5 redenen om uit te kijken naar Spyro Reignited Trilogy op Switch release

  Nog even en dan komt ons paarse draakje ook naar de Nintendo Switch. Eerder konden fans al genieten op andere consoles. Daar was het een succes. Waarom zou je Spyro Reignited Trilogy nu ook op de draagbare Switch moeten halen?

  Drie toffe avonturen

  Laten we maar beginnen met dat het een ontzettend gaaf spel is. Zowel voor fans van de PlayStation 1-versie, als spelers die nieuw zijn met de paarse draak. Spyro Reignited Trilogy is een spel waar je urenlang kunt vertoeven. Na ruim vijf à zes uur met de verhaallijn te hebben doorgebracht, begin je namelijk aan Rypto's Rage. Dit is het tweede spel in de reeks. Heb je die uitgespeeld? Dan merk je al snel dat je nog uren in het derde deel kunt spelen!

  Alle drie de spellen bieden voldoende variatie in de gameplay om je niet te hoeven vervelen. Waar je in het eerste spel enkel met Spyro door de spelwereld rent, heb je in latere spellen de optie om meer personages te leren kennen. Je duikt in de huid van een kangoeroe, een pinguïn en tal van andere dieren met unieke eigenschappen. Elk spel blijft in essentie hetzelfde, maar voegt telkens weer nieuwe ervaringen aan de mix toe.

  Verzamelwoede ontwaakt

  Naast die nieuwe ervaringen in de gameplay, ben je elk spel druk bezig met het bijhouden van verzamelingen. Op elk hoekje van de kaart ligt wel weer een diamantje die je mee kunt pikken. Je verzamelwoede ontwaakt al tijdens het spelen van de verhaallijn, want alles wat bereikbaar is, wordt opgeraapt. Maar zelfs als je na vijf uur verhaallijn aan één van de andere spellen begint, keer je ook nog terug om gemiste draken en diamanten te verzamelen.

  Het is niet makkelijk om alles op honderd procent te krijgen. Neem bijvoorbeeld het eerste deel waarbij je draken uit ijs moet halen. Soms zie je een draak wel staan, maar moet je een geheime weg ontdekken om die draak te kunnen bereiken. Omdat je de draak ziet, wil je hem bevrijden. Je stopt dus al snel veel tijd in het uitzoeken hoe je bij die draak komt.

  Draagbaar

  Het toffe aan de Nintendo Switch is natuurlijk dat je dat toffe spel overal kunt spelen. Waar je eerst nog aan de bank en televisie gekluisterd was om alle diamanten op te pakken en draken uit ijs en eieren te redden, kun je dat nu overal doen. Zolang je de Nintendo Switch maar hebt opgeladen, kun je lekker aan de slag in de tuin, op het terras, op het strand of tussen de pauzes van school of werk door. Op weg naar een locatie?

  Tijdens het reizen met het openbaar vervoer is dit de perfecte game om de tijd te doden. Het ziet er naar uit dat Spyro natuurlijk wel wat grafische pracht in gaat leveren om dit mogelijk te maken. Crash Team Racing en Crash Bandicoot N. Sane Trilogy waren op de Nintendo Switch ook minder kleurrijk en gedetailleerd dan bijvoorbeeld de PlayStation- of Xbox One-versie. Maar daar valt wel doorheen te kijken als je je onderweg niet meer hoeft te vervelen.

  Oud en vertrouwd met Spyro Reignited Trilogy Switch

  Dit is een spel dat zowel de oude fans van de vertrouwde PlayStation 1-versie kan aanspreken, als de nieuwe fans die mogelijk Spyro enkel van de Skylander-games kennen. Vanuit nostalgisch oogpunt is er niks mis mee om terug te keren naar dit avontuur. Het is een feest der herkenning om al die spelwerelden in een grafisch verbeterd jasje terug te zien. Animaties, spelwerelden en cutscenes hebben op de eerdere consoles al een flinke poetsbeurt gekregen.

  Zelfs wanneer je de game al op PlayStation 4 of Xbox One hebt gespeeld, is het verleidelijk om de game mee te nemen wanneer die eens in de aanbieding komt. Heb je het spel nog niet eerder gespeeld? Zelfs dan is er een kans dat je dit avontuur met beide armen zult ontvangen. Spyro wordt met plezier je nieuwe drakenvriendje.

  Huismoeder speelt het

  Ken je Spyro niet van vroeger of via Skylander? Ook voor jou is dit avontuur weggelegd, omdat het spel erg toegankelijk is. Wanneer je Spyro vergelijkt met bijvoorbeeld Crash Bandicoot, dan merk je dat Spyro veel makkelijker is. Waar je in Crash Bandicoot nog redelijk vaak kon vloeken omdat je per ongeluk in een afgrond sprong, ben je in deze 3D spelwereld sneller op weg. Zelfs moeders, vaders en kinderen die niet vaak gamen, stappen makkelijker in met een spel als Spyro the Dragon.

  Waarom nog meer? Omdat dit een spel is dat een lach op je gezicht tovert. Je kunt gewoon nooit boos worden op die schattige draak die ondanks een schattig uiterlijk toch flink wat af kan fikken. Ondertussen speel je het spel onder het genot van oorstrelende klanken die je niet snel zal vergeten. Dit is een spel dat pure blijdschap uitstraalt.

  Nog niet overtuigd? Lees dan de Spyro Reignited Trilogy review. De Nintendo Switch versie is beschikbaar op 03-09-2019

  Spyro Reignited Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.