Gaat Microsoft afscheid nemen van Xbox Live Gold?

News
maandag, 20 juli 2020 om 14:00
xgn google image
Het lijkt er op dat Microsoft schoon schip aan het maken is in voorbereiding op de volgende generatie consoles. Vorige week stopte Microsoft al de productie van de Xbox One X en Xbox All-Digital, nu heeft Microsoft ook de 12 maanden pas van Xbox Live Gold uit de MS Store verwijderd.
Microsoft is druk bezig met het voorbereiden van de volgende generatie consoles. Eerder maakte het bedrijf al bekend te stoppen met de productie van de Xbox One X en Xbox All-digital, om ruimte te maken voor de Xbox Series X en mogelijk de nog niet aangekondigde Lockheart. Nu blijkt dat Microsoft ook de optie verwijderd heeft om 12 maanden Xbox Live Gold aan te kopen in de MS Store. Voor nu is het nog mogelijk om 1 maand of 3 maanden Live Gold te kopen, maar het lijkt er op dat er op korte termijn iets gaat gebeuren rond Live Gold.
Microsoft is al langer bezig met het promoten van Xbox Game Pass en Xbox Game Pass Ultimate. Of dit betekent dat Live Gold volledig komt te vervallen en opgenomen wordt ins Xbox Game Pass (Ultimate) is nog niet bekend.
xbox game passf1617130472

Afscheid nemen van Xbox Live Gold, wordt online gaming gratis?

Een andere optie zou kunnen zijn dat Microsoft een voordeel wil halen ten opzichte van Sony's PlayStation 5, door online gaming weer gratis
aan te bieden. In dat geval zou Live Gold helemaal komen te vervallen, online gaming gratis worden en zou Game Pass het aanbod worden voor gamen van meer dan 100+ games op Xbox, PC en via xCloud.
Mocht online gaming niet gratis worden maar onderdeel worden van Game Pass (Ultimate), dan zou dit voor gamers mogelijk betekenen dat zij min of meer verplicht worden Game Pass Ultimate af te nemen, wat bij veel gamers slecht zou vallen.
Voorlopig is het nog speculeren, maar dat er iets staat te gebeuren lijkt wel duidelijk. De kans dat we hier iets over horen tijdens de Xbox stream as donderdag is klein: Microsoft heeft aangegeven dat die stream alleen over games zou gaan, niet over hardware of diensten. Het is dus nog even afwachten.