5 perfecte gadgets voor deze zomer

Article
zondag, 29 mei 2022 om 9:00
2022 05 24 jbl go bluetooth speakerf1653403854
De zomer komt eraan en dat betekent dat we ons voor moeten bereiden op een paar warme maanden met allerlei activiteiten. Veel van die activiteiten zijn ook nog eens buitenshuis. Met deze gadgets kom jij niet voor onaangename verrassingen te staan als je deze zomer op stap gaat.

JBL Go bluetooth speaker

Tuinfeesten, strandfeesten, parkfeesten: de zomer brengt allerlei feesten op plekken waar je geen geluidsinstallatie hebt staan. Maar een feestje is natuurlijk geen feestje zonder muziek. Gelukkig is de bluetooth speaker uitgevonden.
Nou willen bluetooth speakers nog wel eens duur uitvallen, maar dat hoeft helemaal niet. Met de JBL Go heb je al voor minder dan 40 euro een mooi apparaatje om je muziek buiten ten gehore te brengen aan alle gasten op je tuinfeestje. Zet hem alleen niet te hard, en zijn meestal nog meer mensen in de buurt.
2022 05 24 sn30 prof1653404248

8BitDo SN30 Pro

Met het enorme succes van de Nintendo Switch mag het duidelijk zijn dat mensen wel oren hebben naar een manier om hun console-games mee te nemen. Er zijn inmiddels ook voor andere consoles manieren om je games mee te nemen via de cloud op bijvoorbeeld je smartphone. Maar je telefoon is natuurlijk niet van nature een goede game-controller.
Gelukkig zijn daar ook oplossingen voor, zoals gadgets om je telefoon in een soort Switch te veranderen. Maar de goedkopere optie is om gewoon een bluetooth controller te kopen die met Android werkt, zoals de 8BitDo SN30 Pro (die overigens ook met PC, Mac en Switch werkt). Een clip voor je telefoon erbij en voilà: je speelt deze zomer overal je favoriete games.
2022 05 24 sony wi c200 earbudsf1653405091

Sony WI-C200 oordopjes

Met het mooie weer wordt het ook weer wat prettiger om buiten te gaan sporten. Maar ja, in stilte kan een poos hardlopen ook snel gaan vervelen, dus dan is een beetje muziek, een audioboek of een podcast een uitkomst. Dat moet je alleen wel goed nadenken over je oordopjes, want zo’n draad is niet echt handig, maar je wil ook niet dat je draadloze oortjes bij het lopen uit je oor rollen.
Dan zijn draadloze oordopjes die toch aan elkaar zitten een uitkomst: ze blijven zitten en toch heb je geen draad om je heen te bungelen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Sony WI-C200. Er zijn ook andere oortjes met hetzelfde concept, maar qua geluidskwaliteit zit je bij Sony doorgaans goed.
2022 05 24 trust deskfanf1653405575

Desk fan

Helaas kunnen we niet allemaal de hele zomer buiten besteden en hebben ook binnen wel eens wat te doen. Maar ja, het is zomer en het wordt binnen aardig warm. In het ideale geval heb je dan een airco of een flinke ventilator, maar als je daarvoor geen ruimte hebt zul een andere oplossing moeten zoeken.
Een klein ventilatortje voor op je bureau is dan een uitkomst. Die zijn er in veel soorten en maten, maar wij zijn groot voorstander van de soort die je via USB aansluit. Als je op een computer aan het werk bent heb je per slot van rekening waarschijnlijk meer USB-aansluitingen dan stopcontacten bij de hand.
2022 05 24 hama powerbankf1653405881

Powerbank

Accu’s zijn fantastisch, want er is niets zo handig als een apparaat wat je even oplaadt en daarna uren zonder snoeren kunt gebruiken. Maar accu’s zijn ook een drama, want je zult net zien dat ze altijd precies wanneer je niet in de buurt bent van een stopcontact leeg dreigen te lopen. Dat is erg lastig als je op reis bent, of een lang dagje uit, maar gelukkig is er een oplossing voor.
De powerbank is natuurlijk een begrip sinds we allemaal met een energie slurpende telefoon rondlopen, maar dat maakt hem niet minder handig. Misschien wil je altijd bereikbaar zijn, of misschien wil je gewoon eindeloos kunnen gamen op je Switch of je gloednieuwe Steam Deck. Wat je doel ook is, die batterijwaarschuwing is een stuk minder eng als je een powerbank paraat hebt.