7 personages waarover we Disney+ series willen zien

Article
maandag, 20 juli 2020 om 13:00
nieuwe x men dark phoenix trailer onthuld 147712 1
Disney heeft de film- en tv-rechten van een vrij grote hoeveelheid personages en werelden. Daar zijn er genoeg bij die best wat meer onder de aandacht mogen komen, of een frisse start verdienen. Disney+ biedt daar mogelijkheden voor, dus hebben we wat personages op een rijtje gezet waarover we een serie willen zien.

X-Men

In de categorie ‘frisse start’ hebben we de X-Men. Marvel heeft sinds (relatief) kort weer de filmrechten van deze personages. Met andere woorden, de X-Men en gerelateerde personages kunnen eindelijk deel gaan uitmaken van het MCU. Er bestaat bijna geen twijfel over dat er iets in ontwikkeling is rondom deze groep helden. Je kunt er rustig vanuit gaan dat alle helden die Marvel kan gebruiken minstens overwogen worden door Kevin Feige en consorten. Een nieuwe X-Men film lijkt misschien de logische optie, maar wij willen hier pleiten voor een Disney+ serie.
De X-Men hebben de laatste twintig jaar behoorlijk wat films gehad en die waren lang niet allemaal goed. De laatste in die reeks wordt ook niet altijd gezien als een hoogstandje en was bovendien een vrij recente release. Je kunt je afvragen of mensen nu wel zitten te wachten om naar de bioscoop te gaan voor een nieuwe X-Men film. Een wat rustigere MCU-introductie die je ook nog eens vanuit je luie stoel kunt bekijken is in dit geval geen slecht idee.
solo a star wars story qiraf1594985344

Maul en Qi’ra

Solo: A Star Wars Story was zeker niet de meest verrassende film ooit gemaakt. Daardoor was die éne scène tegen het einde van de film des te schokkender. Als uit het niets onthult Maul zich als het ware brein achter Crimson Dawn, de organisatie die fungeert als de schurk van de film. Qi’ra moet bovendien in de toekomst nauw met hem gaan samenwerken. Het lijkt een duidelijke hint naar een mogelijke vervolgfilm. Het lijkt er niet op dat die film er ooit gaat komen, maar Lucasfilm kan moeilijk verwachten dat Star Wars fans zo’n tease makkelijk laten gaan.
Een vervolgfilm mag er dan niet meer in zitten, maar wellicht is een Disney+ serie een mogelijkheid? Wij denken van wel en het lijkt erop dat Lucasfilm en Disney die gedachte ook al hebben gehad. Misschien vraag je je af of er wel een interessant verhaal te vertellen is, maar bedenk het volgende: we weten nog altijd niet hoe het komt dat Maul in Rebels op Malachor gestrand was. Als dat met Crimson Dawn te maken had is Qi’ra bijna automatisch betrokken. Daar valt vast wel een miniserie over te bedenken.
wall ef1594985458

Wall-E

Wall-E smeekt niet echt om een vervolg. Wall-E en Eve zijn samen gelukkig en de mensheid is de aarde weer aan het opbouwen. Dat is een goed einde en een einde waar we in principe genoegen mee kunnen nemen. Dat betekent alleen niet dat er geen mogelijkheden zijn voor een korte Disney+ serie gebaseerd op Wall-E.
Sterker nog, een serie waarin de mensheid met hulp van Wall-E en Eve de aarde weer opbouwt zou zelfs vrij relevant kunnen zijn voor onze echte wereld. Of er een goed overkoepelend verhaal uit die elementen is te slepen is de vraag. Maar zelfs als een verhaal er niet in zit hebben Disney en Pixar hier alles in handen om een paar leuke shorts te maken om kinderen te leren over afvalscheiding en recycling. Dat gezegd hebbende blijft een verhaal natuurlijk wenselijk. De wederopbouw van de aarde verloopt vast niet zonder slag of stoot...
incredibles iif1594985825

