5 redenen om Wu Assassins op Netflix te kijken - Sterke martial arts in een serie

  We worden tegenwoordig overspoeld met series van alle soorten en maten in elk genre. Maar echte martial arts-series missen we een beetje. Kan Wu Assassins hier verandering in brengen? Kom erachter in onze vijf redenen om Wu Assassins op Netflix te kijken.

  Netflix

  5. Terug naar San Francisco

  In de jaren 80 en 90 zagen we San Francisco vaak verschijnen als stad waarin films zich afspelen. Denk bijvoorbeeld aan Big Trouble in Little China met Kurt Russell. Sindsdien is de focus alleen heel erg verschoven naar de twee grootste steden van de Verenigde Staten: New York en Los Angeles.

  Gelukkig keert Wu Assassins terug naar de hippe stad aan de westkust van Amerika. En ook precies hetzelfde territorium als de eerder genoemde klassieker: Chinatown. Wanneer je de serie opstart zal je initieel denken dat de serie is opgenomen in Hong Kong, maar het is toch echt het bruisende stadsdeel van San Francisco.

  Netflix

  4. Een Nederlands tintje

  Kijk er niet raar van op wanneer je aan het einde van een aflevering van Wu Assassins ineens een Nederlandse naam ziet verschijnen. Regisseur Roel Reiné heeft namelijk de regie op zich genomen van meerdere afleveringen en heeft daarmee een dikke stempel achtergelaten op de serie.

  De regisseur is jaren geleden naar de Verenigde Staten vertrokken om ervaring op te doen en kwam later naar Nederland terug om die ervaring te gebruiken voor vaderlandse blockbusters als Michiel de Ruyter en Redbad. De geboren Eindhovenaar, die ervan houdt om zelf de camera te hanteren tijdens het werk, heeft ook meerdere series op zijn naam staan. Eerder werkte hij al mee aan producties als Black Sails en Marvel’s Inhumans, nu kan hij dus ook Wu Assassins op zijn cv zetten.

  Netflix

  3. Fantasy in de 21ste eeuw

  Netflix staat vol met series die zich afspelen in de 21ste eeuw. Denk bijvoorbeeld aan alle Marvel-series waar de streamingdienst aan heeft meegewerkt en andere Netflix Originals. Wu Assassins speelt zich ook af in de tegenwoordige tijd, maar maakt geregeld een uitstapje naar het verleden.

  In de serie krijgt de chef Kai (Iko Uwais) namelijk krachtige gaven om de strijd aan te gaan met de vijf Wu Warlords. Alle vijf kunnen ze hun eigen element aansturen en als ze met z’n allen samenwerken kunnen ze het einde van de wereld veroorzaken. Soms is het een beetje cheesy, maar dankzij de bovennatuurlijke verhaallijn is Wu Assassins meer dan een ‘standaard’ verhaal over een bende-oorlog in Chinatown.

  Netflix

  2. Grote namen op het affiche

  Een nieuwe serie is leuk, maar het wordt natuurlijk nog veel leuker wanneer je favoriete acteur zijn of haar acteerkunsten eraan verleend. Gelukkig heeft Wu Assassins meerdere grote namen weten te strikken, die de serie naar een hoger niveau tillen.

  Neem bijvoorbeeld hoofdrolspeler Iko Uwais. De Indonesiër is bekend geworden door zijn rollen in The Raid en The Raid: Redemption en speelt ook in het recent uitgekomen Triple Threat. Zijn rol staat vrijwel ook meteen gelijk aan indrukwekkende actiescènes, want Uwais is al voor meerdere films de stunt-coördinator geweest.

  Ook andere namen op het affiche vallen op. Zo vertolkt Vikings-actrice Katheryn Winnick de rol van undercover agent CG en blijft Tommy Flanagan na Sons of Anarchy in de criminele sfeer. De Schot neemt de rol van Alec McCullough, een maffiabaas die met brute kracht de macht wil overnemen in Chinatown.

  Netflix

  1. Kneiterharde martial arts-gevechten

  Zoals we al eerder hebben gezegd is de aanwezigheid van Iko Uwais bijna een garantie voor enorm harde actie en dat is zeker het geval in Wu Assassins. We zien het niet vaak een serie met zulke hoogwaardige martial arts-gevechten. In Daredevil en The Punisher zagen we geregeld een sterk vuistgevecht, maar dat verbleekt bij de flitsende en lange actiescènes van Wu Assassins.

  De serie is dan ook niet bedoeld voor kijkers die niks hebben met zinloos geweld, want de serie zit er vol mee. Elke aflevering worden we weer getrakteerd op spectaculaire gevechten, waar de nodige botten worden gebroken en bad guys op pijnlijke manieren aan hun einde komen. Of ze worden simpelweg geëxecuteerd, dat is natuurlijk ook een optie. Wie kan genieten van de kunst van martial arts is bij Wu Assassins aan het perfecte adres.

  5 redenen om Wu Assassins op Netflix te kijken - Martial arts in al haar glorie

  Ben jij al begonnen aan Wu Assassins op Netflix? Of ben je door deze redenen geïnteresseerd geworden in de nieuwe Netflix Original? Laat het ons weten in de comments en schroom ook niet om je mening te delen over de serie.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.