De 7 beste momenten in games van 2020 tot nu toe

Article
zondag, 16 augustus 2020 om 11:00
fall guysf1652742379
2020 is een droevig jaar aan het worden met alle tegenslagen die we tot nu toe hebben meegemaakt. Ondanks alle duisternis, zijn er op gamegebied genoeg lichtpuntjes te vinden die je hart met emotie wisten te vullen. De beste momenten in games van 2020 tot nu toe zetten we voor jou op een rijtje.
Voor deze lijst zoeken we naar momenten die ons zijn bijgebleven dit jaar. De emotie die ze hebben veroorzaakt (zowel tranen van vreugde als verdriet) nemen we dan ook in deze lijst mee. Verwacht dan ook spoilers voor de games die we in deze lijst benoemen. Benieuwd welke games dat zijn? Check dan snel het overzicht van de titels die we benoemen, helemaal onderaan de pagina.

Fall Guys - Koning worden

Als we kijken naar games die recent verschenen zijn, wist geen ander zoveel emotie los te maken als Fall Guys. De nieuwe battle royale schotelt een competitie voor waarin 60 spelers verschillende mini-games spelen met als doel steeds de volgende ronde halen. Het lijkt hierin erg op een spelshow, waarbij uiteindelijk slechts één winnaar overblijft.
Het gevoel dat je krijgt wanneer je de vijfde en laatste mini-game gewonnen hebt is dan ook onbeschrijfelijk. Een mix van vreugde, adrenaline en trots zorgt voor een grandioos gevoel dat naar meer smaakt. Het is bijna verslavend te noemen en zodra je dan ook gewonnen hebt is het gelijk tijd voor een volgende match om te zien of je die euforie opnieuw kunt losmaken.
Check hieronder in TOP Fall Guys Highlights' video hoe chaotisch en fantastisch de gameplay van Fall Guys: Ultimate Knockout is.

The Last of Us Part 2 - Zoveel gevoelens

Wie The Last of Us Part 2 nog niet gespeeld heeft, kan beter dit stukje even overslaan. In de game zitten namelijk meerdere momenten die we moeten bespreken als het gaat om de beste momenten in games van 2020 tot nu toe. Te beginnen met het moment waarop Joel sterft.
Ondanks de spoilers die online verschenen kwam het moment dat het geliefde personage vroeg in de game stierf aan als een klap. Ellie moet hopeloos toekijken hoe haar vaderfiguur, na eerst gemarteld te worden, voor haar ogen dood wordt geslagen.
Het moment is extra krachtig (en pijnlijk) wanneer je, laat in de game, de laatste flashbackscène voorgeschoteld krijgt. Net op het moment dat Ellie klaar was om Joel te vergeven en hem weer toe te laten in haar leven werd hij op brute wijze van haar afgenomen. Het is een realisatie die ons tot op de dag van vandaag iedere keer nog een traantje doet wegpinken.
the last of us part 2 screen 17 minf1591615734
Hetzelfde geldt voor het gitaarspel dat meerdere malen in de game naar voren komt, maar het hoogtepunt is toch wel Joels verrassing voor Ellie wanneer je de flashback-missie in het museum speelt. Ellie is jarig en Joel trakteert haar op een verkenningstocht door een oud natuurmuseum en heeft een klapper op de vuurpijl om mee af te sluiten.
Ellie, die als er geen apocalypse was geweest, graag astronaut had willen worden, krijgt de kans om dit volledig in te beelden vanuit een oude raket. De prachtige animatie, muziek en gezichtsuitdrukkingen verkopen het moment perfect en tevens dit moment is dan ook één van de beste game-momenten in 2020 tot nu toe.
Check het moment waarop Ellie haar cadea ervaart hieronder in Dan Allen Gamings video.

Half-Life Alyx - Half-Life 3 CONFIRMED (nu echt)

Iedereen kent de meme die verkondigt dat Half-Life 3 confirmed is, maar in 2020 konden we collectief niet meer geloven dat de derde game (of derde uitbreiding van Half-Life 2) ooit nog daadwerkelijk zou verschijnen. Toch wist Half-Life Alyx ons allemaal omver te blazen met de onthulling dat Half-Life 3 daadwerkelijk onderweg is. Ten minste, zo lijkt het.
Aan het einde van de VR-game van Valve worden spelers getrakteerd op een semi-reboot van het einde van Half-Life 2 Episode 2. Alyx wordt in de VR-game door de G-Man in zijn dimensie getrokken en krijgt als beloning voor het vrijlaten van de mysterieuze figuur een traktatie waarvan Alyx niet eens weet dat ze het wil, namelijk de kans om haar vader aan het einde van de 2006-uitbreiding te redden.
Deze kans grijpt ze met twee handen aan waardoor ze de toekomst weet te veranderen. G-Man is onder de indruk van Alyx' kwaliteiten en claimt dat ze de ideale opvolger van Gordon Freeman is, waarna hij haar invriest en ontvoert. Wat volgt is een moment vol perfectie waarin Eli, nu weer in leven, tegen Gordon zegt dat de twee zijn dochter moeten redden. Eli loopt naar je toe en geeft je de iconische crowbar in VR, waarna de game eindigt. Niets heeft ooit zo fantastisch gevoeld.
Check het moment hieronder in VG247.com's video.
Final Fantasy VII Remake - Het mindfuck einde
Als we Final Fantasy VII Remake iets moeten nageven is het wel dat de makers niet bang zijn om gewaagde keuzes te maken. Dat is namelijk precies wat er gebeurde naarmate de credits naderden, want in de laatste hoofdstukken werd steeds duidelijker dat de 2020-remake geen 1-op-1 hervertelling van de 1997-klassieker zou worden.
final fantasy vii remake tifa tema gratisf1597316920
De schimmen die gedurende het hele spel rond je heen dwalen zijn namelijk de personificaties van het lot die ervoor willen zorgen dat het verhaal juist wel wordt verteld op de manier die fans van het origineel gewend zijn, maar dat weten Cloud, Barret en Tifa natuurlijk niet. Samen met Aerith en Red-XIII neemt het team het juist op tegen het lot en na een brute slag weet de iconische groep het gevecht te winnen.
Hiermee wordt de deur voor het tweede deel wagenwijd open gelaten voor een compleet nieuw einde, wat op papier een briljante zet is. Het is een monsterlijke knipoog richting alle spelers dat niemand weet hoe het verhaal verder zal gaan. Dat wordt al helemaal duidelijk in één van de slotscènes die bevestigt dat Clouds mede-SOLDIER Zack Fair zijn noodlottige einde uit het origineel heeft weten te overleven.
ori wotw screenshot 2f1584973649

