Deze 5 Pathé Thuis films moet je kijken nu de bioscopen dicht zijn

  We moeten er allemaal aan geloven. Door de coronamaatregelen zijn de meeste winkels en entertainmentgelegenheden gesloten, waaronder de bioscopen. Gelukkig kan je de nieuwste films ook nog op je eigen bank kijken met Pathé Thuis. Deze 5 films moet je kijken nu de bioscopen dicht zijn!

  Warner Bros. Pictures International

  Tenet

  Door het coronavirus hebben veel filmmakers en studio’s besloten om hun films uit te stellen naar 2021 of zelfs verder. Dat is een keuze die wij begrijpen, maar gelukkig zijn er ook filmmakers geweest die wel de gok hebben aangedurfd, zoals Christopher Nolan. De gerenommeerde regisseur is dit jaar gekomen met zijn nieuwe film Tenet, waarmee hij nog meer mensen verward achterlaat in de stoel of bank dan Inception.

  In Tenet volgen we een karakter wiens naam we nooit te weten komen en simpelweg bekend staat als The Protagonist (John David Washington). Er is een vreemde kogel aangetroffen, die vanuit de toekomst naar het verleden is gestuurd. Samen met collega Neil (Robert Pattinson) volgen ze het spoor naar de meedogenloze wapenhandelaar (Kenneth Branagh). Al snel neemt de operatie alleen een wending die ze niet aan hadden zien komen.

  We zullen niet teveel over het plot van Tenet spoilen, want het is echt een film die je moet beleven. Nolan heeft daarmee opnieuw gezorgd voor een baanbrekende film en wordt daarbij goed geholpen door de ijzersterke cast. Tenet is dan ook een film die je niet mag missen!

  Dutch FilmWorks

  Honest Thief

  Een andere film die dit jaar ook in de bioscoop zou verschijnen is Honest Thief. We hadden nu ongeveer van de blockbuster kunnen genieten in een relaxte stoel met een bak popcorn, maar de nieuwe coronamaatregelen hebben daar een stokje voor gestoken. Daardoor zal Honest Thief pas op een later moment in de bioscoop verschijnen, maar je kan de film nu ook al kijken op Pathé Thuis!

  Honest Thief is het volgende project van Liam Neeson in een reeks snoeiharde actiefilms waarin hij de hoofdrol vertolkt. Toegegeven, het is niet zijn beste film, maar als je op de bank wil genieten van een echte actiefilm waarbij je niet veel hoeft na te denken, dan is Honest Thief een goede keuze. Deze keer speelt Liam Neeson de professionele bankovervaller (Tom Dolan), die een deal probeert te krijgen met de FBI. In ruil voor al het geld wat hij heeft gestolen, wil hij een lagere gevangenisstraf krijgen. Het plan lijkt te werken, totdat de twee FBI-agenten (Jai Courtney en Anthony Ramos) hem erin luizen voor de moord op een andere agent en het geld stelen. Zoals je al zou verwachten wordt het vervolgens tijd voor Dolan om al zijn talenten te laten zien om de twee corrupte agenten voor het gerecht te slepen en zijn onschuld te bewijzen.

  Warner Bros. Pictures

  Joker

  We hebben de bekende villain The Joker door de jaren heen al in meerdere vormen voorbij zien komen. Van de heerlijk maniakale geanimeerde Joker van Mark Hamill tot aan de Oscar-winnende prestaties van Heath Ledger in The Dark Knight. De superschurk had alleen nog nooit een eigen full feature film gekregen tot Joker eind 2019 verscheen.

  In de titelrol staat deze keer Joaquin Phoenix, die voornamelijk bekend is geworden van zijn rol als Commodus in Gladiator. De acteur laat in de film nogmaals zien wat voor talent hij allemaal in huis heeft en zet de clown neer op een andere manier dan we eerder van de Joker hebben gezien. Langzaam maar zeker zien we de gefaalde stand-up comedian Arthur Fleck steeds verder wegzakken in een zwart gat, totdat hij de doorgedraaide villain wordt, met al het geweld wat erbij komt kijken.

  De verrassende film kon dan ook rekenen op veel positieve kritieken en bijbehorende prijzen. Phoenix won de Oscar voor Beste Acteur en de film werd daarnaast voor maar liefst tien andere categorieën genomineerd. Joker is daarmee het bewijs dat ook films over comic helden en schurken de waardering kunnen krijgen die ze verdienen.

  20th Century Fox

  Home Alone

  Het is Kerstmis en dat betekent dat het natuurlijk ook weer tijd is voor een klassieke kerstfilm. Door de jaren heen zijn er veel films verschenen die vaak worden gedraaid tijdens de feestdagen, van de laagst mogelijke kwaliteit tot meesterwerkjes. Onder die laatste categorie kunnen we ongetwijfeld Home Alone scharen.

  In de klassieke film blijft de 8-jarige Kevin McCallister (Macaulay Culkin) alleen thuis te zitten met Kerst, nadat zijn familie per ongeluk zonder hem vertrekt naar Parijs. Dat vindt Kevin in eerste instantie niet erg - hij kan het grootste gedeelte van zijn familie immers niet uitstaan - totdat hij twee inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern) het op zijn huis hebben gemunt. Om de twee buiten de deur te houden moet Kevin al zijn creativiteit gebruiken om van zijn huis één grote boobytrap te maken.

  Als je klaar bent met de originele Home Alone kan je natuurlijk ook doorgaan met het succesvolle vervolg, Home Alone 2. Daarin komt Kevin opnieuw alleen te zitten met Kerst, maar is hij deze keer in zijn eentje in het grote New York City.

  Universal Pictures

  1917

  Het lijkt zolang geleden, maar aan het begin van 2020 hadden we nog helemaal geen last van het coronavirus. Er was geen enkele vuiltje aan de lucht en 2020 leek een topjaar te gaan worden voor films. Zo begonnen we in januari namelijk al meteen met het indrukwekkende 1917.

  Voor de mensen die hebben opgelet bij de les Geschiedenis zal het niet als een verrassing komen dat 1917 gaat over de Eerste Wereldoorlog. De twee soldaten William Schofield (George MacKay) en Thomas Blake (Dean-Charles Chapman) worden bij hun leidinggevende geroepen voor een uiterst belangrijke, maar even gevaarlijke missie. Ze krijgen namelijk een brief mee om een aankomende aanval op de Duitse troepen af te blazen, omdat de vijand klaar ligt om ze in de val te laten trappen. Gewapend met slechts een geweer moeten de twee jonge soldaten door vijandelijk gebied heen zien te komen om te voorkomen dat duizenden collega’s worden geslacht.

  Door het regiewerk van Sam Mendes en bovenal door de cinematografie van Roger Deakins word je in 1917 echt verplaatst naar de loopgravenoorlog. Het lijkt bovendien alsof de complete film bestaat uit slechts twee constant doorlopende shots. Een zeer indrukwekkende staaltje camerawerk dat je niet mag missen!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.