Top 10 Xbox One games om naar uit te kijken in 2019

  Het is inmiddels augustus en dat betekent dat er nog maar krap vier maanden komen voordat we in 2020 belanden. In die vier maanden komt er gelukkig nog genoeg leuks voorbij op het gebied van games. Bijvoorbeeld op de Xbox One. Wij geven je de top 10 Xbox One games om in 2019 nog naar uit te kijken!

  10. The Surge 2

  De eerste Xbox One titel die het waard is om naar uit te kijken is The Surge 2. Dit vervolg van The Surge komt uit de stal van Deck 13 Interactive en neemt je mee naar Jericho City. Je vliegtuig is neergestort, waarna je wakker wordt in de gevangenis in de stad. Het blijkt er niet pluis te zijn, want robots moorden iedereen uit en soldaten zijn in rep en roer. Tijd om de gevangenis uit te gaan en de tocht voor overleving te starten.

  The Surge 2 zet je namelijk als underdog tegenover de meest uitdagende vijanden die staan te popelen om jou in stukjes te hakken. Je moet jezelf sterker blijven maken door vijanden letterlijk in mootjes te hakken en upgrades te jatten. Daarbij moet je nieuwe wapens, pantsers, implantaten en andere dingen vinden om in leven te blijven in de enorme wereld die de game je voor zal schotelen. Als één van de enorme eindbazen voor je neus staat en jij niet voorbereid bent, zul je ongetwijfeld zelf in een bloedig hoopje veranderen.

  The Surge 2 komt op 24 september uit.

  9 Contra: Rogue Corps

  Een klassieker in een nieuw jasje. Zo zou je de komende run and gun titel Contra Rogue Corps kunnen omschrijven. De game is een opvolger in de klassieke Contra-serie die je een stel brute karakters laat besturen. Wandel door de Damned City als één van de Rogue Corps-leden en schiet jezelf een weg naar gerechtigheid.

  Rogue Corps belooft brute actie te combineren met een aantal nieuwe elementen voor de franchise. Zo kun je oneindig schieten met je wapens, maar moet je wel op een heat-meter letten. Raakt je wapen overhit, dan kun je even niet knallen en ben je kwetsbaar. Gelukkig kun je met maximaal vier spelers spelen, zodat er altijd iemand is die je dekking kan geven!

  Contra: Rogue Corps komt op 24 september 2019 uit.

  8 Control

  Eind deze maand mogen we eindelijk aan de slag met die nieuwe game van Remedy Entertainment. Control is een third person shooter die jou in de huid van Jess laat kruipen. Zij wordt de directeur van een geheim genootschap en moet de controle over de aarde weer in handen zien te krijgen. Deze is namelijk overgenomen door een paranormale dreiging genaamd The Hiss.

  The Hiss neemt mensen over en vermoordt daarbij mensen op mysterieuze wijze. Jij moet op pad om af te rekenen met deze dreiging en zal onderweg behoorlijk wat uitdaging voor je kiezen krijgen. Met unieke bovennatuurlijke krachten ga je het gevecht aan met de vreemde verschijning. Een titel om zeker in de gaten te houden!

  Control komt op 27 augustus uit.

  7 DOOM: Eternal

  Als er één game is om in de gaten te houden is dat wel de nieuwe telg in de DOOM franchise. DOOM: Eternal gooit je weer middenin de chaos die het eerste deel van de reboot van de first person shooter-franchise compleet maakte. Wezens vanuit de hel zullen je belagen en ervoor zorgen dat je nachtmerries compleet zijn. Of is het andersom?

  Jij hebt namelijk een arsenaal aan wapens tot je beschikking, waaronder een dikke shotgun, een brute kettingzaag en de gloednieuwe grappling hook. Hiermee kun je niet alleen snel afrekenen met het helse gespuis, maar ook op een hele bloedige manier. Wie moet nou bang zijn voor wie?

  DOOM: Eternal komt op 22 november uit.

  6 Call of Duty: Modern Warfare

  We blijven nog even bij de first person shooters, want er komt ook nog een hele toffe Call of Duty aan. Om precies te zijn krijgen we een nieuwe versie van Modern Warfare die er niet alleen compleet anders uitziet, maar ook een bloedstollend nieuw verhaal vertelt. De game laat je het intense verhaal van de Tier One Operators beleven, waarna je online lekker door kunt knallen.

