Alle Apple Keynote onthullingen op rij

Article
woensdag, 13 september 2017 om 13:02
xgn google image
Gisterenavond vond de jaarlijkse Apple Keynote plaats in het gloednieuwe Steve Jobs Theater op de eigen Campus. En natuurlijk werden er de nodige grote aankondigingen gedaan. Wij zetten alles wat je moet weten op een rij.
Net zoals elk jaar zijn de ogen van vrijwel alle media gericht op Cupertino, waar gisterenavond de Keynote plaatsvond. Gaat de iPhone 8 wel de iPhone 8 heten? Hoe duur wordt de iPhone X? Komt er misschien zelfs nog een nieuwe iPad?
Allemaal vragen die gisterenavond door Tim Cook, CEO van Apple, beantwoord werden. Miljoenen mensen keken naar Cook om hem de veelverwachte onthullingen te zien doen. Benieuwd? Lees dan gauw verder.
117981

iPhone X

De onthulling waar na afloop van de Keynote de meesten het over hadden, is ongetwijfeld die van de iPhone X. Bij een eerdere iOS 11 lek maakte een ontwikkelaar al enkele details bekend over het nieuwe toestel en deze blijken na afloop van de Apple persconferentie juist.
De nieuwe iPhone X is volgens Apple “de belichaming van tien jaar de bedoeling hebben om een iPhone te maken die uitsluitend uit een beeldscherm bestaat”. En dat is dus ook wat het eerste opvalt aan de iPhone X. Het is één groot beeldscherm.

Technische details

Dat zorgt er dus voor dat de iconische thuisknop verdwijnt. Door het 5,8-inch OLED Super Retina-display dien je enkel nog een swipe omhoog te doen om terug te keren in het beginscherm. Een volgens Apple zelf “intuïtieve bediening”.
Zoals de lekken van iOS 11 al verklapten, heeft de iPhone X een supersnelle A11 processor, een 7 megapixel-camera aan de voorkant en een 12 megapixel-camera aan de achterkant waarmee in 4K gefilmd kan worden.

Praktische nieuwigheden

Enkele praktische vernieuwingen aan de iPhone X is het draadloos opladen. Eerder kon dit al met Samsung telefoons, maar vanaf de ‘X’ is dit ook mogelijk bij de iPhone. Daarnaast kun je je scherm ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken en kan je ook augmented reality toepassen op je omgeving. Dat alles om de gebruikerservaring intuïtiever te maken.
De iPhone X is verkrijgbaar in een zilveren en grijze kleur en kent een 64 gigabyte model en een 128 gigabyte model. Het duurt nog wel even voordat het toestel uit is, want pas vanaf 27 oktober kun je de iPhone X pre-orderen. Een week later, op 3 november, is de release. De prijs is helaas niet voor iedereen, want de iPhone X kost maar liefst 1160 euro.
117982 1

iPhone 8 en 8 Plus

Alhoewel de iPhone X hét nieuwe toptoestel wordt van Apple, mogen de iPhone 8 en 8 Plus natuurlijk niet ontbreken. En ondanks dat het niet de ultieme iPhones zijn, mogen de specs van de opvolgers van de iPhone 7 er zijn.
Zo kent de iPhone 8 ook een A11 processor en een 12 megapixel-camera, net als de iPhone X. Met die camera’s kun je hoge kwaliteit foto’s maken, die vervolgens ook goed te bewerken zijn. Wil je een portretfoto van jezelf maken? Dan hoef je enkel een filtertje toe te passen dat alles achter jou zwart maakt.

iPhone 8 en 8 Plus krachtigste in de reeks

De iPhone 8 en 8 Plus hebben een 4,7-inch en een 5,5-inch Retina HD-displays met de True Tone-technologie. Deze zorgt ervoor dat de witbalans aangepast wordt aan de omgeving, wat natuurlijk prettig is voor je ogen. Daarnaast zijn de opnieuw ontworpen speakers zijn tot 25 procent luider dan die van de iPhone 7. Een vooruitgang op dat vlak dus.
Ook de iPhone 8 kent de nodige praktische vernieuwingen. Zo kun je ook op dit toestel een augmented reality ervaring beleven en is het ook draadloos op te laden. Wel is de iPhone 8 een qua ontwerp traditionelere mobiel. Dat houdt dus in dat het scherm van de ‘8’ niet de hele voorkant in beslag neemt.
De iPhone 8 is te verkrijgen in een zilveren, gouden en grijze kleur in modellen van 64 gigabyte en 256 gigabyte. De pre-orders starten vrijdag en vanaf 22 september kun je de iPhone kopen in de Apple Store voor een bedrag van 809 euro.
117985

Apple 4K TV

Naast de aankondigingen van de nieuwe iPhones, is er ook een nieuwe Apple TV aangekondigd. En niet zomaar één ,maar een Apple TV met 4K ondersteuning.
De op de Apple Keynote aangekondigde Apple TV ondersteunt zowel 4K als HDR om de scherpste beelden jouw huiskamer binnen te sturen. Allemaal bedoelt om een zo goed mogelijke bioscoopervaring te geven. Dit is dan ook vooral mogelijk door de sterke A10X Fusion-chip die in het apparaat zit.

Apple TV is geen tv

In tegendeel tot wat de naam doet vermoeden, is de Apple TV geen televisie. Het is een multimediakastje die verschillende apps af laat spelen op je tv. Zo kan je dus met behulp van één apparaat Netflix en Videoland kijken, gamen, muziek luisteren, foto’s bekijken en nog veel meer.
Ook de nieuwe Apple TV is vanaf vrijdag te bestellen en een week later op te halen. Hij is te koop in een 32 gigabyte model (200 euro) en een model van 64 gigabyte (220 euro).
117990 1

Apple Watch Series 3

Het laatste nieuwe stukje hardware wat op de Apple Keynote getoond werd, is de Apple Watch Series 3.
Bij de aankondiging van de eerste Apple Watch was al duidelijk dat het meer dan een horloge zou zijn. Zo kon je bijvoorbeeld apps er op installeren die je hartslag in de gaten hielden of jou berichten liet ontvangen en versturen.

Nieuwe Apple Watch niet langer afhankelijk van iPhone

Het was alleen wel zo dat er bij het gros van die apps nodig was om je iPhone in contact te houden met je Watch. Bij de Apple Watch Series 3 is dit niet langer meer nodig. Door de toevoeging van mobiele data kan je vanaf nu bellen en muziek streamen zonder daarmee je iPhone te gebruiken.
De Apple Watch Series 3 wordt in twee varianten verkocht. Eentje met mobiele data functie en eentje zonder. Logischerwijs is de één dan ook goedkoper dan de ander. Welke prijzen dat worden, weten we helaas nog niet, want zowel een release als een prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Populair Nieuws