Ori and the Will of the Wisps - Vaarwel Ku

Ori and The Will of the Wisps staat bekend als dé opvolger van die mooie platformer Ori and the Blind Forest. De game is minstens net zo betoverend als zijn voorganger en sleept je net als het eerste deel een emotioneel verhaal in. De kleine bosgeest Ori heeft er in de game eindelijk een vriendje bij, genaamd Ku. Ku is een kleine uil die samen met Ori op een vliegtochtje gaat. Al snel gaat het mis en de twee raken van elkaar gescheiden in een onherbergzaam gebied. In de huid van Ori ga je op zoek naar Ku en wanneer je de kleine uil eindelijk vindt is het een geweldig moment. De hereniging wordt prachtig in beeld gebracht, waarna je met Ori en Ku op pad mag.
Het geluk is alleen van korte duur, want het noodlot slaat al snel toe voor Ku. Als de boosaardige Shriek Ori en Ku vindt, schakelt hij Ori al snel uit en richt zich dan op Ku. Voordat je ziet wat er precies met Ku gebeurt gaat het scherm op zwart, maar het is duidelijk wat er gebeurd is. Ku is ten prooi gevallen aan Shriek. Als je Ku even later vindt, zullen de tranen al snel over je wangen biggelen. Is Ku nog te redden en wat voor opoffering zal hiervoor nodig zijn? Om daar achter te komen zul je aan de slag moeten met de platformer, iets wat wij je absoluut aanraden.
Check het moment hieronder in Joshiball's video.

Ghost of Tsushima - De geboorte van The Ghost

De laatste PlayStation 4 exclusive kwam onlangs voorbij in de vorm van Ghost of Tsushima. De game van ontwikkelaar Sucker Punch start al met een memorabele scène, maar daarna word je gedurende het verhaal nog vele malen verrast met toffe cutscenes. Het verhaal van Jin Sakai neemt onderweg een paar toffe wendingen die je op emotioneel gebied veel laten doormaken. Het tofste moment in de game is dan ook één van de beste momenten in games van 2020 tot nu toe.
Het moment start als Jin en zijn vrienden besluiten om het door Mongolen bezette kasteel in Yarikawa te bestormen. Het probleem is alleen dat de mensen geen soldaten zijn en dus geen partij zijn voor de enorme strijdkracht achter de poorten. De moraal ligt laag, maar daar zal snel verandering in komen. Jin staat op het punt om generaal Temuge uit te schakelen in een bruut gevecht. Wat er dan gebeurt is episch. In Jin ontwaakt de kracht die hem door het leven zal laten gaan als de Ghost of Tsushima.
Nadat hij de generaal bruut onthoofdt, wekt Jin met zijn Ghost Stance de angst van de Mongoolse soldaten. Het is de uitgelezen kans voor het verzet om het kasteel te bestormen. 'Voor Jarikawa!' schallen de mensen al snel, een leus die net zo snel weer overslaat in 'Voor de Ghost!', terwijl links en rechts de Mongolen dood neervallen.
Check het moment hieronder in Shirrako's video.

Animal Crossing: New Horizons - Oase van persoonlijke vreugde

Natuurlijk kunnen we Animal Crossing: New Horizons niet vergeten als we het hebben over de beste momenten in games van 2020 tot nu toe. In tegenstelling tot andere momenten kunnen we voor deze titel niet slechts één moment noemen, want voor iedereen verschilt het moment waarin het meeste plezier werd ondervonden. Sommigen genieten van het inrichten van hun eiland, anderen ontdekten via de game hun geaardheid.
De vrijheid die deze Nintendo-titel met zich meebrengt levert iedereen een ander soort genot op. Star Wars-schrijver Gary Whitta houdt bijvoorbeeld zoveel van de game dat hij zijn eigen talkshow is begonnen in de game. Het bewijst maar weer dat ieder moment in Animal Crossing één van de beste momenten in games van dit jaar kan zijn, afhankelijk van wat je uit de titel haalt.
Check één van de recente afleveringen van Gary Whitta's Animal Talking waarin zelfs popster Selena Gomez op bezoek komt.

Overzicht: De games in 2020 met de beste momenten

In dit artikel bespreken we allerlei games in detail en daarbij kunnen spoilers niet ontbreken. De games die we bespreken zijn:
We hebben de games in het artikel in dezelfde volgorde als hierboven gezet, dus mocht je al wel een aantal van deze games uit hebben, kun je hier gewoon naartoe scrollen. Laat ons tevens weten welke momenten volgens jou horen in deze lijst met beste momenten in games van 2020 tot nu toe.

Populair Nieuws

Laatste Reacties