Top 10 beste Koreaanse drama series - Oosters kijkvermaak!

Article
zaterdag, 16 september 2017 om 11:00
xgn google image
Series in een andere taal dan Engels of Nederlands; het is niet iets wat iedereen wil kijken. Toch raden wij je aan om een Koreaanse serie uit te proberen. Om je op weg te helpen, hebben wij een lijst gemaakt met de 10 beste Koreaanse drama series.
Er zijn veel verschillende soorten Koreaanse drama series. Hieronder vallen veel series die zijn gebaseerd op gebeurtenissen van historische tijdperken. Zo worden series gebaseerd op de Joseon Dynasty en Goryeo Dynasty ook in deze 10 beste Koreaanse drama series lijst genoemd.
Verder zijn er series die zich in de moderne tijd afspelen, maar dan vaak met een interessante twist. Het gaat een keer niet over typische drugsbendes, maar meer over fantasy. Veel series hebben maar één of twee seizoenen met ongeveer 15 tot 20 afleveringen. Meestal zijn afleveringen een uur lang.

10. The Heirs

Welkom bij de Koreaanse versie van Gossip Girl. Het verhaal van de serie gaat over tieners die naar een middelbare school gaan voor alleen rijke mensen.
Het verhaal volgt de problemen die de tieners moeten doorstaan waaronder de relaties met zowel elkaar, als met hun ouders. Er zijn onder andere problemen met familiebedrijven en familieleden die zijn verbannen naar het buitenland.
117126

9. Blood

Deze serie komt langzaam op gang, maar als je er eenmaal in zit, is de serie erg verslavend. Het verhaal gaat over Park Ji Sang, een doktor die de beste is in zijn vak. Hij opereert in het beste ziekenhuis van het land. Daarnaast is hij een vampier en Ji Sang weet zijn gave soms niet goed onder controle te houden.
Dit komt doordat het smokkelen van de pilletjes, die zijn gave verbergen, vaak erg moeilijk is. Hij moet samen gaan werken met Yoo Ri Ta, de dochter van de voorzitter van het ziekenhuis. Naarmate de serie zich verder ontwikkelt, krijgt hij gevoelens voor haar. Een interessante kwestie dus, die zeker thuishoort in de top 10 beste Koreaanse drama series.
117127 1

8. Love in the Moonlight

Het verhaal van de volgende serie van de 10 beste Koreaanse drama series speelt zich af tijdens de Joseon Dynasty. Hong Ra-on doet zich voor als een man en naarmate de serie vordert, bouwt ze een vriendschap op met de kroonprins. Maar op een gegeven moment kom hij erachter dat Hong Ra-on eigenlijk een vrouw is.
Hong Ra-on is door haar moeder opgevoed als een jongen. Ze verdient haar geld door als man verkleed de straat op te gaan en relatieadvies te geven. Daarnaast schrijft ze romans. Ze beschermt haar identiteit door de naam Sam-nom te gebruiken.
Door het succes van de serie zijn er twee extra afleveringen bij gemaakt. De serie is gebaseerd op de roman Moonlight Drawn.
117128 1

7. Hwarang

In Hwarang volgen kijkers het verhaal van Kim Ah-ro, Moo-myung en Sammaekjong. Het drietal kruist in de serie elkaars wegen en er ontstaan ingewikkelde relaties. Moo-myung is een inwoner die buiten het koninkrijk Silla leeft en wordt gezien als een man van lagere klasse. Wanneer hij het koninkrijk binnendringt om achter zijn identiteit te komen, ontmoet hij Ah-ro, inwoner van Silla.
In het begin van de serie zit koningin Jiso op de troon. Het volk heeft Sammaekjong, haar zoon en de troonopvolger, nog nooit gezien. Hierdoor begint het volk steeds ongeduldiger te worden voor de toetreding van Sammaekjong. Wanneer de ambtenaren een groep krijgers opzetten - genaamd Hwarang - om de aankomende koning te beschermen, besluiten Moo-myung en Sammaekjong allebei mee te doen.
117130

6. Introverted Boss

In deze comedy drama wordt het verhaal verteld van Eun Hwan-Ki, een verlegen baas. Door zijn persoonlijkheid kennen zelfs zijn werknemers hem niet. Hierdoor ontstaan veel geruchten dat Hwan-Ki een barbaar is en zelfs zijn assistente is bang voor hem.
Wanneer zij ontslag neemt, komt Chae Ro-woon voor haar in de plaats. De energieke vrouw leert alle regels van de voormalige werkneemster, maar vindt dit allemaal onzin. Ze is vastberaden om achter de identiteit te komen van de man. Een mysterieuze nummer zes binnen de 10 beste Koreaanse drama series.
117131

