De top 10 beste PS4 games van 2020

Article
zaterdag, 19 december 2020 om 9:00
beste ps4 games van 2020f1608223532
Het einde van 2020 is aangebroken. Wat een bijzonder (verschrikkelijk) jaar was het door het coronavirus. Voor gamers was het een uitstekend jaar, zoals ook terug te zien in de beste action/adventure games van 2020. Wij zetten de tien beste action/adventure games van 2020 voor je op een rijtje.
In deze lijst met beste action/adventure games van 2020 zetten we de games op een rijtje die we ons het beste kunnen heugen. Net als alle andere beste van 2020-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we kijken naar het beste van 2020. Zo kijken we in deze lijst naar de games die het beste op de PlayStation 4 hebben gepresteerd.

10. Sackboy: A Big Adventure

Dat Sony dit jaar groots heeft uitgepakt blijkt van alle kanten. Niet alleen kwam de PlayStation 5 uit, maar ook een scala aan games die exclusief voor de Sony-consoles zijn, zoals Sackboy: A Big Adventure. Met die titel trappen we dan ook toepasselijk genoeg deze lijst met beste PS4 games van 2020 af.
Deze game zit boordevol platformplezier dankzij goede mechanics en een fantastische sfeer die op ieder moment de boventoon voert. Vooral de soundtrack levert hier een groot aandeel in. Deze weet je namelijk constant te laten feesten in de woonkamer, iets wat alleen maar leuker is als je de game met twee tot vier personen op de bank speelt.
como casarse en dragon quest xi facilmente 153466f1608651468

9. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

Wie Dragon Quest XI S heeft gespeeld toen deze oorspronkelijk verscheen, weet al dat dit een titel is die absoluut niet mag ontbreken in de lijst met beste PS4 games van 2020. Dit keer immers door de toevoeging van de uitgebreidere versie die alle toeters en bellen heeft die de Switch-editie vorig jaar kreeg.
Al die toffe extra’s zitten nu ook in deze definitieve versie voor de PlayStation 4, waardoor dit de ultieme versie van de game is. De JRPG is er eigenlijk alleen maar op vooruit gegaan met de toevoeging van nieuwe quests, verbeterde muziek en een extra artstyle. Wie van JRPG’s houdt, mag deze game simpelweg niet missen!
assassins creed valhalla artworkf1619781989

8. Assassin’s Creed Valhalla

Wie meer van de westerse RPG houdt, kan bij Assassin’s Creed Valhalla aankloppen. Het nieuwste deel in deze inmiddels meer dan tien jaar oude reeks, brengt een gebied waar fans al jaren om smeken: vikingen. Dat er zoveel liefde en zorg in de wereld is gestoken, werpt dan ook zijn vruchten af.
De wereld van Valhalla zit vol geheimen om te ontdekken en is tevens bloedmooi en ieder moment een genot om te doorkruisen. Tel daarbij de toffe combat op die weer een stukje beter is uitgediept en verfijnd is en het is niet moeilijk om te zien dat je met gemak honderd uur in de titel kunt steken. Al helemaal als je ook nog eens op gaat in het goede verhaal van Eivor.
dreams2

7. Dreams

Dat 2020 lang duurt is een understatement. Je zou bijna vergeten dat Dreams het jaar aftrapte als het gaat om PS4 games die exclusief op de Sony-console verschenen. Toch is het een titel die niet vergeten mag worden. De game is namelijk onwijs tof in de mogelijkheden die geboden worden.
Waar de game niet alleen een leuk verhaal heeft, draait de game in haar kern om de creatie mogelijkheden. Spelers kunnen hun compleet eigen games maken met het gereedschap dat Media Molecule biedt. Het is dan ook jammer dat het levenslicht zo snel uit lijkt te doven voor de game, want het is één van de meest bijzondere titels die dit jaar is verschenen.
doom eternalf1578654202

6. DOOM Eternal

Of DOOM Eternal het dak eraf ging knallen, was nog maar even de vraag. Gelukkig bracht 2020 eindelijk de release van het tweede deel uit de reboot-reeks. Deze weet wederom hoge ogen te gooien en is dan ook zeker één van de beste PS4 games van 2020.
Met keiharde actie en een nog betere soundtrack wist de game op meerdere gebieden te imponeren. De actie werd als het ware een puzzel in de FPS waarbij je constant moest zoeken naar de ideale manier van het slachten van demonen. Die demonen zijn ook nog eens heel divers, waardoor de gameplay-loop nooit verveelt en je telkens weer op zoek bent naar die nieuwe bikkelharde uitdaging.
persona 5 royalf1578385842

