Apple voelt niks voor een universele lader voor smartphones

News
vrijdag, 24 januari 2020 om 15:30
apple uitgelichtf1587024271
Het Europees Parlement wil graag dat smartphonefabrikanten met een universele lader komen. Bijvoorbeeld in de vorm van USB-C. Het idee is aanlokkelijk en kan voor minder afval zorgen, maar Apple voelt niks voor een universele lader.
Apple geeft dit aan in een officiële reactie op de plannen van het parlement. In het statement geeft Apple aan niet achter deze plannen te staan en niets voelt voor een regulering. Een universele oplader voor smartphones zou volgens Apple namelijk innovatie juist tegenhouden in plaats van bemoedigen. Daarbij werkt het volgens Apple de Europese gebruikers en de economie juist tegen.

'Juist meer elektronisch afval'

Apple vervolgt het statement met de melding dat door de invoer van deze regulering ineens talloze gebruikers met Apple apparaten met onbruikbare accessoires komen te zitten. Dit zou dus juist voor meer elektronisch afval zorgen in plaats van dit terug te dringen. Apple maakt tenslotte niet alleen voor de iPhone gebruik van de lightning aansluiting, maar ook bij al haar accessoires.
Apple vindt het plan van het Europese Parlement dus geen goed idee. Daarbij lost het probleem rondom elektronisch afval zichzelf momenteel al op. Veel smartphonefabrikanten schakelen momenteel namelijk al over op USB-C als standaard. Apple doet hier niet aan mee, omdat zij al een universele aansluiting heeft voor al haar apparaten.

Populair Nieuws