5 tips om de Shootout Featured Series in Red Dead Online te overleven

  Liefhebbers van PvP kunnen in Red Dead Online vanaf nu aan de slag met een nieuwe Featured Series: Shootout. In deze playlist kan je de klassieke modus spelen in een aantal nieuwe maps. Deze 5 tips zullen je helpen om zonder al teveel deaths door de potjes te komen.

  Blijf in beweging

  De Shootout modus in Red Dead Online komt in twee varianten: Solo en Team Shootout. Met name als je eerstgenoemde versie speelt, is de eerste regel voor overleven om constant in beweging te blijven. Omdat de modus een klassieke deathmatch is, zal iedereen een simpele opdracht krijgen: dood iedereen die je ziet. Als je in je eentje speelt, dan zal je niet rustig te tijd krijgen om je wapen aan te leggen, te mikken en een afgemeten headshot te maken. Ondertussen zullen namelijk al meerdere spelers jou op de korrel hebben genomen. Bovendien zal je ook niet kunnen campen in de bosjes, want alle spelers zijn gewoon te zien via de minimap.

  Hoewel deze tip voornamelijk belangrijk is voor solo spelers, betekent het niet dat je rustig kan blijven staan in Team Shootout. Spelers zullen aan de lopende band sterven en weer respawnen, waardoor je altijd wel tegenstanders tegenkomt. Alleen als er een grote shootout is tussen twee groepen, dan kan het een idee zijn om stilletjes om de vijandelijke groep te sluipen en het vuur te openen vanaf de achterkant.

  Kies je wapens verstandig

  Omdat de Shootout modus een vrij chaotische variant is, zal je goed moeten nadenken over je keuze aan wapens. Om een krachtige, maar langzame rifle te pakken zoals in modi waarbij je een locatie moet verdedigen, is in Shootout allesbehalve een goed idee.

  Vanwege de hoge snelheid en het feit dat er veel spelers rondrennen, is het verstandig om te kiezen voor wapens met weinig downtime - je wilt dus geen ijzerwerk dragen met een hoge reload time of langzame rate of fire. Daarmee is het dus handig om te kiezen voor een repeater met een groot magazijn of een revolver met een relatief snelle reload speed, beide wapentypes zijn bovendien ook nog eens vrij accuraat. Ook een goede keuze in Shootout zijn shotguns. Je hoeft er niet zo accuraat mee te zijn om een vijand te raken en je kan in no time een complete groep aan vijanden omleggen als ze dichtbij staan.

  Houd een oogje op de rand van de map

  Over wapens gesproken, die schietijzers die je meeneemt in je holsters en op je rug zijn niet de enige wapens die je kan gebruiken in Shootout. Aan de rand van de maps zijn namelijk speciale wapens te vinden die veel schade kunnen aanrichten. Daar vallen Maxim Guns onder en zelfs Cannons.

  De eerste speler die de wapens kan vinden heeft dus een vrij groot voordeel, maar daar komt wel bij kijken dat die plekken scherp in de gaten gehouden worden. Het is leuk om een Maxim Gun in je handen te krijgen, maar je zal er niks aan hebben wanneer er een fractie van een seconde later een stuk lood in je schedel arriveert. Houd de plekken met speciale wapens scherp in de gaten, niet alleen om er zelf van te profiteren, maar ook om te voorkomen dat er iemand vrij kan rondlopen met een krachtig wapen.

  Ren niet blindelings een vuurgevecht in

  Het doel van de Shootout modus in Red Dead Online is om zoveel mogelijk kills te maken in de beschikbare tijd. Het klinkt misschien verstandig om naar elk rood stipje op je minimap te rennen om diegene te doden, maar zo simpel is de rekensom niet.

  Elke keer dat jij namelijk zelf het loodje legt, gaat de score van een andere speler omhoog. Hoewel je dus oneindig vaak kan respawnen, betekent dat elke keer wel waardevolle punten voor je tegenstanders. Blijf dus in beweging, maar let op waar je heen rent en gooi jezelf niet in situaties waar je onmogelijk levend uit kan komen.

  Help elkaar een handje

  Onze laatste tip is niet van toepassing op de solo versie van Shootout. Hoewel je het zelf misschien zou willen, zal namelijk niemand samenwerken in free-for-all situaties. In Team Shootout kan het alleen wel zeer verstandig zijn om elkaar te helpen, in plaats van alles alleen te doen en toevallig punten scoren voor hetzelfde als een paar andere spelers.

  Ga bijvoorbeeld met elkaar op pad, zodat je elkaar rugdekking kan geven in shootouts en een hogere kans hebt om te overleven. Blijf je uiteindelijk als enige staan na een vuurgevecht en je teamgenoot is getroffen, dan kan je diegene reviven, waardoor er weer een punt van de score van de tegenstander wordt afgetrokken. Probeer alleen niet je makker te helpen middenin een gevecht, want dat zal waarschijnlijk een stuk minder succesvol aflopen.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.