5. Persona 5 Royal

Halverwege de lijst met beste PS4 games van 2020 komen we aan bij Persona 5 Royal. Waar sommigen de game zouden afschrijven als een deluxe editie van de 2017-titel, is niets minder waar. Deze game breidt het origineel op waardevolle wijze uit met een compleet nieuw hoofdstuk in het verhaal van de Phantom Thieves.
Waar Dragon Quest XI een speciale, definitieve editie heeft, geldt hetzelfde voor Persona 5 met dankzij Persona 5 Royal. Het nieuwe personage, Kasumi, wordt op slimme wijze in het verhaal geïntegreerd, terwijl de gameplay op kleine, waardevolle manier verbeterd wordt. Persona 5 Royal is niet alleen de beste versie van deze uitstekende JRPG, maar één van de beste games van het jaar (die door velen vergeten zal worden).
spider man miles moralesf1600288283

4. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Een game die niet vergeten wordt, is Spider-Man Miles Morales. Het nieuwe avontuur van de jonge slingeraar raakt op meerdere niveaus de juiste toon. Familie, vriendschap en verantwoordelijkheid staan centraal in Miles’ verhaal. In de vijftien uur die je met de complete game spendeert, weet dat verhaal dan ook vaak genoeg de emotionele snaar te raken terwijl het tempo van begin tot eind ijzersterk is.
Dan heb je natuurlijk ook nog de heerlijke gameplay. Hoewel deze game geen native 4K biedt op de PS4 en slechts in 30 fps draait, voelt de game nog net zo heerlijk als de 2018-game. Slingeren blijft een genot op ieder moment, terwijl de verbeterde combat ook nog eens voor veel vreugde zorgt. Miles Morales bewijst dat een kortere game net zo goed of misschien zelfs beter kan zijn dan een game waar je tientallen uren in spendeert en dat ook nog eens met één van de beste soundtracks van 2020.
final fantasy 7 lanzamientof1585580781

3. Final Fantasy VII Remake

Het brons in onze lijst met beste PS4 games van 2020 gaat naar Final Fantasy VII Remake. Dit sprankelende nieuwe jasje van een klassieke JRPG wist de juiste toon te raken op meerdere niveaus en blies menig fan omver. Dit vanwege de dappere richting die de ontwikkelaars kiezen als het aankomt op het verhaal.
Ook de gameplay van FFVII Remake is niet mis. Deze mixt de real-time aspecten op slimme wijze met het traditionele turn-based systeem uit het origineel. De briljante cocktail die hieruit voortvloeit weet op heerlijke wijze de kleine imperfecties uit het geheugen te wissen.
ghost tsushima secretos

2. Ghost of Tsushima

Natuurlijk mag Sucker Punch niet vergeten worden in onze lijst met beste PS4 games van 2020. Met Ghost of Tsushima heeft de studio zich bewezen als één van de grootste en beste studio’s die Sony in huis heeft. Dat zegt veel gezien Sony tal van grote studio’s heeft.
Naast een tof verhaal en wonderschone open wereld bracht Ghost of Tsushima alleen veel meer met zich mee dan een geweldige singleplayer. Er kwam immers ook nog een (gratis) co-op multiplayer inclusief Raid die de game een tweede leven gaf. Ghost of Tsushima is daarmee het geschenk dat maar cadeau’s blijft geven en staat daarom met recht op onze tweede plek in de lijst met beste PS4 games van 2020.
the last of us 2 1f1622556788

1. The Last of Us Part II

Het komt inmiddels niet meer als een verrassing dat The Last of Us Part II hoge ogen gooit. Ook in deze lijst met beste PS4 games van 2020 staat de titel terecht bovenaan. De manieren waarop de game met kop en schouder boven de rest uitsteekt, is groot.
Het verhaal is misschien wel het beste van 2020 dankzij de complexe thematiek en personages die je meenemen in een emotionele achtbaanrit. Dan heb je ook nog eens de extreem vloeiende gameplay die naadloos overloopt in de cutscenes. Dit natuurlijk vanwege het feit dat The Last of Us Part II misschien wel de mooiste game is die ooit op de PlayStation 4 is verschenen.

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws