Update - 'Netflix' Cheer acteur Jerry Harris bekent seks met minderjarige'

  Netflix acteur Jerry Harris, bekend van de nieuwe serie Cheer moest maandag voor de rechter verschijnen. De acteur is namelijk gearresteerd en wordt verdacht van het produceren van kinderpornografie.

  Netflix

  Update - 'Harris bekent seks met minderjarige'

  In de rechtszaak tegen Jerry Harris lijkt er nu veel schot te zitten. Volgens de autoriteiten heeft de acteur namelijk bekend dat hij seks heeft gehad met een vijftienjarige jongen en om naaktfoto's heeft gevraagd van meerdere tienerjongens. Dat meldt The Wrap. Volgens de publicatie zijn de advocaten van Harris niet beschikbaar voor commentaar.

  Oorspronkelijk bericht

  In Chicago zag Harris af van zijn hoorzitting over detentie, en moet nu later dit jaar terugkomen. Afgelopen donderdagochtend werd Harris van zijn bed gelicht in zijn eigen woonplaats, Naperville.

  Harris had contact met vijf minderjarigen

  Aanklagers zeiden dat Harris twee jaar terug via social media contact had opgenomen met twee jongens, een 13-jarige tweeling. Hij zou naar verluidt één van de jongens hebben verleid om seksueel getinte foto’s te sturen. In totaal zou Harris met totaal vijf minderjarigen seksueel contact hebben gehad.

  Momenteel zit Harris nog in hechtenis en de Amerikaanse officieren van justitie noemen hem ‘een gevaar voor de gemeenschap'. Ook Netflix liet vorige week van zich horen met een verklaring.

  “Zoals iedereen zijn we geschokt door dit nieuws. Elk misbruik van minderjarigen is een vreselijke misdaad en we respecteren de juridische procedure.”

  Verklaring Netflix

  Harris ontkent de aanklacht

  Een woordvoerder van Harris gaf juist een heel anders signaal af: "We betwisten de claims tegen Jerry Harris, die zouden hebben plaatsgevonden toen hij een tiener was", aldus de woordvoerder. "Wanneer het onderzoek is afgerond, zullen de ware feiten worden onthuld."

  Harris zou via zijn mobiel berichten hebben gestuurd naar de slachtoffers om op afgelegen locaties ze te kunnen ontmoeten. Zo had Harris volgens een gerechtelijk document naar de tweeling ge-sms’t: “Hé, trouwens, ik heb een plek voor ons gevonden om dingen te doen, het is eigenlijk best mooi goed."

  Zelf ontkent Harris de aanklacht. Mocht hij wel schuldig worden bevonden komt hij minimaal 15 en maximaal 30 jaar vast te zitten achter de tralies.

  De Netflix hit Cheer

  Harris is bekend geworden door de Netflix serie Cheer. In de aangrijpende docuserie was Jerry Harris één van de meest geliefde karakters. De serie volgt het wel en wee van het cheerleadingteam van Navarro College dat hard traint om de felbegeerde nationale titel binnen te halen.

  Dit artikel is op 14 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.