Beste thriller Switch games - Niet eng, wel super spannend!

Article
zaterdag, 14 juli 2018 om 12:02
xgn google image
Er staan toch redelijk wat thrillers klaar voor de Switch. Geen games om echt bang van te worden, maar toch zo spannend dat je ze toch niet aan de kleintjes voorschotelt. Tijd voor spanning en sensatie met de beste thriller Switch games!
De games in deze special zijn geplaatst van goed naar best. Opvallend is dat de games ook nog bijna helemaal oplopen van 7+ naar games die toch iets wat spannender zijn. Verwacht geen Resident Evil of dergelijke titels. Zulke games zijn vaak erg tof, maar toch iets te eng voor dit lijstje met games die voor een grote groep leuk zijn!

5. Typoman (7+)

We starten de beste thriller Switch games met dit letteravontuur.
Kies je woorden met zorg, want het kunnen de laatste woorden zijn die je uitspreekt. In Typoman ben je constant met woorden en bijbehorende letters bezig. In een duistere omgeving probeer je met letters te puzzelen. De kracht van het woord wordt duidelijk in een eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad. Sta paraat voor veel duistere woordenpret.
De game zit vol met verborgen humor. Let maar eens op het hoofdpersonage: zijn design spelt namelijk letterlijk HERO, oftewel held in het Nederlands. Hij is ook geen held op sokken, want zelfs in een wereld vol monsters van doem sprokkelt hij letters bij elkaar om nieuwe woorden te kunnen maken. Deze vormen immers bruggen naar nieuwe plekken waar hij weer 'O'og in 'O'og komt te staan met andere lettergriezels.
Typoman verscheen niet alleen op de Switch maar ook op de Wii U. Voor 12,99 euro staat het complete spannende letteravontuur op jou Nintendo Switch systeem.
135511 2

4. Oxenfree (12+)

De volgende van de beste thriller Switch games is de Indie Oxenfree.
Ook de Indie titel Oxenfree is beschikbaar op de Nintendo Switch. Deze veelgeprezen thriller kwam eerder ook al naar andere platforms waaronder PS4, Xbox One en PC. Hier werd de game erg goed ontvangen en heeft het spelers voor een lange tijd weten te boeien met een verhaal dat je vastgrijpt en niet meer loslaat.
In de game volg je een vriendengroep die een poort opent. Het is niet zomaar een poort, maar een poort die leidt naar een geheimzinnig verleden vol monsters uit diepste krochten van de duisternis. Wat voor de jongeren een mooie nacht had moeten worden, verandert in een spookachtige nacht vol dialogen. Onder invloed van drugs, alcohol en sigaretten merken je personages hoe deze rebelse tieners zichzelf regelmatig in de nesten werken.
Oxenfree is in de eShop verkrijgbaar voor 19,99 euro. Je kunt nu al aan de slag met dit abnormale mysterieuze spel dat je een hoop verschillende verhaallijnen voorschotelt.
135513 1

3. Little Nightmares (16+)

Een andere game die zeker eens moet worden uitgeprobeerd is Little Nightmares. In het spel kruip je in de huid van het meisje Six, dat door een bizar schip vol duistere wezens moet kruipen. Zelf is ze ook niet de meest onschuldige want met hetzelfde gemak zet zij ook haar tanden in al die monsters wanneer ze haar kleine maagje hoort knorren. De vraag is wie nu eigenlijk de monsters zijn: Six of al die gedrochten waar je langs moet sluipen.
Little Nightmares past in hetzelfde straatje als de vorige twee games. Je krijgt veel puzzels voorgeschoteld en wordt ondergedompeld in een duistere sfeer. Denk aan taferelen waarbij jij over een tafel moet rennen terwijl monsters met hun vieze handen naar je graaien omdat ze jou als hun snack zien. Het toffe aan de Switch editie is dat je extra lang langs al die monsters kunt sluipen omdat de Switch editie de complete versie met alle DLC is.
Dit niet enge maar wel spannende avontuur kreeg maar liefst een 8.0 in de Little Nightmares review. Het spel is flink creatief en blijft en je zelfs van een nachtmerrie kan laten genieten. De titel is verkrijgbaar voor 34,99 euro in de eShop. Een prijzige Indie, maar toch je geld waard.
135516 1

2. Inside (18+)

We zijn bijna aan het einde van de lijst met beste thriller Switch games. Maar voor het zover is hebben we nog twee toffe titels paraat staan.
Als je hebt genoten dan kun je per direct verder met Inside. De game is het spirituele vervolg op Limbo en komt met een soortgelijke setting die je opnieuw vast weet te houden. Deze duistere game is door dezelfde makers gemaakt en is opnieuw goed voor een paar uur aan gameplay plezier. Sinds kort is deze game ook beschikbaar op de Nintendo Switch.
Deze keer wordt je opnieuw in een duistere onderwereld gegooid, waarbij je al vanaf het begin twijfelt of je ooit nog uit die hel zal ontsnappen. Inside verbeterd Limbo door nieuwe puzzels te brengen die deze keer niet 2D maar 3D zijn. Dit heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen want de game werd erg goed ontvangen. In de Inside review werd eerder al een 9.0 aan deze game toegewezen en is al op Switch, PS4, Xbox One en PC verschenen.
Inside is in de eShop verkrijgbaar voor 19,99 euro.
135520

Afsluiter beste thriller Switch games: Limbo (16+)

Limbo kwam oorspronkelijk niet op de Switch uit, maar het is echt een goede thrillertitel om onderweg eens te spelen. In ieder geval hoef je niet bang te zijn bij deze titel. Al helemaal niet als je het spel speelt in het bijzijn van een heleboel trein- of busreizigers die ook plots hun aandacht bij jouw spel hebben.
Limbo neemt je mee naar de donkerste onderwereld. Je puzzelt je een weg door donkere plaatsen vol gigantische spinnen dieptes om in te storten en je nek door te breken. Je bent op de vlucht, maar als speler heb je geen idee waarvoor je vlucht. Waarom ben je eigenlijk in deze bijzondere wereld terecht gekomen?
Eerder wist Limbo al een 9.0 te behalen in de Limbo Review. Met simpele gameplay wist deze Indie van PlayDead (goede studionaam voor een ontwikkelaar van deze toffe thriller ervaring!) je al vier uur lang vast te houden. De game is één avontuur dat je op een grote hoeveelheid platforms al kon spelen. Switch, PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360, Vita, overal is Limbo beschikbaar.

Populair Nieuws