DC films krijgen mogelijk meteen verbonden serie op HBO Max

News
woensdag, 30 december 2020 om 11:30
the batmanf1613463823
Liefhebbers van superhelden beleven momenteel gouden tijden. Niet alleen pakt Disney groots uit met verschillende Marvel projecten, ook DC gaat in de aanval. Zo krijgen DC films mogelijk meteen een verbonden serie erbij op HBO Max bij release.
Naast grote films worden series steeds belangrijker voor franchises als Marvel en DC. Disney heeft zich dat gerealiseerd en komt de komende tijd met veel nieuwe projecten voor Disney+ en mogelijk zelfs volwassen series op Hulu. Binnenkort gaan de nieuwe series eindelijk van start met WandaVision en The Falcon & The Winter Soldier.
Ook DC heeft zich gerealiseerd dat series belangrijk zijn en komt daarom met een ambitieus project. In een interview met The New York Times laat Walter Hamada, de baas van DC Films, weten wat de plannen zijn voor series omtrent nieuwe blockbusters van DC helden. Het bedrijf zal namelijk samenwerken met filmmakers om ‘offshoots’ te maken van de films - series die verboden zijn met de projecten op het witte doek.

Welke projecten komen eraan?

Vanwege de banden met Warner Bros. is HBO Max de ideale partner voor het distribueren van spin-off series. Op die streamingdienst zullen in de komende jaren dan ook de eerste nieuwe DC series verschijnen. Zo komt er de Suicide Squad spin-off Peacemaker met John Cena in de hoofdrol en ook Gotham PD, dan uiteraard de spin-off is van de Batman film met Robert Pattinson.