Spotify-gebruikers zijn boos door verdwijning gratis feature

News
vrijdag, 03 mei 2024 om 18:00
spotify 1360002 1920f1589289756
Spotify heeft de laatste jaren veel verschillende functies toegevoegd. Maar een populaire functie is nu gesloopt uit de gratis versie van de app en verstopt achter een betaalmuur.
Waar we vroeger allemaal CD’s en LP’s kochten om onze favoriete muziek te beluisteren, is de markt vrijwel volledig overgenomen door streamingdiensten. Wil je nu een nieuw album beluisteren, dan start je even een app op en kan je direct luisteren naar de gloednieuwe nummers.
Door die populariteit van streamingdiensten is de concurrentie nu ook heviger dan ooit. Waar vroeger Spotify alleenheerser was, zijn er sindsdien veel alternatieven erbij gekomen. Denk bijvoorbeeld aan Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music en YouTube Music. Daarom is Spotify de laatste jaren gekomen met handige features om klanten aan zich te binden en er is bovendien een gratis versie om de dienst uit te proberen.
Maar het gratis abonnement is misschien wel iets te aantrekkelijk geweest voor gebruikers. Spotify heeft nu namelijk besloten om een populaire functie uit de gratis app te halen en achter een betaalmuur te zetten. Dat meldt Android Authority.

Om welke feature gaat het?

De feature die nu exclusief is voor Premium-leden van Spotify zijn de lyrics van nummers. Als je graag met liedjes mee wil zingen, dan is dat een groot gemis. Voorheen verschenen lyrics namelijk als een karaoke-video voor je neus, zodat je precies wist welke woorden je moest zingen.
De beslissing van Spotify om de feature achter een betaalmuur te zetten wordt niet positief ontvangen. De functie was al jaren beschikbaar en bovendien erg populair. Op Reddit uiten gebruikers hun onvrede over de verandering.
De optie om lyrics te bekijken is voor sommige gebruikers ook broodnodig om een nummer goed te kunnen begrijpen. Zo klaagt een gebruiker dat hij bijna doof is en alleen via de lyrics achter de betekenis van een nummer kan komen.

Populair Nieuws