man speelbaar op de nieuwste game consoles. Meestal komt de game met Spider-Man in de hoofdrol uit op meerdere apparaten. Maar tijdens de E3 van 2016 kwam daar verandering in, Sony kondigde daar namelijk aan dat de nieuwe Spider-Man-game exclusief zal uitkomen op de PlayStation 4.

  Insomniac Games zal de ontwikkeling van de aankomende Spider-Man-game op zich gaan nemen. De Amerikaanse ontwikkelaar is onder andere bekend van de Resistance, Sly Cooper en Ratchet en Clank-series. Spider-Man zal een op zichzelf staande game worden. Dit betekent dat we een compleet nieuw verhaal kunnen gaan verwachten.

  Marvel’s Spider-Man zal verder beschikken over een open-wereld, waardoor je vrij bent om Manhattan tot in de puntjes te ontdekken. In de aankomende Spider-Man-game ga je de strijd aan met de vele slechteriken die New York te bieden heeft. Dit doe je aan de hand van de vele combat-mechanics die de game je te bieden heeft.

  Marvel’s Spider-Man verschijningsdatum is recentelijk bekendgemaakt door Sony. Zo weten we nu dat we op 7 september met de nieuwe Spider-Man uit de voeten kunnen.

  Days Gone (exclusieve titel)

  Tijdens Sony’s persconferentie op de E3 2016 kwam het Japanse bedrijf met veel nieuwe titels op de proppen. Denk bijvoorbeeld aan een Detroit: Become Human en een Spider-Man. Naast deze titels werden we ook heugelijk verrast van de nieuwe titel Days Gone, een actie-avonturengame gemaakt door de mensen van BEND Studio. Volgens vele kenners heeft de aankomende PlayStation 4 exclusive veel weg van een andere Sony-titel, namelijk The Last of Us.

  Days Gone is een zombie game met veel potentie. Zo bevat de game interessante personages, en speelt het zich af in een mooie en kleurrijke omgeving. Behalve natuurlijk het feit dat de wereld vol zit met ‘Feakers’, die met verrassend grote aantallen te zien zijn in de verschillende getoonde gameplaybeelden. Ontwikkelaar BEND Studio heeft in het verleden gewerkt aan de PS Vita-game Uncharted: Golden Abyss, die in 2011 uitkwam.

  Days Gone was eigenlijk gepland om in 2018 uit te komen, maar Sony heeft recent naar buiten gebracht dat de Survival Horror-game is uitgesteld naar het jaar 2019. Days Gone zal exclusief voor de PlayStation 4 gaan verschijnen. Wij verwachten veel te zien van Days Gone tijdens de E3 2018.

  Anthem

  Ontwikkelaar Bioware kwam vorig jaar op de grote gamebeurs E3 met een aangename verrassing, genaamd Anthem. Game uitgeverij EA beweert dat de levensduur van de actie rollenspel wel op kan lopen naar tien jaar. Anthem was volgens vele gamejournalisten een van de meest prestigieuze titels tijdens de E3 van vorig jaar.

  Zo zal je in de aankomende Bioware-titel spelen als een Freelancer. Een Freelancer is een persoon uit een groep die heeft besloten om de beschaving te verlaten om gezamenlijk de wijde wereld in te trekken.

  De game bevat singleplayer, alsook co-op elementen die worden verweven in een gedeelde-wereld. De zogenoemde Freelancers maken gebruik van een soort exosuit, genaamd Javelin. Daarin zullen verschillende soorten en klassen beschikbaar worden gemaakt.

  Anthem was eerst gepland om aan het einde van dit jaar uit te komen, maar is uitgesteld naar het begin van 2019. Anthem zal uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  God of War (exclusieve titel)

  Kartos keert op 20 april terug naar een PlayStation-console. Dit betekent dat PlayStation 4-gebruikers binnenkort weer kunnen genieten van bloedstollende actie die de God of War-franchise te bieden heeft. God of War wordt als vanouds ontwikkeld door Santa Monica. Sony kondigde het volgende deel in de bekende franchise aan tijdens de E3 uit het jaar 2016.

  Daar gooide de actie-avonturengame hoge ogen, onder andere wegens het feit dat Kratos te zien was met zijn zoontje. Veel God of War-liefhebbers konden de nieuwe ontwikkeling wel waarderen. Maar denk niet dat Kratos een stapje terug doet in het bijzijn van Atreus. Kratos zal niet terugdeinzen voor de vele monsters die God of War rijk is.

  Verwacht de vertrouwde elementen uit voorgaande delen, inclusief vele nieuwe ontwikkeling, waardoor God of War fris en fruitig aanvoelt.

  Ga op 20 april de reis aan met Kratos en Atreus, dat zich afspeelt in het koude Noorwegen.

  Wij mochten al aan de slag met exclusieve PlayStation 4 titel God of War. Lees onze Hands-On om te weten wat je te wachten staat.

