5 redenen om de GP van de Verenigde Staten te kijken

Article
zaterdag, 22 oktober 2022 om 15:00
gp verenigde staten 2021f1666367445
Het kampioenschap zit erop dit jaar in de Formule 1. Hoef je daarom geen races meer te kijken? Nee, want er zijn nog genoeg redenen om de GP van de Verenigde Staten te kijken dit weekend!

Spannende strijd om de tweede plek

Max Verstappen heeft dan wel voor de tweede keer het kampioenschap gewonnen, dat betekent niet dat het achter de Nederlander niet spannend is. De strijd om de tweede plek in het kampioenschap is namelijk enorm spannend tussen coureurs, waarbij zelfs Mercedes voor een verrassing kan zorgen.
Sergio Perez staat momenteel tweede in de standings, maar de voorsprong van de Mexicaan is niet bepaald groot. En dat is nogal een understatement, want het scheelt slechts één punt met Charles Leclerc. Perez staat op 253, terwijl Leclerc 252 punten heeft bemachtigd.
Ook achter de Red Bull Racing- en Ferrari-coureur zijn er nog kans, hoewel die wel met elke race iets slinken. Niet Leclerc’s teamgenoot Carlos Sainz staat op de vierde plaats momenteel, maar George Russell met 207 punten. De Spanjaard zit er net iets achter met 202 punten. Het zal de komende races nog enorm spannend worden om te zien wie de tweede plek in het kampioenschap kan bemachtigen.

Kan Red Bull Racing de titel pakken?

Hoewel de strijd erop zit in het kampioenschap voor de coureurs, is dat niet het geval voor de constructeurs. Wel maakt Red Bull Racing een heel goede race om dit weekend de titel te pakken voor de eerste keer sinds 2013. Want vorig jaar won Mercedes het kampioenschap, al hebben veel fans dat gemist door de chaos van Abu Dhabi.
Momenteel heeft Ferrari nog in theorie kans op de titel, maar dat is wel een heel kleine kans. Lukt het Red Bull Racing namelijk om 26 punten te pakken ergens in de komende vier races, dan mag Christian Horner de beker omhoog titel. Met de vorm waarin Verstappen zich momenteel verkeert is het goed mogelijk dat de Nederlander in zijn eentje al dit weekend die 26 punten pakt.

Circuit of the Americas is geweldig

Niet alleen verkeert Verstappen in een geweldige vorm momenteel, de Nederlander levert normaal al enorm goede prestaties tijdens de GP van de Verenigde Staten. Het Circuit of the Americas is een baan die de Nederlander duidelijk heel erg goed ligt.
Het is bovendien een circuit dat geweldig is voor spannende races en prachtige inhaalacties. Een goed voorbeeld daarvan is de race in 2018. Het was de Grand Prix waarbij Kimi Raikkonen eindelijk weer wist te winnen voor Ferrari, maar dat was niet het enige aspect waardoor het een zeer memorabele race was. Verstappen moest namelijk starten van plek 18, maar wist terug te vechten naar de tweede positie en dat in een auto die dat jaar een stuk minder snel was dan Ferrari en Mercedes. Een duidelijk teken aan de wand dat de Nederlander ooit wereldkampioen zou worden!
gp verenigde staten confettif1666367408

Teams pakken flink uit voor de VS

De Verenigde Staten is een markt die nog vrij open ligt voor de Formule 1. Lang is F1 namelijk een Europese sport geweest en keken veel Amerikaanse kijkers naar andere raceseries, zoals IndyCar of NASCAR. Maar met de komst van Drive to Survive is de Formule 1 geëxplodeerd in de VS.
Dat betekent dat niet alleen Liberty Media probeert om zoveel mogelijk kijkers te trekken, ook de teams pakken flink uit. Zo heeft Williams een nieuwe livery onthuld die ‘USA!’ schreeuwt en mocht Daniel Ricciardo een rondje rijden op een paard door de paddock. Tijdens het raceweekend kunnen we dus genoeg opvallende dingen verwachten in Austin.

De laatste plekjes in F1

Volgend jaar mogen we sowieso twee nieuwe coureurs in de Formule 1 verwelkomen. Oscar Piastri heeft besloten om te tekenen bij McLaren voor 2023 en na een hele soap is dat contract uiteindelijk officieel geworden. En dan is er natuurlijk ook nog Nyck de Vries, de Nederlander die verraste tijdens de GP van Italië en nu een contract heeft bij AlphaTauri voor volgend seizoen.
Dat betekent dat er nu nog twee plekjes over zijn in de Formule 1 voor 2023. Nicholas Latifi moet namelijk vertrekken, waardoor een plek bij Williams vrij is. De kans is groot dat Logan Sargeant daarin plaats mag nemen, maar de F2-coureur moet nog wel eerst een superlicentie verdienen.
Ondertussen is Mick Schumacher aan het vechten voor zijn plaats bij Haas. De zoon van Michael Schumacher heeft nog steeds geen contractverlenging gekregen en het team is ook niet blij met de crashes van de Duitser. Het foutje tijdens de eerste vrije training in Japan heeft dan ook niet veel goeds gedaan voor zijn kansen. Maar als Schumacher zijn plek wil behouden, dan zal hij punten moeten scoren. Gaat dat eindelijk weer lukken tijdens de GP van de Verenigde Staten?