5. Weightlifting Fairy Kim Bo Joo

Dit Koreaanse drama is gebaseerd op het leven van Olympische speler Jang Mi-ran. Zij is een gewichtheffer die Olympisch goud heeft behaald.
Het verhaal draait om Kim Bok-joo, gewichtheffer, die geïnspireerd is door haar vader om aan gewichtheffen te beginnen. Ze ontmoet Jung Joon-hyung, haar jeugdvriend, die ze eerst niet herkende en gaan meer met elkaar om. Nadat Joon-hyung in een ongeluk terecht kwam, werden zijn herinneringen weer duidelijk.
De serie volgt verder de neef en ex-vriendin van Jung Joon-hyung. Zijn neef is een voormalig atleet en is dokter geworden. Dit is de eerste man waar Kim Bok-joo verliefd op is geworden. Al die passie is reden genoeg om de serie op te nemen in de top 10 beste Koreaanse drama series.
117132

4. Strong Woman Do Bong Soon

Do Bong-soon wil de perfecte vrouw zijn voor de politieagent waar zij verliefd op is. Ze is geboren met een uitzonderlijke gave waardoor zij bovennatuurlijk sterk is. Door deze gave weet ze een baan te krijgen als bodyguard voor Ahn Min-hyuk, een rijke CEO.
Min-hyuk is een man die niet van regels houdt en wel in is voor een lolletje. Wanneer er een reeks aan ontvoeringen plaatsvinden in Dobong-dong, het district waar Bong-Soon woont, besluit hij om haar te helpen. Min-hyuk helpt Bong-Soon om haar krachten onder controle te houden en het voor goede doeleinden in te zetten.
117133

3. Goblin

Goblin speelt zich af in de moderne tijd. Het is het tweede meest bekeken Koreaanse drama op kabel televisie en werd in 2016 voor het eerst uitgezonden. Niet gek dus dat de serie in de top 10 beste Koreaanse drama series terug te vinden is.
Het verhaal gaat over Kim Shin, een onsterfelijke goblin die zielen beschermt. Hij ontmoet Ji Eun-tak, studente, wanneer zij hem per ongeluk opwekt. Naarmate de serie vordert, begint zij verliefd te worden op hem.
De Goblin wil eigenlijk niet meer leven. Om in vrede na het hiernamaals te gaan moet hij een bruid zien te vinden die het zwaard dat door zijn borstkas zit kan verwijderen. Wanneer het zwaard is verwijderd, wordt zijn leven beëindigd.
117134

2. Scarlet Heart Ryeo

In Scarlet Heart Ryeo wordt Go Ha-jin terug getransporteerd naar de Goryeo Dynasty. Dit gebeurt tijdens een eclips in de 21e eeuw. Wanneer zij wakker wordt, bevindt ze zich in het lichaam van Hae Soo.
Tijdens de serie komt Hae Soo veel prinsen van de familie Wang tegen, de familie telt in totaal veertien prinsen. In eerste instantie valt Hae Soo voor de zachtaardige achtste prins Wang Wook. Maar wanneer de vierde prins weer thuis komt, weet hij haar op te merken.
Naarmate de serie vordeert, is de ontwikkeling van de relaties tussen de personages te zien. Hae Soo gaat in het paleis werken en komt vaak in de problemen. Naar mate de macht naar de hoofden stijgt van de prinsen, wil ze alleen maar afstand zien te houden van de mannen.
117135

1. Legend of the Blue Sea

Dan de nummer één binnen de 10 beste Koreaanse drama series. Dit Koreaanse drama gaat over een zeemeermin. Dat klinkt kinderachtig, maar actrice Jun Ji-hyun weet een moeilijke rol sterk neer te zetten. De serie is gebaseerd op een legende uit de Joseon Dynastie en de eerste aflevering werd op 16 november 2016 uitgezonden.
Het verhaal gaat dieper dan je denkt. Volgens de legende redde een zeemeermin het hoofd van een dorp toen hij nog jong was. Vervolgens werd het dropshoofd op haar verliefd en verlaatte hij zijn vrouw om de zeemeermin te zoeken. De zeemeermin wiste zijn geheugen, zodat hij haar nooit meer op zou zoeken. Tijdens de serie vormt dit verhaal een sterke inspiratiebron.
De serie gaat over Heo Joon-jae, een oplichter die Shim Cheong (een zeemeermin) ontmoet. Cheong weet amper wat van het menselijke leven en weet daardoor eerst niet eens te praten. Ze kan Joon-Jae dan ook niet veel over zichzelf vertellen. In de serie krijg je te zien hoe zij steeds dichter naar elkaar groeien.

10 beste Koreaanse drama series - Welke serie mis jij nog?

Mocht je dit artikel hebben gelezen en nog steeds geen behoefte hebt om een Koreaanse drama serie uit te proberen, lees dan de Netflix Original aanraders van de redactie om iets te vinden dat je wel aantrekt. Of misschien ben je wel een Netflix gebruiker die fan is van anime! Bekijk dan de lijst met de 10 beste anime series op Netflix.