5 dingen om te doen in de kerstvakantie van 2019

  Sommigen zijn aan het werk, terwijl anderen gewoon kerstvakantie hebben. Zeker scholieren mogen nog een weekje genieten. Maar wat moet je nou opeens met al die vrije tijd doen? Wij geven je 5 dingen om te doen in de kerstvakantie van 2019.

  Escape Room

  Hoewel het buiten voor deze tijd van het jaar helemaal niet zo koud is, is het wel winter. Dit is de tijd van het jaar om lekker gezellig binnen te zitten. Waarom zou je niet met een groepje vrienden of familieleden een escape room boeken? Het is even in de buidel tasten, want vaak ben je wel zo’n 60 euro of meer kwijt. Maar die kosten kun je uiteraard weer delen over de mensen die meedoen.

  Wat je ervoor terugkrijgt is een leuk uitje waarbij je moet samenwerken om uit een ruimte te ontsnappen. Elke escape room zit vol met puzzels. Dus dat betekent dat je goed met elkaar moet communiceren en niet vies moet zijn van een beetje puzzelen. Wat voor escape room jij boekt is aan jou. De keuze is reuze. Tik maar eens in op Google ‘escape room’. Veel plezier alvast!

  Netflix

  Schaamteloos bingen

  Wat je ook kan doen, is überhaupt niet de deur uitgaan. Doe lekker je pyjama gaan, voetjes omhoog en zet Netflix of een andere streamingdienst aan. Want geef toe: af en toe is het heerlijk om gewoon non-stop series te kijken. Netflix heeft net The Witcher serie erop staan en ook het nieuwe seizoen van You staat op de streamingdienst. Iets om te kijken dus.

  Heb je Disney + nog niet genomen? Doe dat dan. De dienst kost nog geen 7 euro per maand en dan weet je wél waar de Baby Yoda hype vandaan komt. Kortom, ga The Mandalorian kijken! Kijk je totaal iets anders? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je snapt het, daar zijn we benieuwd naar!

  Backlog wegwerken

  Wil je iets actiever zijn dan alleen maar kijken met je ogen, dan kun je besluiten om je backlog weg te werken. December is nu niet bepaald de maand van enorm veel releases; sterker nog: januari ook niet. Het is een goede periode om games uit je backlog weg te werken.

  We kennen allemaal het probleem wel. Er is een game in de aanbieding, iets kost ‘maar’ een paar euro. Je hebt nog zoveel games liggen, maar vooruit: je koopt het toch. Want stel je voor dat je het straks wilt spelen en die ene titel dan duurder is? Dan heb je ‘m alvast liggen. Ondertussen doe je dit vaker dan dat je titels uitspeelt, waardoor de stapel steeds groter wordt. Als er dan een nieuwe titel uitkomt die je per se vanaf dag 1 wilt spelen, raken de oude titels vanzelf in de vergetelheid.

  Zonde, want waarschijnlijk heeft iedereen nog wel een paar sterke titels in zijn of haar backlog staan die absoluut eens gespeeld moeten worden. Nu is daar de tijd voor. Laat je weten wat jij gaat spelen?

  Samen co-op’en

  Het volgende past een beetje in het verlengde van het vorige, al hadden we daar meer de ‘singleplayers’ of ‘internet only’ in gedachten. Bij een vakantie hoort eigenlijk gewoon een goede co-op titel! Lekker samen op de bank zitten, een gamepje spelen en wat drinken erbij. Kerstmis is weliswaar knus, couch co-op’en kan dat ook zijn!

  Wellicht pak je een titel uit jouw backlog of gewoon een oude vertrouwde Mario-titel. Leuk om te spelen is Super Mario Party op de Switch of een potje Mario Kart. Maar je kan er ook voor kiezen om samen episch een verhaal te doorlopen? Wat dacht je van Trine 4? Of Gears 5? Games van een heel ander kaliber, maar allebei goed voor veel plezier!

  Lucasfilm Ltd.

  Naar de bioscoop

  Tot slot hebben we een tip waarbij je de deur uit zal moeten. Al kost het niet heel veel inspanning...

  Het is een leuke tijd van het jaar om samen naar de bioscoop te gaan! Er draait momenteel een klapper van een titel in de bios, namelijk Star Wars: The Rise of Skywalker. Een titel waar je simpelweg niet omheen kan. En als je een beetje spoilervrij het jaar wil doorkomen, kun je maar beter op tijd heen gaan.

  Daarnaast draaien er nog een hoop andere pareltjes in de bioscoop. Parasite is een titel om naartoe te gaan, een verrassende Koreaanse film waar veel mensen niet over uitgepraat raken. Maar ook Frozen 2 en Knives Out zijn op het grote scherm te zien. Die laatste is wat ons betreft ook absoluut de moeite waard. Mits je het aandurft om je lachspieren aan te spannen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.