  Death Stranding (exclusieve titel)

  Nadat het Japanse gamebedrijf Konami in 2015 besloot om Hideo Kojima te ontslaan, wist Sony niet hoe snel ze de populaire Japanse game-ontwikkelaar moesten aannemen. Geef ze eens ongelijk, Kojima wordt namelijk gezien als geestelijk vader van de veelgeprezen Metal Gear-franchise.

  Nu is het tijd voor een hele andere fase in Kojima’s leven, namelijk het uitbrengen van de aankomende titel Death Stranding. Zoals eerder genoemd werkt Kojima sinds december voor Sony. De game-ontwikkelaar beschikt over een geheel eigen team, genaamd Kojima Productions. Op de E3 2016 werd de eerste productie van het verse team bekendgemaakt.

  In die bekendmakingstrailer zagen we onder andere een naakte Norman Reedus, beter bekend als Daryl in The Walking Dead tv-serie. Veel aanwezigen werden door de bekendmaking trailer niet veel wijzer van wat de aankomende game kan gaan bieden.

  Tijdens de Game Awards 2017 werd er een acht minuten durende trailer getoond. In de meest recente beelden van Death Stranding kregen we meer informatie over de mogelijke gameplay scenarios. Zo werd Reedus aangevallen door een onbekende groep met aliens. Dit kan betekenen dat we misschien wel de ruimte ingaan, maar dat is nog niet bevestigd door zowel Sony als Kojima

  We hopen tijdens de aankomende E3 meer informatie te krijgen over Death Stranding. Kojima heeft laten weten dat zijn aankomende game nog voor de volgende Olympische Spelen in het jaar 2020, exclusief uitkomt op de PlayStation 4.

  The Last of Us Part 2 (exclusieve titel)

  Ontwikkelaar Naughty Dogs stoutste dromen kwamen uit na de release van The Last of Us. Zo won de postapocalyptische game uit 2013 in verschillende categorieën meer dan 240 prijzen. Een sequel op The Last of Us klinkt dan ook als een logische volgende stap binnen het Amerikaanse bedrijf. Sony kwam dan ook tijdens PlayStation Experience 2016 met een aankondiging voor Last of Us Part 2.

  Veel informatie heeft Naughty Dog nog niet vrijgegeven over haar aankomende titel. Wel weten we dat The Last of Us Part 2 zich vijf jaar na het einde van zijn voorganger zal gaan afspelen. Ook zullen hoofdpersonages Ellie en Joel vermoedelijk hun rentree maken in de sequel. Aan de hand van eerder uitgebrachte beelden ziet het ernaar uit dat spelers in de huid kruipen van een hele boze Ellie.

  We verwachten op Sony’s persconferentie tijdens de E3 2018 meer informatie over The Last of Us Part 2. Wanneer The Last of Us Part 2 uitkomt is ook nog niet bekend. Wel weten we dat de volgende Naughty Dog-game exclusief speelbaar zal zijn op PlayStation 4.

  Red Dead Redemption 2

  Het is alweer een tijdje geleden dat Rockstar Games met een nieuwe titel op de proppen kwam. Maar op 26 oktober is het eindelijk zover: Red Dead Redemption 2 is verkrijgbaar! Zoals gewoonlijk zal Rockstar Games haar uiterste best doen om de hoge verwachtingen waar te maken. Naar verluidt heeft de populaire Amerikaanse game-uitgeverij genoeg tijd en mankracht voor Red Dead Redemption 2.

  Zo zorgt Rockstar Games er maandelijks voor dat er nog genoeg content beschikbaar is in GTA: Online. Daarnaast bracht Rockstar Games recentelijk een vernieuwde versie van LA: Noire uit. Dit waren dan ook wel bijna alle werkzaamheden van de afgelopen tijd voor zo’n grote studio als Rockstar Games. Wat misschien wel betekent dat er veel werknemers van het Amerikaanse bedrijf werken aan de prequel op Red Dead Redemption.

  In Red Dead Redemption 2 kruip je in de huid van outlaw Arthur Morgan. Morgan is lid van de beruchte Dutch van der Linde gang. Dezelfde gang waar John Marston, het hoofdpersonage uit Red Dead Redemption vroeger tot behoorde. Met dit gegeven zit er een goede kans in dat Marston terugkeert in Red Dead Redemption 2. Wie weet...

  Naast de informatie die je uit de twee verschillende trailers voor Red Dead Redemption 2 kan halen, weten we verder nog niet zoveel van de aankomende actie-avonturengame. Rockstar Games kan de held van de aankomende E3 worden, door alvast een klein voorproefje te geven op 26 oktober. Maar uit het verleden weten we dat Rockstar Games niet heel actief is op de E3.

  Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.

  Detroit: Become Human

  Verkijgbaar vanaf 25 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.