Fortnite krijgt Performance Mode voor oude PC's en laptops

News
dinsdag, 15 december 2020 om 16:30
fortnite chapter 2f1585925194
De Battle Royale game Fortnite is razend populair, mede omdat de game op zo’n beetje elk platform te spelen is - van een high-end gaming PC tot aan je smartphone. Ontwikkelaar Epic Games wil alleen dat echt iedereen de game kan spelen en komt nu met een Performance Mode voor oude PC’s en laptops.
PlayerUnknown’s Battlegrounds - beter bekend als PUBG - heeft het Battle Royale genre bekendgemaakt, maar het duurde niet lang voordat de kroon werd overgenomen door Fortnite. Heel verrassend is dat ook niet, want Fortnite is gratis te downloaden en heeft een stuk minder krachtige hardware nodig.
Epic Games wil alleen dat de game echt voor iedereen toegankelijk is en komt vandaag met een update die Performance Mode toevoegt. De nieuwe optie zal te vinden zijn in het settings menu en moet zorgen voor een flinke verbetering als het aankomt op de prestaties van de game. Het zal alleen wel ten koste gaan van de graphics. Dat kondigt Epic Games aan in een blogpost.

Ruimte besparen op de harde schijf

Heb je naast oude hardware ook last van een harde schijf die constant vol zit, dan zal Epic Games ook een andere interessante optie toevoegen. Met de update van vandaag komt namelijk ook de mogelijkheid om high resolution textures te verwijderen.
Dat kunnen spelers doen via de Epic Games Launcher naar Fortnite te gaan, daar op de drie puntjes te klikken, vervolgens opties selecteren en het vinkje achter high resolution textures weg te halen. Door de texture pack te verwijderen kan je 14GB aan ruimte op je HDD of SSD besparen, wat bijna de helft is van de complete grootte van Fortnite op het moment.

Populair Nieuws