5 Luigi’s Mansion 2 HD tips voor een griezelig goede start

Article
donderdag, 27 juni 2024 om 18:00
luigis mansion 2 hd
Luigi’s Mansion 3 wist veel nieuwe spelers fan te maken van de reeks. Dus hoewel Luigi’s Mansion 2 HD niet echt een nieuwe game is, ken je misschien nog niet alle geheimen. Die zullen we hier ook niet verklappen, maar een paar tips voor wie de game nog niet kent hebben we wel.

Check de besturing

Als je vroeger een 3DS had, zul je vast weten dat hij minder knopjes had dan de Switch. Dat maakte dat Luigi’s Mansion 2 eigenlijk een beetje een aparte besturing had, vergeleken met andere delen. Het richten van je Poltergust of zaklamp doe je in andere games namelijk met de rechterstick, maar die was er niet op de 3DS.
Luigi's Mansion 2 HD - Nintendo Switch Image
Luigi's Mansion 2 HD - Nintendo Switch
EUR54.9559.95
Op voorraad
Koop op bol.
Gelukkig is er wel gebruik van gemaakt in de Switch-versie. Daar zul je vast als automatisme al naar grijpen tijdens het spelen, maar er zijn nog meer geheimen. Als je in het menu kijkt naar de besturing zul je erachter komen dat de zaklamp en de Dark Light op L en R zitten.
De game geeft in eerste instantie alleen aan dat je ze gebruikt met A en Y. Dat is een mogelijkheid, maar dan moet je je duim van de stick afhalen en kun je ineens niet meer zo natuurlijk mikken. Als je de schouderknoppen gebruikt voor je lamp kun je de Poltergust en elke feature van je lamp gebruiken terwijl je met de stick omhoog en omlaag mikt.
luigis mansion 2 hd

Verzamel zoveel mogelijk geld

Het lijkt misschien een open deur dat je in een game waarin er overal geld ligt, zoveel mogelijk geld moet verzamelen. Maar we noemen het toch maar even, omdat het geld niet altijd daadwerkelijk belangrijk is geweest in deze reeks. In de eerste game was je geld eigenlijk niet meer dan een high score.
Maar in Luigi’s Mansion 2 krijg je bij bepaalde mijlpalen in het totale geld dat je hebt verzameld upgrades. Je kunt bijvoorbeeld nog harder trekken aan een spook dat je op wil zuigen, of je kunt je Dark Light, die geheime voorwerpen onthult, langer gebruiken.
Geld dat je verzamelt tijdens het herspelen van missies telt ook voor je totaal, dus als je vlak voor een upgrade zit en denkt dat je in de volgende missie alle zeilen bij moet zetten, is een oude missie opnieuw spelen geen slecht idee.
luigis mansion 2 hd

Versla vijanden met je zaklamp

Spoken kun je maar op één manier echt verslaan, namelijk door ze op te zuigen met je stofzuiger. Maar er zijn ook andere vijanden, zoals spinnen en muizen. Die kun je ook opzuigen, maar wie die upgrades zo snel mogelijk wil verzamelen moet ze even een flits geven met de zaklamp. Als je ze opzuigt krijg je namelijk niets, terwijl ze geld laten vallen als je ze verslaat met de zaklamp.
Met name goudgele vijanden zijn het waard om te verblinden. Ze hebben die kleur namelijk niet toevallig. Gouden vijanden laten goudstaven of andere schatten met een hoge waarde vallen. Maar als je ze opzuigt krijg je ook van gouden vijanden helemaal niets.  

Vang meerdere spoken tegelijk

Nog een belangrijke tip als je zoveel mogelijk geld wil verdienen: vang meerdere spoken tegelijk. Daarvoor moet je wel eerst meerdere spoken tegelijk verblinden, wat een stuk makkelijker gaat als je je zaklamp eerst oplaadt door de knop ingedrukt te houden. Als je hem dan loslaat gaat er een enorme lichtflits door de ruimte waar meerdere spoken flink van schrikken, zodat je ze tegelijk op kan zuigen.
Niet alleen levert dit meer geld op, het maakt combat ook een stuk overzichtelijker. Als je elk spook één voor één vangt, ben je in kamers waarin meerdere spoken tegelijk verschijnen behoorlijk de pineut. Hoe meer spoken namelijk vrij rondvliegen terwijl je een ander op probeert te zuigen, hoe groter de kans dat ze je aanvallen en je poging om een ander spook te vangen zo verpesten.
luigis mansion 2 hdf1711626718

Vergeet niet dat je stofzuiger kan blazen

Het is ook geen slecht idee om je Poltergust af en toe te laten blazen. Dat kan gewoon: er zitten twee triggers op je Switch, ZL en ZR, en één daarvan zuigt, terwijl de ander blaast. Zuigen is het belangrijkste in deze game, maar blazen heeft zo zijn toepassingen.
Er zijn sowieso momenten waarop het even moet, bijvoorbeeld als er iets vastzit in je stofzuigervoet dat zich niet laat opzuigen. Maar er zijn ook situatie waarin het blazen minder vanzelfsprekend is.
Er is bijvoorbeeld een spook dat verschijnt als een plasje op de grond. In die gedaante kun je het niet opzuigen en als je erdoorheen loopt, wordt je door het spook opgeslokt. De oplossing is om op het plasje te blazen, want dan neemt het spook een gedaante aan waarin je het kunt vangen. Dit alles om te zeggen dat als je even niet verder komt, het kan helpen om ergens op te blazen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties