5 PlayStation releases 2018 om in de gaten te houden

  Er komen natuurlijk grote titels uit dit jaar, maar dat betekent niet dat minder grote games geen aandacht verdienen. Wij benoemen 5 PlayStation releases 2018 die je misschien even vergeten was, maar wel in de gaten moet houden.

  Life is Strange 2

  Er is nog niet veel bekend van het vervolg op Life is Strange. In juni werd de game aangekondigd en kreeg toen alleen een teaser met daarin de datum van de lancering van de eerste episode. De aankondiging kwam niet als een verrassing, vorig jaar werd het vervolg al bevestigd.

  Waar het nieuwe deel precies over zal gaan, is dus nog niet bekend. Wel krijgen spelers de kans om The Awesome Adventures of Captain Spirit te spelen dat verwijzingen bevat naar Life is Strange 2. Als we kijken naar het succes van het eerste deel liggen de verwachtingen van het aankomende deel vrij hoog.

  De eerste episode van Life is Strange 2 komt 27 september beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Mega Man 11

  Is het nieuwste deel van Mega Man nemen spelers wederom de rol aan van het personage Mega Man. Mega Man 11 belooft de klassieke, uitdagende 2D actie platformer in een nieuw jasje met ‘visuele style’ te steken.

  Er zijn enkele nieuwe features in de game zoals het Double Gear systeem dat een boost geeft aan de snelheid van Mega Man en dat zorgt voor een nieuwe twist aan de gameplay waar de serie bekend om staat.

  Verder zijn er ook twee nieuwe modi geïntroduceerd. Dit zijn de Time Attack modus en de Ballon Attack modus. In de Time Attack modus strijden spelers om een plekje in de online leaderboards door vijanden zo snel mogelijk te verslaan. Met Ballon Attack moeten spelers binnen een tijd zoveel mogelijk blauwe ballonnen raken en de rode ontwijken.

  Mega Man 11 komt 2 oktober uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC. Houd je van platformers? Dan mag je deze game niet missen.

  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

  De succesvolle Dragon Quest serie krijgt binnenkort alweer een elfde deel. Het spel was eerder al uitgebracht voor de PlayStation 4 en Nintendo 3DS in Japan. Hiervan zijn gezamenlijk meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

  De rest van de wereld moest dan wel langer wachten op het spel, er komen in de westerse versie wel extra’s bij. Zo is er een Engelse voice-over, een moeilijkere modus en een camera modus. Verder bevat de game ook een nieuwe stand-alone ervaring met een nieuw verhaal over een opgejaagde held.

  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age komt op 4 september uit voor de PlayStation 4 en PC. Een Nintendo Switch release komt daarna, maar heeft nog geen specifieke datum. Mocht je benieuwd zijn naar gameplay beelden, bekijk dan de video bovenaan de pagina.

  Yakuza Kiwami 2

  Yakuza Kiwami 2 is een remake van de tweede Yakuza game die in 2006 uitkwam. Het spel werd in Japan eind vorig jaar uitgebracht maar komt deze zomer ook wereldwijd uit. Spelers nemen de rol aan van Kazuma Kiryu terwijl zij zich een weg banen door de fictieve Japanse steden.

  Deze PlayStation 4 exclusive zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Daarom kunnen spelers gebruik maken van een demo om te kijken of zij de game aan willen schaffen. De demo is 10GB groot en is gratis te downloaden in de PlayStation Store.

  Yakuza Kiwami 2 komt 28 augustus uit voor de PlayStation 4. Kiwami 2 draait op dezelfde engine als Yakuza 6, die we in onze review hebben beloond met een 9.

  Overcooked 2

  Tijdens de E3 van dit jaar werd het vervolg op Overcooked aangekondigd. Spelers krijgen de kans om nogmaals in een drukke keuken te zien waar meer recepten zijn te maken. Ook komen er nieuwe personages om de hoek kijken die in nieuwe keukens zullen staan.

  Het eerste deel hebben wij in onze review beloond met een 8,5. Het is de perfecte game om met je vrienden te spelen en competitiviteit de vrije loop te laten gaan. Over het nieuwe deel is niet heel veel bekend, maar naar verwachting zal het concept gewoon hetzelfde zijn.

  Overcooked 2 komt op 7 augustus uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

  Overcooked 2

  Verkijgbaar vanaf 7 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.