  Modern Warfare krijgt namelijk de klassieke multiplayermodi terug die je zowel online als offline kunt spelen. Daarnaast kun je samen met anderen elite operaties voor elk niveau ondernemen in Spec Ops!

  Modern Warfare komt op 25 oktober uit.

  5 Star Wars Jedi: Fallen Order

  Rondom de Jedi zal er dit jaar ook nog genoeg te doen zijn. Star Wars krijgt namelijk een nieuwe game die er veelbelovend uitziet. De game zet je in de huid van een Jedi die op pad moet in vijandelijk gebied, nadat hij is ontsnapt aan de slachting die Order 66 heeft voortgebracht.

  Onderweg zul je meer dan eens te maken krijgen met een Sith-dreiging, waarbij je de Force én je lightsabers flink moeten laten wapperen. Je zult ook iconische locaties uit de franchise aandoen tijdens je avontuur, terwijl bekende en nieuwe gezichten voorbij komen.

  Star Wars Jedi: Fallen Order komt op 5 november uit.

  4 The Outer Worlds

  Als jij ontwaakt uit een cryogene slaap ontdek je dat je schip verloren is gegaan. Je was op weg naar een nieuwe kolonie van de aarde, maar daar ben je nooit aangekomen. Wat is er precies gebeurd? Dat is aan jou om uit te zoeken.

  Terwijl je in deze RPG op onderzoek uitgaat, ontdek je dat er complotten zijn en kom je bij verschillende facties terecht die hier iets mee te maken hebben. Langzaam ontvouwt zich een verhaal waarin jij goede en slechte eigenschappen ontwikkelt middels een keuzesysteem. Het is een uniek avontuur dat op het punt staat om los te barsten!

  The Outer Worlds komt uit op 25 oktober.

  3 FIFA 20

  De voetbalgame van 2019 mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. FIFA 20 komt eraan en is uitgebreider dan ooit. Ga de straat weer op in Volta en laat zien wie de koning op het betonnen speelveld is.

  Of kies gewoon voor het grasveld in de andere modi die FIFA 20 biedt. Natuurlijk krijg je weer (bijna) alle teams voorgeschoteld uit het huidige seizoen en kun je het perfecte team samenstellen in Ultimate Team!

  FIFA 20 komt uit op 29 september.

  2 Borderlands 3

  Voor mensen die graag in bizarre situaties en toffe omgevingen rondlopen, maar ook houden van een lekker potje knallen is Borderlands dit jaar terug. Het derde officiële deel neemt je mee naar de buitenaardse wereld waar de Calypso Twins de dienst uitmaken.

  Dat doet de tweeling niet lang meer, want jij en je vrienden komen eraan. Kies je eigen Vault Hunter en ga de strijd aan met de verschillende bendes die luisteren naar niets minder dan kogels. Natuurlijk valt er ook weer genoeg te plunderen in Borderlands 3 om je wapenarsenaal aan te vullen.

  De game komt op 13 september in de schappen terecht.

  1 Gears 5

  Dé titel om dit jaar nog naar uit te kijken is natuurlijk de Xbox exclusive Gears 5. Het verhaal uit Gears of War 4 gaat verder waar het ophield en volgt onder andere Kait en de Fenix familie. Er komt een verrassende wending aan in het verhaal en alleen daarom al is dit een game om in de gaten te houden.

  Daarnaast zal Gears 5 een heel aantal nieuwe multiplayer-modi kennen, waaronder Escape. Een uitgebreid levelsysteem waarmee je nieuwe wapens vrijspeelt en skins voor je karakters ontgrendelt, houdt je uren bezig. Op dit gebied zal Gears 5 je dagenlang aan je console gekluisterd houden.

  Gears 5 komt op 10 september uit.

  Top 10 Xbox One games om naar uit te kijken in 2019 - De knallers op de Xbox

  Ben je het eens met onze lijst van Xbox One games op dit jaar nog naar uit te kijken? Of mis je een bepaalde titel op onze lijst? Laat het ons weten in de comments en schroom ook niet om te vertellen wat jouw Xbox One-titel van het jaar is.

  DOOM Eternal

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.