Dit is hoe je de geheime partner in Paper Mario: The Thousand-Year Door vrijspeelt

Article
woensdag, 05 juni 2024 om 12:00
paper mario thousand year door 2
In de remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door kom je meerdere partners tegen die je zullen helpen. Maar op deze manier kan je een geheime partner aan je party toevoegen.
Let op: dit artikel bevat spoilers over Paper Mario: The Thousand-Year Door!
De meeste Mario games hebben een verhaal die op dezelfde manier begint. Princess Peach is ontvoerd door Bowser en het is vervolgens aan de geliefde loodgieter om haar te bevrijden uit de klauwen van de villain. Paper Mario: The Thousand-Year Door gaat alleen anders van start.
Peach is namelijk beland in Rogueport, een plaatsje waar het uitschot en gajes van Mushroom Kingdom verblijft. Het plaatsje zit volgens de overlevering alleen bovenop een gezonken stad, vol rijkdom. Er komen dan ook al jaren schatzoekers op af om de verloren gewaande schat te vinden.
Princess Peach komt tijdens haar verblijf in het stadje in het bezit van een schatkaart en roept de hulp van Mario in om haar te helpen. Maar wanneer onze held arriveert, is Peach nergens meer te bekennen. Al snel is zijn missie om niet alleen een legendarische schat te vinden, maar ook om de prinses weer te vinden.
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch Image
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch
EUR49.9959.95
Op voorraad
Koop op bol.

Partners to the rescue

Het is een flink avontuur voor Mario om in zijn eentje te voltooien, maar gelukkig staat hij er niet alleen voor. Bij aankomst in Rogueport krijgt hij namelijk al snel aanwijzingen en hulp van Goombella, een Goomba-archeoloog en iemand die bovendien veel informatie tot haar beschikking heeft.
Maar Goombella is niet de enige zogeheten ‘partner’ die je tijdens het avontuur in Paper Mario: The Thousand-Year Door aan je party toe zal voegen. Naarmate je verder komt in het verhaal kom je steeds meer personages tegen die je zullen helpen in de zoektocht naar de schat. Niet alleen kunnen ze je helpen tijdens de vele gevechten in de game, maar ook met het oplossen van puzzels om het omzeilen van obstakels.
Omdat de partners zo belangrijk zijn - het is letterlijk onmogelijk om de game uit te spelen zonder de unieke vaardigheden van de personages - kan je ze op geen enkele manier missen. Als je op een bepaald punt komt in het verhaal, zullen ze zich automatisch aansluiten bij Mario en de overige metgezellen.

Uitzondering die de regel bevestigt

Ten minste, die regel geldt voor alle partners, op eentje na. Er is namelijk een geheime partner in de game, die je moet vrijspelen als je wil dat diegene zich bij je aansluit. De partner is kwestie is Ms. Mowz, een kleine muis die geregeld met Mario flirt.
In gevechten heeft Ms. Mowz de mogelijkheid om Defense te omzeilen, wat erg handig is tegen goed gepantserde vijanden. Daarnaast kan ze ook voorwerpen en badges van tegenstanders stelen.
Buiten gevechten om is de geheime partner ook een handige toevoeging aan de party. Ms. Mowz kan namelijk ruiken wat voor voorwerp er ergens schuilt. Zo weet je bijvoorbeeld of het gaat om munten of handige spullen als een verborgen badge.
paper mario thousand year door 3

Hoe kan je de partner vrijspelen?

Om de diensten van Ms. Mowz te unlocken, moet je eerst de vierde Crystal Star hebben gehaald uit de Creepy Steeple. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je een verzoek van een onbekend persoon genaamd ‘Elusive badge!’. Als je de opdracht accepteert en het dak beklimt naast de Badge Shop, kom je erachter dat het verzoek is ingediend door Ms. Mowz.
De muis is op zoek naar een bepaalde badge, die in Hooktail Castle te vinden is. Je zal dus terug moeten gaan naar het kasteel van de draak, naar de bovenste verdieping van de toren waar je tegen Hooktail hebt gevochten.
In het midden van de kamer moet je vervolgens de vaardigheid van Flurrie gebruiken om een stuk van het decor weg te blazen. Daar achter zal je een kist vinden, met de Elusive Badge erin. Breng hem terug naar Ms. Mowz en je bent een partner rijker!