Nordisk Games neemt MercurySteam over

News
donderdag, 24 december 2020 om 15:30
pexels savvas stavrinos 814544f1608805994
We lopen alweer tegen het einde van 2020 aan, maar op de valreep is er dit jaar nog een grote overname is gameland. Nordisk games heeft namelijk bekend gemaakt veertig procent van MercurySteam over te nemen. MercurySteam werd bij het grote publiek vooral bekend met games als Metroid: Samus Returns en Castlevania: Lords of Shadow-games.

MercurySteam voor veertig procent in Deense handen

Nordisk games heeft MercuryStream vanaf nu dus voor veertig procent in handen, een zeer groot aandeel. Maar wat het voor de rest specifiek gaat in houden is om dit moment nog niet helemaal bekend.

Gaan de geplande games nu wel door?

Overigens gaat het hier ook om een volledige Europese deal, MercurySteam is namelijk gevestigd in de Spaanse hoofdstad Madrid en Nordisk Games is gevestigd in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Nordisk was overigens al eigenaar van Avalanche Studios (bekends van Just Cause en Mad Max) en heeft ook al een deel in handen van Raw Fury (bekend van Call of the Sea). Momenteel was MercurySteam bezig met een nieuwe Metroid game voor de Nintendo Switch, het is tot zover nog niet helemaal duidelijk of dat ook nog door zal gaan.

Nordisk Games koopt erop los

Zoals gezegd is Nordisk Games druk bezig met het overnemen van ontwikkelaars, naast Avalanche Studios en Raw Fury zijn ook Nitro, Star Stable, Reto Moto, Kogama en Flashbubl Games (gedeeltelijk) in Deense handen. De verwachting is dan ook dat het hier zeker niet bij blijft en MercurySteam zeker niet de laatste zal zijn.