De grootste D23 verwachtingen voor de expo van dit jaar

  Disney’s jaarlijkse D23 expo komt er weer aan en gezien de vele franchises die in het hol van de muis vertoeven kunnen we veel interessante informatie verwachten. Van Disney animaties tot Star Wars en Marvel, alles komt voorbij. Dit zijn de grootste D23 verwachtingen van dit jaar!

  5. Disney+ en The Mandalorian

  Meteen op de eerste dag van de expo zullen we meer te weten komen over Disney+. Wie belangstelling heeft voor streaming, Marvel, Star Wars, of Disney houdt deze streamingdienst waarschijnlijk al aandachtig in de gaten. Helaas voelt het, mede door het gebrek aan een Nederlandse releasedatum, nog altijd aan alsof we niks weten. Erg frustrerend, aangezien we al van meerdere Disney+ series op de hoogte zijn die we eigenlijk wel willen zien.

  Een Nederlandse releasedatum voor de dienst durven we niet te verwachten, maar we kunnen wel rekenen op beelden van de series en films die er te zien zullen zijn. Beelden van The Mandalorian zijn al bevestigd. Hopelijk kunnen we die dit keer online bewonderen. Er is nog weinig bekend over wat er verder besproken wordt, maar Marvel lijkt geen deel uit te maken van deze presentatie. D23 verwachtingen over Disney+ beperken zich dan ook tot Disney zelf, Pixar en Star Wars.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  4. Marvel

  Het is nog maar kort geleden dat Marvel uit de doeken heeft gedaan hoe Phase 4 van het MCU eruit gaat zien. Zijn grote D23 verwachtingen voor Marvel zo’n korte tijd later realistisch? Tot op zekere hoogte wel, Marvel heeft namelijk al bevestigd dat hun projecten bij de sneak peeks zullen horen die te zien zijn tijdens de grote Walt Disney Studios Presentation, die draait om Disney's grootste films.

  Ook voor wie buiten het MCU om belangstelling heeft voor Marvel valt er het nodige te beleven. Op de eerste dag van de expo is er bijvoorbeeld een panel gewijd aan animatieseries, waar onder andere het derde seizoen van Marvel’s Spider-Man besproken zal worden. Ook het 80-jarige bestaan van de comic book-gigant wordt tijdens de expo gevierd. Grote aankondigingen worden niet beloofd, maar wellicht komen er interessante weetjes boven tafel, voor de grootste fans.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  3. Pixar, Disney Animation en live action

  Een Disney-evenement kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder stil te staan bij animatiefilms. Zowel Disney Animation als Pixar hebben de nodige films in productie, maar de uitzondering die Frozen 2 heet buiten beschouwing gelaten, weten we vrij weinig over die films. Pixar komt in 2020 met Onward en Soul, en alleen Onward heeft een trailer. Van Disney Animation is bekend dat ze na Frozen 2 elk jaar met een nieuwe film komen. Kunnen we titels te horen krijgen?

  Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat Disney D23 aangrijpt om een kleine glimp te laten zien van de toekomstplannen voor hun animatiefilms. Volledige trailers lijkt misschien wat overdreven, maar wat behind the scenes beelden zijn niet onmogelijk. Voor wie zich kan vermaken met de live-action remakes die de Disney releasekalender enigszins domineren lijkt wat aandacht voor bijvoorbeeld Mulan geen onredelijke suggestie voor D23 verwachtingen.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  2. The Rise of Skywalker

  Star Wars heeft een interessante verhouding met D23. Alle delen van de sequel trilogy zijn uitgekomen in jaren dat de Expo gehouden werd. Het lijkt dan ook een uitermate geschikt moment voor een trailer. Toch wordt dat vaak achterwege gelaten en gaat de voorkeur naar een poster (zoals bij The Force Awakens) en behind the scenes beelden (zoals met The Last Jedi).

  Misschien dat Disney niet wil dat Star Wars de spotlight steelt, of misschien zit er iets heel anders achter. Hoe dan ook, het is onverstandig om een volwaardige Star Wars trailer op je lijstje met persoonlijke D23 verwachtingen te zetten: je wordt waarschijnlijk teleurgesteld. Dat gezegd hebbende is behind the scenes zeker niks om je neus voor op te halen. Het zijn tenslotte in zekere zin ook beelden uit de film, dus kun je hier net zo goed uren naar kijken in de hoop iets groots te ontdekken.

  1. Geheim Disney Project

  Op de kalender voor de D23 Expo staat iets intrigerends: op de zaterdag (24 augustus) is er een uur lang aandacht voor een “Secret Walt Disney Company Project”. Wat dat inhoudt weet niemand - wat waarschijnlijk ook de reden is dat het geheim genoemd wordt. Wel weten we dat het twee dagen voor het panel, op 22 augustus, onthuld wordt.

  Er wordt wel gespeculeerd over wat het kan zijn. Sommigen suggereren dat er een nieuw Disney-park gemaakt wordt, terwijl anderen denken dat Disney zich gaat mengen in een markt waar het tot dusver geen onderdeel van was. Misschien dat alle geheimzinnigheid uiteindelijk niet waargemaakt wordt, maar één ding is alvast gelukt: we hebben grote D23 verwachtingen.

  Wat zijn jouw D23 verwachtingen?

  Houd jij D23 nauwlettend in de gaten, of wacht je rustig af tot berichten over het deel waarin je geïnteresseerd bent online verschijnen? Of je nu hoge verwachtingen hebt of denkt dat de hele expo een storm in een glas water is, we horen het graag in de reacties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.