5 dingen die je nog niet wist over DreamWorks

Article
zondag, 27 december 2020 om 11:00
madagascarf1586877398
Vandaag weer een nieuw artikel in onze vaste rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over’. Eerder gingen we al opzoek naar de geheimen van PlayStation, Disney en Star Wars, maar vandaag gooien we het over een andere boeg. Want naast de heerlijke zoetsappige animatiefilms van Disney heb je natuurlijk ook de films van DreamWorks. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over DreamWorks.

Alex, Marty, Melman en Gloria

Eén van de meeste bekende DreamsWorks animatiefilms is ongetwijfeld Madagascar. De film uit 2005 was een groot succes en kreeg dan ook in 2008 een vervolg: Madagascar 2. En tot slot verscheen er in 2012 nog een derde Madagascar film.
De film gaat over een stel dieren uit de Central Park Zoo in New York die op en dag besluiten te ontsnappen. Dit gaat alleen niet helemaal goed en uiteindelijk komen ze aan op Madagascar. Maar wist je dat de zowel Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraffe en Gloria het nijlpaard nooit in de Central Park Zoo geleefd konden hebben? Alle vier de diersoorten heeft die dierentuin namelijk helemaal niet.

Weet jij hoe het verhaal van Shrek is ontstaan?

Van Madagascar gaan we naar één van de andere populaire DreamsWorks film: Shrek. De eerste Shrek film was in 2001 een groot succes en zorgde ervoor dat DreamWorks definitief doorbrak bij het grote publiek. Maar wist je dat deze film gebaseerd is op een boek? In oktober 1990 verscheen er namelijk het kinderboek Shrek!, geschreven door toen al 83-jarige William Steig.
shrekf1586877553

Deze grootste acteurs waren bijna Shrek

We blijven nog heel even bij Shrek. Het is immers één van de bekendste DreamWorks films. In alle vier de Shrek films wordt Shrek ingesproken door Mike Myers, maar wist je dat Myers zeker niet de eerste keuze was? Onder andere Nicolas Cage, Robin Williams en Chris Farley bedankten voor de rol van Shrek.

Steven Spielberg bedacht het DreamWorks logo

Vrijwel iedereen heeft weleens het logo van DreamWorks voorbijzien komen, maar weet je ook wie dit logo ooit verzonnen heeft? Het logo komt uit de koker van niemand minder dan Steven Spielberg. De regisseur werd bij het grote publiek bekend met films als: E.T., Jaws, Schindler’s List en Jurassic Park.
Spielberg is dus ook betrokken bij de oprichting van DreamWorks. Hoewel het logo wel door Spielberg is bedacht is het uiteindelijk ontworpen door Robert Hunt.

De gelukskoekjes maakten Kung Fu Panda

In 2008 had DreamWorks met Kung Fu Panda weer een groot succes. De film ging over een ietwat knullige panda die per toeval een Drakenkrijger (Kung-fu vechter) werd. Maar wist jij ook dat deze film wel op een hele bijzondere manier is geschreven? Telkens als de animators klaar waren met een scene beloonden ze zichzelf namelijk met een gelukskoekje en met deze wijsheid gingen ze dan weer aan de slag met de volgende scène.

Populair Nieuws