5 erg gewelddadige games!

Article
zondag, 27 juli 2014 om 10:50
xgn google image
Games zijn niet vies van een beetje ultraviolence. Verre van zelfs. Maar wat zijn nou een paar van de gruwelijkste? XGN zet ze op een rijtje voor je.
Van mutileren tot schietpartijen, en van schietpartijen tot een raketlanceerder in je gezicht: je kan het je zo gek en gewelddadig nog niet bedenken, of het is wel een keer in een game voor gekomen.

5. Grand Theft Auto V

GTA is een klassieke serie als het gaat om gewelddadige games. Hoe vaak heb je GTA wel niet gehoord in de media als een game die kinderen gewelddadig maakt? Goed, of dat nou echt waar is of niet: je kan er niet omheen dat GTA aardig wat geweld bevat. Je kan werkelijk alles en iedereen slopen, met een groot scala aam schietwapens. In GTA V is er zelfs een martelscène, die aardig wat controverse met zich mee bracht.
15258

4. Carmageddon

Carmageddon is een ouwtje, maar wel het spel waar de controverse eigenlijk allemaal mee begon. Deze game uit 1997 lijkt op het eerste gezicht een vrij normaal racespelletje, tot je eenmaal op de racetrack staat met een aantal tegenstanders. Dan krijg je opeens de raarste prompts om te zorgen dat je wint: onschuldige voetgangers (mens én dier) omver rijden met flink wat bloed tot gevolg. Ook kun je bommen laten afgaan en nog meer brute dingen!
15285

3. Mortal Kombat

Mortal Kombat heeft z'n fatalities, een laatste gruwelijke move om een tegenstander tot op het bot te vernederen. Dat de fatalities enorm gruwelijk zijn, hadden we al bewezen in onze special over de 5 gruwelijkste fatalities. Mortal Kombat is meerdere malen in diverse landen verbannen wegens het excessieve geweld in de serie.
Toch is de serie nog steeds ongekend populair en wachten we momenteel op Mortal Kombat X. In Nederland is er nog nooit een Mortal Komvat verbannen, dus liefhebbers van pixelmensjes gruwelijk uit elkaar scheuren hebben geluk.
15286

2. MadWorld

MadWorld is bijna geheel in het zwart-wit. Bijna, want wat wél kleur heeft is bloed. En dus is rood, de kleur van bloed, iets wat je heel, heel vaak zal tegenkomen in dit spel. Je execuurt je tegenstanders voornamelijk met een kettingzaag, morgensterren, messen, speren, en al het steekbare wat je tegen komt. En als dat nog niet genoeg is, kun je ook je tegenstanders tegen een dartbord met metalen punten aangooien. Uitgever SEGA noemt het spel niet voor niets één van de meest gewelddadige spellen ter wereld.
15287

1. Manhunt I & II

En dan is het de vraag: wat staat op nummer één? We kunnen er niet om heen, nóg een gewelddadige Rockstar serie: Manhunt. Manhunt is een stealth-horror game, waarin je in de kruipt van een crimineel die de doodstraf ontlopen heeft. In ruil voor zijn vrijheid moet hij in opdracht van een snuff-filmproducent één klein dingetje te doen: pijn en verderf zaaien. Zijn missie luidt: mensen afmaken die je kunt afmaken en het liefst met zoveel mogelijk verschillende wapens. Dit doe je door middel van enorm gruwelijke executies.