Beste games voor beginners - Games om te spelen met een niet-gamer!

  Welke games moet je spelen met iemand die niet gamet? Het wordt al snel te ingewikkeld en in zo'n geval is een simpele, leuke game gewoon het makkelijkst. Hieronder staan de acht beste games voor beginners die de niet-gamer zeker weten leuk gaat vinden!

  7. LEGO-games

  Een niet-gamer houdt dan misschien niet van games, maar films zijn natuurlijk altijd welkom. En LEGO ook, want dat kennen we allemaal wel uit onze jeugd. Dat is dan ook waarom LEGO-games vaak wel in de smaak vallen, want de spelletjes zijn gebaseerd op films en de personages zijn LEGO-poppetjes.

  Zo is er een Harry Potter-versie van het spel, Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean en nog veel meer! De nieuwste variant is Lego The Incredibles. In de game word je meegenomen door de film en als één van de personages moet je verschillende missies volbrengen.

  Deze games zijn leuk voor niet-gamers, omdat de game meer draait om het verhaal dan om het gamen. Dus als je de film hebt gezien, is de game extra leuk. Daarnaast is het spel helemaal niet ingewikkeld en heb je geen last van gedoe met te veel knopjes, want op het scherm wordt precies uitgelegd wat je moet doen. Wat de bedoeling is, op welke knopjes je moet drukken: simpeler kan bijna niet!

  Benieuwd naar Lego The Incredibles? Lees wat wij ervan vonden in de Lego The Incredibles review.

  6. Mario games

  Wie kent Mario niet? Het Italiaanse mannetje met zijn team is voor de meeste onder ons één van de eerste gamepersonages die je ervaart. Nostalgie is altijd leuk! Daarom zijn de Mario games leuk voor iedereen, ook voor de niet-ervaren gamers onder ons.

  Er zijn bijna té veel Mario games om op te noemen. Mario Kart, Mario Bros, Mario Party en sinds kort is er ook een nieuwe Mario Tennis. De games zijn heel gebruiksvriendelijk en eigenlijk iedereen begrijpt wel hoe het spelletje werkt. Mario is vooral leuk, omdat in elke game dezelfde personages terugkomen. Zo hebben we Peach, Toad, Bowser en nog veel meer.

  Wij zouden zeggen: kies een leuke Mario game uit en spelen maar!

  5. Just Dance games

  Het enige wat je hoeft te doen bij Just Dance, is dansen! De bedoeling is dat je de controller vasthoudt en de figuren op het scherm nadoet. Er zijn al heel veel soorten Just Dance, en normaal gesproken wordt er elk jaar een nieuwe versie van het spel uitgebracht. Je kan dansen in je eentje, in een duo of met z'n vieren op de allerleukste liedjes zoals de populairste hits van het afgelopen jaar, maar ook echte klassiekers.

  De nieuwste variant is Just Dance 18, en daarmee kun je onder andere dansen op 'Swish Swish' van Katy Perry, maar ook op 'Another One Bites The Dust' van Queen. Totaal niet ingewikkeld en hartstikke leuk om te doen, vooral met meer vrienden!

  4. Telltale games

  Ook deze games zijn makkelijk te begrijpen voor niet-gamers, omdat ze net zoals de LEGO-games draaien om een verhaal en niet al te ingewikkeld zijn. Telltale Games heeft onder andere spelletjes over The Walking Dead, Game of Thrones en Back to the Future. Van elk verhaal word er per keer, net zoals bij een serie, een seizoen uitgegeven.

  In de game word je als het ware meegenomen in het verhaal. Je bent als speler één van de belangrijkste personages en de bedoeling is dat je allerlei missies volbrengt. Eigenlijk hetzelfde concept als bij de LEGO games. Het spel is vooral heel leuk om te spelen als je fan bent van een bepaalde franchise!

  3. Life is Strange

  Dit spel speelt zich af op high school en is, net als andere games in dit lijstje, gebaseerd op een enerverend verhaal. Het is een interactief spel waarbij je als speler beslissingen moet maken over het leven van de hoofdpersoon. Je hebt als speler dus het verhaal in je handen en dat is wat het spel zo leuk maakt.

  Het verhaal gaat over de 18-jarige Max Caulfield die in het laatste jaar zit van de middelbare school. Het spel speelt zich af in het fictieve Arcadia Bay en Max is vijf jaar lang weggeweest uit de stad. Als ze terugkomt, ziet ze al haar oude vriendinnen weer terug. Maar Rachel Amber is mysterieus verdwenen en Max en haar beste vriendin Chloe gaan op onderzoek uit.

  Tijdens het avontuur komt Max erachter dat ze de gave heeft om tijd terug te draaien. Jij hebt de macht om bepaalde keuzes te maken, die een effect hebben op het verloop van het verhaal. De game is dan ook niet erg lastig en mede daardoor staat hij in deze lijst!

  2. Pokémon games

  Ook Pokémon zullen velen van ons herkennen uit hun jeugd. Er zijn namelijk elf Pokémon films, twaalf seizoenen aan televisieseries, 25 videogames, de welbekende Pokémonkaarten en natuurlijk Pokémon Go! Omdat zoveel mensen Pokémon nog kennen, is het heel leuk om het spelletje te spelen. Pokémon zijn fictieve wezentjes die worden getraind door speciale Pokémontrainers, zodat ze tegen elkaar kunnen vechten.

  Elke Pokémon heeft zijn eigen kwaliteit en dat maakt de games juist zo leuk. Er zijn heel veel Pokémon en dus ook meer dan genoeg om mee te spelen; je wilt ze allemaal leren kennen! Heel leuke games die niet erg moeilijk zijn, maar wel voor een verzameldrang gaan zorgen. Ook voor de beginnende gamers onder ons.

  1. Minecraft als afsluiter van beste games voor beginners

  De laatste game voor niet-gamers is Minecraft en ook deze game zal bij vele mensen bekend in de oren klinken. Met dit spelletje kan jij je fantasie de vrije loop laten en doen wat je zelf wil. Minecraft is namelijk volledig gebaseerd op blokjes en jij kan zelf van alles bouwen met die blokken. Van iets kleins zoals een bankje tot een heel paleis: je mag het helemaal zelf bepalen.

  Er zijn twee modi waar je in kan spelen, namelijk de creatieve modus en de overlevingsmodus. Met de creatieve modus krijg je onbeperkt grondstoffen om zo lekker te kunnen bouwen. Met de overlevingsmodus moet je juist zien te overleven in de wereld van Minecraft, want 's avonds lopen er duistere figuren rond. Jouw personage moet de wereld ontdekken en moet zijn grondstoffen verdienen om zo te kunnen bouwen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.