5 toffe Switch third party games voor de hardcore gamer

  Waar de Wii U kampte met veel te weinig third party games, lijkt diens opvolger de Switch langzaamaan de nodige third party ondersteuning binnen te krijgen. Wij hebben een lijst met 5 toffe Switch third party games voor je samengesteld die dit jaar nog uit gaan komen!

  Zo werd vorige week bekendgemaakt dat Rockstar Games L.A. Noire uitbrengt op Nintendo’s nieuwste console en ook andere grote uitgevers brengen hun games naar de Switch. Wij zetten vijf toffe Switch third party games voor je op een rij, te beginnen met:

  5. NBA 2K18

  Alhoewel FIFA de meest verkochte sportgame is, wordt NBA 2K vaak de kwalitatief sterkere sportgame genoemd. Zo scoren de NBA 2K-games jaar in jaar uit hoger dan een 8 in onze reviews. De laatste drie edities mogen het zelfs doen met cijfers van minimaal een 9. Reden genoeg om NBA 2K18 een plek te geven in ons lijstje.

  In tegenstelling tot wat je vaak ziet bij games die voor zowel de PlayStation en Xbox als een Nintendo-console uitkomen, zijn bij NBA 2K18 alle versies wel inhoudelijk identiek aan elkaar. Qua grafisch spektakel zal de basketbalgame, met dit jaar Kylie Irving op de cover, logischerwijs wel minder zijn, maar dit geldt voor vrijwel iedere multiplatform game. Wij geven 2K wel het vertrouwen om de Switch versie van NBA 2K18 zo goed mogelijk uit te brengen.

  NBA 2K18 komt 19 september uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch, PlayStation 3 en Xbox 360. Nog niet zeker van de kwaliteit van de serie? Lees gerust dan onze review van NBA 2K17 terug, waarin we de game bekroonden met een 9,6.

  4. Dragon Ball Xenoverse 2

  Alhoewel opvolger Dragon Ball Fighter Z al is aangekondigd en volgend jaar uitkomt, is Dragon Ball Xenoverse 2 zeker nog niet dood. Sterker nog, de game komt deze maand nog naar de Nintendo Switch.

  In Dragon Ball Xenoverse 2 kruip je in de huid van een time patroller, die achter vijanden aan moet. Je doel is om de verstoorde tijdlijn in ere te herstellen door juist die schurken te verschalken. In de Switch versie is dit niet anders, maar wordt er wel een extra gameplay elementje toegevoegd die jou met de Joy-Cons bewegingen laat uitvoeren in de game.

  Dragon Ball Xenoverse 2 is al sinds 2016 wereldwijd speelbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC en kwam op 7 september ook uit voor de Nintendo Switch, maar dat was alleen in Japan. De wereldwijde release is op 22 september. Benieuwd naar wat wij vonden van de game? Lees dan gerust onze review nog eens door.

  3. FIFA 18

  In een eerder bericht kon je lezen dat FIFA 18 voor de Switch waarschijnlijk het begin van meer is en dat klinkt als muziek in de oren bij veel voetbalminnende Nintendo-fans. De laatste FIFA op een Nintendo-console was namelijk FIFA 14 en die dateert alweer uit 2013.

  FIFA 18 is alweer het vijfentwintigste deel in de jaarlijks terugkerende voetbalreeks van EA en de Switch-editie belooft een volwaardige FIFA te worden. Zo is het voor het eerst mogelijk om op een Nintendo-platform het populaire FIFA Ultimate Team te spelen. Ook is er een speciale, verrassend goed werkende, besturingsmodus speciaal voor de Joy-cons geïntroduceerd. Uit alles valt op te maken dat EA de FIFA 18 Switch editie als een volwaardige FIFA ziet.

  FIFA 18 komt op 29 september uit voor PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch, PlayStation 3 en Xbox 360. De kans is groot dat de game één van de meest verkochte Switch third party games wordt.

  2. The Elder Scrolls V Skyrim

  Je zou onderhand kunnen stellen dat het juist een wonder was geweest als The Elder Scrolls V Skyrim niet een Switch third party game zou zijn. De zeer populaire RPG is namelijk al op ieder platform uitgekomen en komt binnenkort zelfs naar uit voor de Virtual Reality-bril van PlayStation. Toch was de euforie rondom het verschijnen van Skyrim in de aankondigingtrailer van de Switch er niet minder om. Het was namelijk het teken dat derde partijen de console serieus nemen.

  In The Elder Scrolls V Skyrim doorloop je met je eigen ontworpen personage honderden quests en trotseer je de woeste wereld van de provincie Skyrim. Je bent immers de Dragonborn en bent dus de enige die de teruggekeerde draken kan verslaan. Al moet je soms ook wel eens een oud vrouwtje helpen haar man terug te vinden of, ietwat serieuzer, de burgeroorlog in jouw voordeel beslissen.

  The Elder Scrolls V Skyrim werd gereleased in 2011 en groeide uit tot één van de meest iconische games van deze eeuw. Niet raar dus dat de RPG in 2016 naar de nieuwe generatie consoles kwam en in 2017 één van de grootste Switch third party games wordt.

  1. LA Noire

  Het kwam als een grote verrassing dat Rockstar vorige week bekendmaakte dat LA Noire naar de Switch komt. De game is inmiddels al meer dan zes jaar geleden uitgekomen en kreeg destijds lovende kritieken. Niemand verwachtte dan ook dat deze klassieker alsnog naar de nieuwe generatie consoles zou komen en al helemaal niet naar de Switch. Zeker niet met Red Read Redemption 2 in aantocht.

  In LA Noire kruip je in de huid van detective en ex-militair Cole Phelps. Al achtervolgend, toerend en zoekend naar aanwijzingen los je de grootste zaken op in het Los Angeles van 1947. Zaken kun je oplossen door verdachten op te pakken op basis van clues en door tijdens ondervragingen af te gaan op hun gezichtsuitdrukkingen. De game bood een ongekende ervaring voor de tijd.

  LA Noire komt 14 november uit en is misschien wel één van de grootste Switch third party games van het moment.

  Zoals je dus hebt kunnen lezen komen er nog genoeg toffe Switch third party games uit. Welke games ga jij kopen voor de Switch? Of haal je een Switch speciaal voor één van deze games in huis? Laat het ons weten!

  NBA 2K18

  Verkijgbaar vanaf 19 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.