Supers uit The Incredibles

Als je aan Pixar denkt is The Incredibles misschien niet de eerste film die in je opkomt, maar de film mag zich zeker tot de populairste werken van de studio rekenen. Dat komt natuurlijk deels door het verhaal en de hoofdpersonen, maar de achtergrond waartegen de films zich afspelen heeft daar ook iets mee te maken. De verschillende superhelden die in (voornamelijk) de tweede film een kleine rol hadden waren bijvoorbeeld ook erg vermakelijk.
Een nieuw verhaal over de familie Parr is misschien overbodig, maar met zoveel andere superhelden in dezelfde wereld is er ruimte genoeg om wat meer Pixar-superhelden in de spotlight te zetten. Normaal gesproken zou je misschien het risico lopen dat het gewoon de zoveelste superhelden-cartoon wordt, maar een Incredibles Disney+ serie zou waarschijnlijk een stuk humoristischer worden dan veel van die andere series. Het is in ieder geval een poging waard.
ductales donald duckf1594985965

Superdonald

Met zijn eigen weekblad hoort Donald Duck waarschijnlijk bij de Disney personages waarvan de meeste content verschijnt. Ook buiten het tijdschrift zijn er talloze stripalbums, en cartoons waarin Donald verschijnt. Toch zijn er ook Donald Duck verhalen waar je naar moet zoeken. Superdonald bijvoorbeeld, verschijnt eigenlijk alleen maar in Donald Duck pockets.
Echt populair is dit alter-ego van Donald nooit geweest, maar dat is wat ons betreft onterecht. Het is natuurlijk leuk om de anders vaak zo klungelige Donald Duck eens als capabele superheld te zien, maar dat is maar het begin. Als je diep genoeg graaft vind je Superdonald verhalen die zich in de toekomst afspelen (tenminste, 2020 was de toekomst toen die verhalen geschreven werden) en waarin buitenaardse wezens een terugkerend kwaad zijn. Een Disney+ serie over Superdonald hoeft zich dus zeker niet te beperken tot Donald Duck die ‘s nachts boeven vangt. Wie weet is Disney+ Superdonalds grote kans om populair te worden.
force awakens kylo renf1594986218

Lor San Tekka

Als je aan tien mensen vraagt van welk Star Wars personage ze meer willen zien hoor je waarschijnlijk tien verschillende namen.De franchise zit nu eenmal vol achtergrondpersonages met een interessant uiterlijk, of één regeltje tekst dat interessant klinkt. Maar soms komt er een personage voorbij dat praktisch smeekt om een eigen verhaal, zoals Lor San Tekka. Voor wie het even niet weet: Lor San Tekka is de man die aan het begin van The Force Awakens in het bezit is van de kaart naar Ahch-To.
Hoewel we via een paar stripverhalen al wat meer weten over San Tekka dan in de film wordt verteld, is er nog genoeg waar een Disney+ serie op in zou kunnen gaan. Zo heeft hij met Luke Skywalker gewerkt om Jedi-geheimen op te graven, zo weten we van zijn beschrijving op de Star Wars website. Ook de beruchte kaart waar een groot deel van The Force Awakens om draait is gedeeltelijk zijn werk. Van die avonturen hebben we alleen geen enkel beeld. Helaas kan Max von Sydow de rol niet meer oppakken, maar nogmaals: voor animatie halen we onze neus niet op.
fantastic four 2015f1594986450

Fantastic Four

De X-Men films schommelen wat qua kwaliteit, maar daarmee komen ze er goed vanaf vergeleken met de Fantastic Four. Dat de film uit 2015 op zijn zachtst gezegd slecht was weten we allemaal nog wel, maar ook eerdere films zijn eerder redelijk dan goed. Maar net als bij de X-Men zijn de rechten nu terug bij Marvel, dus dat betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen.Maar waarom zou die nieuwe kans een Disney+ serie moeten worden en niet gewoon een film? Omdat er in zelfs één seizoen van een serie meer tijd is om nog iets anders te vertellen dan alleen het origin story van de groep.
Grote fans van de Fantastic Four kennen dat origin story natuurlijk al en zullen waarschijnlijk tekenen voor een oorsprongloze introductie, zoals die van de MCU Spider-Man. Maar voor casual kijkers is het begin van de Fantastic Four lang niet zo overbekend als dat van Spidey, dus het is het vertellen waard. We hopen alleen dat we snel daarna door kunnen met andere verhalen en wekelijkse afleveringen werken dan beter dan een filmvervolg dat een paar jaar op zich laat wachten.