5 nieuwe games in 2024 die je op de PS5 Slim wil spelen

Article
vrijdag, 12 januari 2024 om 15:30
tlou2part2remasteredf1704295404
Wie met de feestdagen een mooie nieuwe PlayStation 5 Slim van sinterklaas of de kerstman gekregen heeft, wil daar natuurlijk de mooiste spellen op spelen. Voor 2024 staan er veel fraaie games te wachten en wij hebben de 5 beste games voor op je PlayStation 5 op een rijtje gezet.

The Last of Us Part II Remastered

We beginnen dit overzicht met een game waar niet lang meer op gewacht hoeft te worden. Al op 19 januari kunnen PlayStation 5 Slim eigenaren aan de slag met deze geweldige game van Naughty Dog.
Het origineel kwam al in 2020 uit voor de PlayStation 4 en natuurlijk is ook deze versie speelbaar op de PlayStation 5. Wie de game nog nooit gespeeld heeft kan nu meteen met de Remastered versie aan de slag met deze speciale versie die op de PlayStation 5 slim helemaal tot zijn recht komt.
De graphics zijn nog verder verbeterd en ondersteunen nu native 4K output, de DualSense wordt optimaal gebruikt en er zijn diverse extra opties aan de game toegevoegd. Zo maakt No Way Back nu onderdeel uit van de game, een roguelike survivalspeltype.
Ook zijn er enkele levels die niet in de originele game opgenomen waren, nu alsnog verschenen en zijn diverse cutscenes voorzien van commentaar van de makers.
Deze The Last of Us Part II Remastered mag dus met recht gezien worden als de definitieve versie van deze toch al prachtige game.
tekken 8f1675758039

Tekken 8

Ook op deze game hoeven we niet lang meer te wachten. Al op 26 januari kunnen we onze handen laten wapperen en elkaar virtueel af gaan rossen in deze nieuwste editie van de befaamde Tekken serie.
Tekken 8 zal niet uitkomen op de PlayStation 4 en dus volledig gebruik kunnen maken van alle extra's die de PlayStation 5 en PlayStation 5 Slim te bieden hebben.
Tekken 8 is een vervolg op de eerdere delen en vervolgt dan ook het verhaal na de gruwelijke strijd die eindigde in Heihachi Mishima's ondergang. Nu is er een nieuwe rivaal opgestaan, zodra vader en zoon recht tegenover elkaar komen te staan. Jin Kazama komt in verzet tegen Kazuya Mishima in een gevecht waarbij het lot van de stad op het spel staat.
Tekken 5 maakt gebruik van de Unreal Engine 5 dus verwacht hype reële beelden van de vechtscenes, die bij uitstek tot hun recht komen op de PlayStation 5 en PlayStation 5 Slim.
De baanbrekende nieuwe functies, haarscherpe personagemodellen en dramatische omgevingen maken dit deel tot een van de allermooiste en meeslependste games die het genre ooit gezien heeft.
Wie Tekken 8 al uit wil proberen kan de demo daarvoor scoren.
rise of the roninf1663139965

Rise of the Ronin

Sony heeft na Ghost of Tsushima de maak van Japanse samurai te pakken. De nieuwe game van Team Ninja is speciaal ontwikkeld voor de PlayStation 5 en PlayStation 5 Slim. De game speelt zich af in de Japanse regio Edo in de 19e eeuw, tegen het einde van het tijdperk van de Shoguns.
De speler maakt een eigen karakter en reist daarmee door het Japan uit de 19e eeuw, dat verscheurd wordt door oorlog. De game is een actie-RPG in een open wereld met een focus op gevechten.
Je bezoekt diverse steden in Yokohama, Kyoto en Edo. Tijdens de vele omzwervingen en epische gevechten maak je keuzes die de toekomst van Japan voor altijd zullen beïnvloeden. Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart voor PlayStation5 en PlayStation 5 Slim.
dragons dogma 2 headerf1695647836

Dragon's Dogma 2

De eerste versie van Dragon's Dogma stamt alweer uit 2012 en kwam destijds uit voor de PlayStation 3. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en dus is het hoog tijd voor een vervolg.
In het originele spel kreeg de speler een speciale opdracht van een draak, die het hart van de speler als borg vasthoudt. Tja, dat wordt dus op pad om die opdracht uit te voeren om zo je hart terug te krijgen.
In het vervolg neemt de speler de rol aan van "Arisen", een held die door een draak aangemerkt is om hem te verslaan. Opnieuw trek je de wijde wereld in om quests te vervullen, monsters te bevechten en ondertussen je positie te bepalen in een oorlog tussen twee naties.
Dragon's Dogma 2 staat gepland voor 22 maart, dezelfde dag dus als Rise of the Ronin. Dat wordt lastig kiezen! Officieel is de releasedatum nog niet in de PS Store bekend, dus wellicht wordt deze nog verplaatst.
star wars outlawsf1687274996

Star Wars Outlaws

De aankondiging van de game van Massive Entertainment was een grote verrassing tijdens de Xbox Games Showcase. Deze game komt niet alleen uit voor de Xobx consoles, maar zal ook de PlayStation 5 Slim. De releasedatum is officieel nog niet bekend, maar dankzij een foutje lijkt deze game in de laatste maanden van het jaar uit te komen. Perfect dus om op je PlayStation 5 Slim te spelen tijdens de feestdagen eind van het jaar!
In Star Wars Outlaws speel je als de smokkelaar Kay Vess. Samen met haar partner Nix is ze op zoek naar een leven van vrijheid, wat flink bemoeilijkt wordt door de continu doorwoekerende oorlog. De gevechten tussen de Empire en de rebellen - de game speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi -levert ook kansen voor de onderwereld, maar het komt ook met de nodige risico’s.
Tijdens het avontuur kan je meerdere planeten bezoeken, die allemaal vrij groot zijn. Volgens creative director Julian Gerighty zijn de planeten ongeveer even groot als twee tot drie locaties in Assassin’s Creed Odyssey.