De grootste Star Wars D23 aankondigingen van series tot film!

  De tweejaarlijkse D23 Expo was afgelopen weekend, wat betekent dat er veel te doen was rondom alles wat te maken heeft met Disney. Zo ook Star Wars: de geliefde franchise komt in de komende jaren met heel wat mooie dingen om te kijken. Van Disney+ tot The Rise of Skwywalker, dit zijn alle Star Wars D23 aankondigingen op een rijtje!

  Lucasfilm

  5. The Clone Wars gaat verder in Februari

  Star Wars: The Clone Wars was niet de eerste Star Wars animatieserie. Sterker nog, het was niet eens de eerste serie over de Clone Wars. Het is daarom dan ook des te indrukwekkender dat de serie zo geliefd is geworden dat het een kans krijgt die maar voor weinig geannuleerde series is weggelegd: een echt einde.

  Na een aankondiging op Comic Con in 2018 en een nieuwe trailer tijdens Star Wars Celebration is het nu eindelijk zo ver dat er een releaseperiode is bekendgemaakt. Seizoen 7 van The Clone Wars verschijnt in februari 2020 op Disney+. Dat voelt misschien ver weg, maar voor je het weet is het zover. De serie is daarna voorgoed voorbij, maar gelukkig is het dit keer daadwerkelijk met een einde.

  Lucasfilm

  4. Cassian Andor en K-2SO

  Rogue One introduceerde vrij veel nieuwe personages. Voor sommigen misschien een beetje teveel, gezien de vrij beperkte tijd die ze moesten delen voor het einde van de film. Jammer, want voor velen van hen was er de indicatie dat ze ook vóór de gebeurtenissen van de film al het één en ander hadden meegemaakt. Gelukkig is het Star Wars niet vreemd om personages en gebeurtenissen verder uit te diepen buiten de films.

  Dat zal met Cassian Andor gaan gebeuren in een nog titelloze Disney+ serie. De serie speelt zich, zoals je misschien al verwachtte, gelijktijdig af met Rebels. Diego Luna’s Cassian en Alan Tudyks K-2SO zullen zeker te zien zijn. Wie of wat we nog meer gaan zien is afwachten, maar we weten dat Cassian de titel Fulcrum droeg. Voor fans van Star Wars Rebels klinkt dat vast bekend: zou de overlap met Rebels meer dan toeval zijn, wellicht om een aantal personages te kunnen gebruiken?

  Lucasfilm

  3. Obi-Wan Kenobi

  Hier is een gedachte-experiment: als je alle geruchten over een Obi-Wan Kenobi spinoff film of serie die je in de afgelopen jaren hebt gehoord op één hand zou willen tellen, wat voor Star Wars-alien moest je dan zijn om genoeg vingers te hebben? Als je er één kan bedenken mag je het achterlaten in de reacties. Hoe dan ook: de tijd van nagenoeg ongegronde geruchten is voorbij. Er is eindelijk een officiële aankondiging van een Obi-Wan serie op Disney+.

  Dit Star Wars D23 nieuws was al min of meer gelekt voor het werd aangekondigd, maar het is nu officieel. Ewan McGregor verscheen tijdens het Disney+ panel op het podium (zonder ‘hello there’ te zeggen) en gaf het verlossende woord: Ja, hij speelt weer Obi-Wan Kenobi. Nog beter nieuws is dat alle scripts geschreven zijn en het filmen volgend jaar al start. Waarschijnlijk hoeven we dus niet eens zo lang te wachten tot we de serie kunnen kijken.

  Lucasfilm

  2. The Mandalorian

  Dat we uitkijken naar The Mandalorian is een beetje een understatement. Het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat veel van de mensen die overwegen om vanaf dag één Disney+ te nemen het doen om deze eerste live-action Star Wars serie te kunnen kijken. De manier waarop erover gesproken werd op Star Wars Celebration was veelbelovend, maar het grote publiek heeft tot dusver nog geen beelden mogen zien. Gelukkig is dat nu anders.

  The Mandalorian was de grote Star Wars D23 onthulling waarvan we wisten dat hij zou komen. Een trailer kon een kleine drie maanden voor release bijna niet uitblijven en die verwachting is waargemaakt. In deze anderhalve minuut wordt meer dan duidelijk dat je deze premiejager absoluut niet moet onderschatten. De trailer is geen groot fan van dialoog, dus voor plotdetails moeten we nog even wachten, maar de actie in deze trailer is meer dan goed genoeg om ons even zoet te houden.

  Lucasfilm

  1. The Rise of Skywalker (Spoilers!)

  Het meeste Star Wars nieuws van D23 had alles te maken met Disney+, maar er was nog wat tijd voor een andere projectje. Misschien had je hier nog nooit van gehoord maar deze winter loopt de ‘Skywalker Saga’ op zijn einde met de release van Episode IX. De verwachting was dat er net als met The Last Jedi een behind the scenes video vertoond zou worden, maar in plaats daarvan kregen we een paar flitsen van de nieuwe film te zien.

  Deze beelden zijn inmiddels ook online verschenen en in één van de laatste shots is iets wel heer erg verrassends te zien: Rey gekleed in een donker gewaad en een rode lightsaber in haar handen. Zal ze op het laatste moment overlopen naar de Dark Side? Of is het een visioen of een illusie? Houdt ze iemand voor de gek? Wordt ze bezeten door Palpatine? We weten het niet, maar we zijn nu toch wel benieuwd naar The Rise of Skywalker (alsof we dat nog niet waren).

  Dat waren de gote D23 Star Wars aankondigingen

  Het mag gezegd worden dat er veel te doen was rondom Star Wars op D23. De komende jaren komen we in ieder geval niks tekort. Is er een serie waar jij naar uitkijkt, of blijft The Rise of Skywalker voor jou de belangrijkste Star Wars release die op D23 besproken is? Laat het weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.