De top 5 Disney+ series om nog naar uit te kijken in 2020

  Disney+ had eind vorig jaar een sterke start met The Mandalorian, maar sindsdien is de stroom nieuwe content toch wat afgezwakt. Maar het is niet gezegd dat er niets meer te zien is op Disney+. Dit zijn de series die we in 2020 nog mogen verwachten.

  Muppets Now

  Sinds het einde van de originele Muppet Show hebben de Muppets het (ondanks enig filmsucces) moeilijk gehad om een langdurige terugkeer op tv te scoren. Toch zijn Kermit en zijn vrienden ware entertainment-iconen. Een nieuwe poging om een Muppets-serie te maken is daarom meestal onvermijdelijk.

  De nieuwste poging is Muppets Now. Deze serie neemt een iets andere vorm aan dan vorige Muppet-series: Muppets Now is namelijk geïmproviseerd. Hoe dat gaat uitpakken kunnen we al snel zien. Muppets Now gaat op 31 juli van start op Disney+.

  Disney+

  Marvel series, hopelijk

  Marvel lijkt als het op Disney+ aankomt te operen met het principe ‘go hard or go home’. Er zijn op dit moment zeker acht Marvel series in ontwikkeling voor Disney+. Twee daarvan, The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision, stonden voor 2020 in de planning. The Falcon and the Winter Soldier had in augustus moeten beginnen, WandaVision in december.

  Helaas moesten opnames voor beiden stilgelegd worden in verband met het coronavirus. De draad wordt ten tijde van dit schrijven pas net weer opgepakt, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat de originele data nog haalbaar zijn. Toch hebben Marvel en Disney (nog) niet aangekondigd dat één of beide series naar volgend jaar geschoven wordt. Dat we beide series dit jaar nog zien lijkt onwaarschijnlijk, maar kan The Falcon and the Winter Soldier 2020 op de valreep nog halen? Zeg nooit ‘nooit’...

  Disney+

  Rogue Trip

  Disney, Pixar, Lucasfilm, Marvel en Fox trekken waarschijnlijk de meeste Disney+ abonnees. Het is dan ook makkelijk te vergeten dat National Geographic ook content levert voor de streamingdienst. Als je een wat serieuzere programmering zoekt dan pratende kikkers en superhelden hoef je niet per se weg bij Disney+. Op 24 juli komt National Geographic bijvoorbeeld met Rogue Trip.

  Die titel speelt natuurlijk met het begrip ‘road trip’ en de serie is dan ook een reisdocumentaire. Alleen zijn de bestemmingen niet bepaald voor de hand liggend. In Rogue Trip bezoekt voormalig oorlogscorrespondent Bob Woodruff samen met zijn zoon enkele bestemmingen die bij het grote publiek vooral bekend zijn om gewapende conflicten. Het duo wil alleen verder kijken dan die conflicten. Door het natuurschoon en cultureel erfgoed van deze plekken te bezoeken hopen ze een nieuw perspectief op hun bestemmingen te bieden.

  National Geographic/Gene Page

  The Right Stuff

  De ruimte is fascinerend. Zeker als er nog nooit iemand geweest is. Inmiddels zijn er natuurlijk tientallen mensen boven geweest, deels dankzij NASA. Maar het is niet makkelijk om iemand in de ruimte te krijgen. De technologie is één ding, maar je hebt ook een geschikte persoon nodig. Dat is waar The Right Stuff over gaat.

  The Right Stuff vertelt het verhaal van de Mercury Seven. Zeven testpiloten die als onderdeel van NASA’s Project Mercury kans maakten om de eerste Amerikaan in de ruimte te worden. De serie is gebaseerd op een gelijknamig boek van Tom Wolfe. Dat boek is in 1983 al eens verfilmd, maar in een serie is er toch meer tijd voor de details. De serie komt in het najaar van 2020 naar Disney+, dus wie ruimtevaart interessant vindt kan tegen die tijd een abonnement overwegen.

  Disney+

  The Mandalorian seizoen 2

  Een fascinatie voor de ruimte kun je natuurlijk ook op een heel andere manier uitdrukken. Een manier die misschien wat minder wetenschappelijk verantwoord is, maar daarom niet minder vermakelijk. Als eerste live-action Star Wars serie was The Mandalorian misschien een risico, maar critici en fans konden geen genoeg krijgen. De serie is dan ook een paradepaardje (of paradeblurrg) geworden voor Disney+.

  Er zijn dan ook maar weinig Disney+ series waarover we meer weten dan het tweede seizoen van The Mandalorian. Niet alleen omdat we al een seizoen gezien hebben en nu verwachtingen hebben van de serie, maar ook omdat de geruchten over de cast schijnbaar oneindig doorgaan. Zou zou Rosario Dawson Ahsoka Tano gaan spelen en zou Temuera Morrison te zien zijn als Rex en/of Boba Fett. Het nieuwe seizoen staat op de planning voor oktober 2020 en er is ons herhaaldelijk op het hart gedrukt dat er geen sprake is van vertraging. Dat is maar goed ook, want we kunnen zo onderhand wel wat Baby Yoda gebruiken in 2020.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.