5 beste Instagram stories tips - Tips, tricks en verborgen functies

  De Instagram stories worden steeds populairder en het is dan ook niet gek dat onze stories er mooi uit zien en veel views krijgen. Maar wist je dat er veel verborgen functies zijn? Wij weten zeker dat je nóg meer uit je stories kan halen. Dit zijn de 5 beste Instagram stories tips!

  5. Meer kleuren

  In de stories kun je alles mooi opmaken met verschillende kleurtjes, maar helaas biedt Instagram niet zo veel verschillende kleuren en ze vervelen best snel. Maar wist je dat je je eigen kleuren kan samenstellen? Dit doe je als volgt:

  • Klik op een willekeurige kleur
  • Houd hem kort ingedrukt
  • Er verschijnt een kleurenpanel

  Je kan met je vinger over het kleurenpanel vegen om zo de perfecte kleur uit te zoeken. Alle kleuren van de regenboog staan ertussen, en je kan ervan maken wat je zelf wil. Eindeloze mogelijkheden!

  4. Dempen en verbergen

  We hebben vast wel allemaal dat ene account wat we volgen wat veel te veel in zijn story plaatst. Je slaat de story altijd over omdat het gewoon niet meer interessant is, maar wist je dat je het verhaal ook kan verbergen? Zo volg je de persoon nog wel en zie je de foto's en filmpjes nog, maar verschijnt alleen zijn/haar verhaal niet meer in je feed. Dit doe je heel gemakkelijk, je houdt namelijk het verhaal ingedrukt en drukt op "Dempen".

  Andersom is ook een optie: je kan ook je verhalen afschermen voor bepaalde volgers. Als je niet wil dat een bepaald persoon je verhaal te zien krijgt, dan doe je dit als volgt:

  • Ga naar het desbetreffende profiel
  • Open de instellingen (de drie puntjes)
  • Kies voor "Je verhaal verbergen"

  3. Locaties delen

  In je verhaal kun je ook een locatie toevoegen. Zo laat je je volgers weten waar je bent en daarnaast ziet het er gewoon leuk uit om toe te voegen aan je foto of filmpje. Maar de locaties zijn ook heel interessant, want veel gebruikers weten niet dat bepaalde locaties ook eigen stories hebben. Die kan je vinden op de Discover-pagina.

  Soms highlight Instagram een populaire locatie omdat er een feest is of een andere grote gebeurtenis. Dan kan Instagram ervoor kiezen om jouw story te gebruiken daarvoor. Zo zien heel veel mensen jouw story. Een leuke en handige manier dus om meer volgers te krijgen uit die regio!

  2. Shaduweffect

  Als je in je verhaal een tekst toevoegt maar toch net "iets meer" wil, dan is het schaduweffect iets leuks om toe te voegen. Heel simpel en makkelijk om te maken, maar het ziet er toch wel heel leuk en extra fancy uit. Dit effect bereik je als volgt:

  • Voeg een tekst toe in de kleur en formaat die jij wil
  • Kopieër en plak dan dezelfde tekst in de foto
  • Geef hem hetzelfde formaat, maar wel een andere kleur
  • Plaats hem over de eerste tekst heen, en laat er een beetje ruimte tussen

  Heel simpel te maken, maar het ziet er wel heel leuk uit!

  1. Stickers veranderen

  En dan de laatste Instagramtip: wist je dat je stickers kan veranderen? De app komt standaard met een paar stickers die je kan toevoegen, zoals de temperatuur, een hartje of verschillende tekstjes. Deze zijn heel populair en veel mensen gebruiken ze. Niet gek dus, dat we ze zo vaak zien. Maar je kan de stickers ook aanpassen!

  Je verandert stickers door erop te klikken nadat je ze in je verhaal hebt geplaatst. Als je op de temperatuur klikt, krijg je een wolkje of een zonnetje, en als het op het hartje klikt geeft hij een knipoog. En zo zijn er nog veel meer stickers die kunnen veranderen!

  Meer zoals deze Instagram stories tips

  Dit waren onze 5 beste Instagram tips, tricks en verborgen functies. Fan van Instagram? Bekijk dan hier onze tips voor meer likes. Maar Instagram kent ook een paar ergernissen. Bekijk hier onze top 5 grootste ergernissen van Instagram!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.