5 Smartphones om in 2020 naar uit te kijken

Article
vrijdag, 24 januari 2020 om 16:30
apple logo zwartf1596807730
Dit jaar belooft een mooi jaar te worden voor de smartphone. We kunnen straks supersnel internetten met onze toestellen via 5G bijvoorbeeld. Daarnaast komen er dit jaar weer de nodige nieuwe toestellen uit. Wij geven je vijf smartphones om in 2020 naar uit te kijken.

Nieuwe iPhones

Laten we maar direct aftrappen met Apple. De geruchten over de nieuwe iPhones doen namelijk al even de ronde. Als we alle verhalen mogen geloven komen er dit jaar zes nieuwe toestellen met een appeltje op de achterkant uit. Naar verwachting wordt de iPhone 12 aangekondigd die langer en dunner moet worden dan de huidige toestellen. Deze nieuwe iPhone zal waarschijnlijk weer een paar versies krijgen: twee met een display van 6,1 inch en daarnaast twee varianten met respectievelijk 5,4 en 6,7 inch als beeldschermformaat. Twee van deze toestellen moeten Pro-versies worden en de andere twee wat eenvoudigere modellen van de iPhone 12.
Los hiervan lijkt het erop dat er een iPhone SE2 aan zit te komen. Ook hierover gonst het van de geruchten. Zo zou het toestel het model van de iPhone 8 krijgen en zouden er dit jaar maar liefst twee versies uitkomen van de SE2. Of de geruchten waar zijn moet nog blijken, maar het is ieder jaar weer uitkijken naar de nieuwe iPhones.
a 02 03 samsung unpacked 2020f1596099386

Samsung Galaxy S20

Zoals ieder jaar zal Samsung ook dit jaar met een nieuwe lijn toestellen komen. Dit zal niet de Galaxy S11 worden, maar de Galaxy S20. Met de nieuwe Samsung Galaxy zal de smartphonefabrikant ons dit jaar waarschijnlijk gaan verrassen met hoge specificaties zoals een wat sterkere camera als in de Note 10. Ook zal het toestel wat groter dan de S11 worden en een flink aantal mobiele PK´s onder het scherm verstopt hebben. Momenteel wordt er gesproken over een nieuwe processor met 12 GB aan geheugen
Het lijkt er verder op dat Samsung zich dit jaar wat meer op gezondheid en beweging richt volgens geruchten. Zo doet het verhaal de ronde dat het nieuwe toestel een hartslagmeter en andere vitaliteits functies zal krijgen. De headset aansluiting is volgens de geruchten compleet verdwenen van dit model. Of de geruchten waar zijn, is nog niet bekend.
De Samsung Galaxy S20 zal volgens de teaser van het toestel in februari uit de doeken gedaan worden.
huawei logo 2f1579770325

Huawei P40

Met de Huawei P30 Pro is het smartphone landschap geschokt. De Chinese smartphonefabrikant deed ineens een gooi naar de troon met een ontzettend dikke camera die met vijftig keer zoom de maan scherp in beeld kon brengen. In de eerste helft van dit jaar mogen we een opvolger van dit toestel verwachten en de lat ligt hoog voor Huawei. Wat het toestel precies zal gaan bieden is nog compleet onbekend, maar er wordt in geruchten gefluisterd over vijf camera's.
De komende smartphone van Huawei is sowieso interessant, want het wordt waarschijnlijk de eerste telefoon van dit merk zonder Google diensten zoals de Play Store. Het afgelopen jaar heeft Huawei namelijk gewerkt aan Harmony OS, een heel eigen besturingssysteem. Hierop moet de Huawei P40 naar alle waarschijnlijkheid gaan draaien.
xiaomi symbolf1579770441

Xiaomi Mi 10

De volgende op de lijst is ook van een Chinese fabrikant. Xiaomi werkt namelijk momenteel aan een nieuw model van de Mi serie. Waarschijnlijk zal dit de Mi 10 worden en zal het toestel onthuld worden vlak voor of tijdens het Mobile World Congress dit jaar. Een exacte datum voor de onthulling van de telefoon is nog onbekend, evenals de verwachte releasedatum.
Volgens een lek zal het toestel een Samsung camera gebruiken van 108 Megapixel en een erg sterke accu aan boord hebben. De notch aan de voorkant moet daarbij verdwijnen en in plaats daarvan zit er een camera in een apart segment op de voorkant van het toestel. Er zal volgens het lek ook een pro versie van het toestel verschijnen.
de oneplus telefoon wat maakt ze zo speciaal 124941f1579770543

OnePlus 8

OnePlus zal dit jaar ook met een nieuwe smartphone komen die we zeker in de gaten moeten houden. Deze toestellenmaker heeft zijn focus namelijk op het scherm liggen dat niet groot genoeg kan volgens de maker. Intussen zijn er foto's gelekt van het vermoedelijke nieuwe toestel, de OnePlus 8, die een gaatje in de voorkant heeft zitten met een camera erin. Daarnaast is de verversingssnelheid van het scherm flink opgekrikt naar 120 Hz.
Het toestel wordt volgens andere geruchten wat kleiner dan zijn voorganger, namelijk 6,6 inch. De chip in het toestel wordt daarbij een stuk sterker als we de verhalen mogen geloven. Er komt namelijk een SnapDragon 855 chip onder de motorkap die voor flink wat kracht gaat zorgen.

Smartphones om in 2020 naar uit te kijken

Naar deze toestellen kun je in 2020 in ieder geval uitkijken. Of je nou een Android gebruiker bent of meer van Apple toestellen houdt, er is voor iedereen wat om naar te verlangen. Heb jij al een oogje laten vallen op een toestel dat je dit jaar wil kopen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws