5 dingen die je nog niet wist over Twitter

  Vandaag gaan we verder met onze rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’. Eerder legden we al Netflix, Facebook, PlayStation en Apple al onder de loep. Maar vandaag nemen we een heel ander bedrijf onder het vergrootglas. Iedereen kent het medium haast wel, maar kende jij ook deze 5 zaken al? Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Twitter.

  Weet jij hoeveel tweets er dagelijks worden verzonden?

  Iedereen heeft wel eens tweet voorbij zien komen. Als je op Twitter zit word je er soms gek van, maar ook als je geen Twitteraccount hebt, heb je ongetwijfeld wel eens een Tweet voorbij zien komen. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel Tweets er per dag worden verstuurd? Nee? Houd je goed vast, want hier komen de aantallen en die zijn schrikbarend hoog. Per seconden worden er 6000 tweets verzonden, ja je leest het goed 6000. Tijdens het lezen van deze zin zijn er dus alweer duizenden verzonden. Per minuut zijn het er gemiddeld zo’n 350.000, per dag 500 miljoen en per jaar zo’n 200 miljard (!) tweets.

  Weet jij hoe het vogeltje van Twitter heet?

  Zo’n beetje iedereen heeft wel eens het blauwe vogeltje van Twitter voorbij zien komen. Maar wist jij dat dit vogeltje ook een naam heeft? Het Twitter vogeltje gaat namelijk door het leven als Larry. Vernoemd naar de bekende Amerikaanse basketbalspeler Larry Bird.

  Ken jij de allereerste tweet ooit al?

  Anno 2020 worden er dagelijks miljoenen tweets verzonden. Maar heb jij je wel eens afgevraagd wat de allereerste Tweet ooit was en waar of van wie ie afkomstig is? De eerste Tweet ooit is verstuurd op 21 maart 2006 om 21.50 uur en de Tweet was van de huidige CEO Jack Dorsey. De tekst was wel iets minder indrukwekkend:

  Wist je dat er in 2009 al werd getwitterd in de ruimte?

  Begin 2006 werd de eerste tweet ooit dus verzonden en nu vele miljarden tweets later lees jij dit artikel. Maar wist jij ook dat al drie jaar na de eerste tweet ooit, er al een tweet vanuit de ruimte werd verzonden? Het is alweer ruim 11 jaar geleden dat astronaut Mike Massimino vanuit de ruimte deze tweet de wereld instuurden. Het was geen ‘One small step for man’, maar het was toch wel echt de eerste Tweet vanuit de ruimte ooit.

  Zijn al die gebruikers wel al zo actief?

  Hartstikke leuk natuurlijk al de beroemdheden met miljoenen volgers, maar hoe gaat het met de rest? Wist jij bijvoorbeeld dat een heel groot gedeelte van de gebruikers nooit Tweet en vaak zelf geen eens volgers heeft? In een onderzoek kwam naar buiten dat 44% van de Twittergebruikers geen enkele volger heeft en velen ook nog nooit wat hebben getweet.

  Bonus - Ken je naast Larry Bird ook ‘The Fail Whale’?

  Eigenlijk hadden we al vijf dingen benoemd over Twitter in dit artikel, maar deze vonden we zo leuk dat die er ook wel bij mocht. Je bent er net dus achter gekomen dat het vogeltje van Twitter een naam heeft, maar ken jij ook de walvis van Twitter? Je zal hem misschien nog nooit gezien hebben, maar als Twitter eruit ligt krijgt je de enige echte Fail Whale te zien.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.