EA Play pas in 2021 naar Xbox Game Pass voor PC

News
woensdag, 16 december 2020 om 8:00
xbox game passf1628271615
Microsoft heeft met EA Play de Xbox Game Pass dienst flink uitgebreid. Alle EA Play games zitten voor Xbox-gebruikers voortaan in het Game Pass abonnement, maar voor PC-gamers is het nog niet zover. De toevoeging van de EA dienst is voor hen uitgesteld naar 2021.
Dit werd bekendgemaakt via Xbox Wire. EA Play zou eigenlijk vandaag al uitkomen, maar is nu uitgesteld naar 2021. Wanneer in 2021 is nog onbekend. Microsoft heeft wel aangegeven dat er begin volgend jaar meer nieuws rondom de uitbreiding van de dienst voor PC komt. Wat de exacte reden voor de uitstel is, is daarbij ook nog niet bekend.

EA Play voor Xbox Game Pass breidt aanbod op consoles flink uit

EA Play is wel al op consoles beschikbaar. Met games als FIFA, The SIMs en Madden NFL zijn er ruim 100 games vanaf 10 november toegevoegd aan de bibliotheek. Hierdoor is het abonnement flink aantrekkelijker geworden voor onder andere bezitters van de Xbox Series S, die geen discdrive heeft.
Daarnaast zijn ook de titels van de overgenomen studio's van Zenimax naar de dienst gebracht. Zo kun je onder andere smullen van DOOM Eternal met een Game Pass abonnement, naast de ruime collectie aan first party titels die Microsoft aanbiedt.