Indies onder de loep: Bezier: Second Edition, Loot Hero DX, Block Knockers

Article
zondag, 24 januari 2021 om 14:00
bezier second edition switch hero1f1611312310
Op de XGN redactie spelen we games van allerlei pluimage. In deze rubriek besteden we graag aandacht aan redcente indie games die misschien anders onder de radar zouden verdwijnen.

Bezier: Second Edition

Dit is lekker chaotische twin-stick shooter. Je beweegt je door een speelveld waar reguliere vijanden je het leven zuur maken. Je hebt beperkte tijd om de eindbaas te verslaan, maar voor je daar aan toe komt zal je eerst diverse 'schilden' moeten vernietigen. De aanpak van deze schilden is per level verschillend, de ene keer kan je gewoon op ze af vuren, de andere keer moet je in een daaromheen cirkelend object zitten om effectief schade aan te kunnen richten.
Loopt de timer af voordat je alle schilden vernietigd hebt, dan is het Game Over. Lukt het je wel alle schilden te vernietigen, dan mag je de eindbaas onder vuur nemen. Hierdoor is Bezier niet zomaar een simpele shooter, maar zal je tactisch te werk moeten gaan en dat terwijl je steeds onder vuur genomen wordt door de reguliere vijanden die het level bevolken.
De graphics zijn levendig, hoewel je in een zwarte leegte rondvliegt blijft het scherm nooit lang zwart. Kleurrijke vijanden spatten in heerlijke pyrotechnics uiteen. Bezier heeft een verhaal over evolutie, god, familie en liefde, voor wie daar op let. In de basis is Bezier gewoon een lekkere toegankelijke shooter met prima muziek en graphics, die nog eenvoudig begint, maar gaandeweg steeds uitdagender wordt.
Bezier second Chance is digitaal verkrijgbaar op de Switch en kost € 24,00. Tot 27 januari is de game in de aanbieding.

Loot Hero DX

Loot Hero DX is een wat vreemde game, zoals dat wel vaker het geval is met indie games. Op het eerste gezicht lijkt het een side-scroller gevechtsgame, maar in deze game hoef je zelf geen enkel gevecht aan te gaan. Dat doet de game namelijk helemaal zelf! Wel beweeg je zelf je hoofdperson van links naar rechts en bepaal je daarmee wanneer en of je het gevecht met vijanden aan gaat. Regelmatig kom je huizen tegen, waar je je aanvalskracht en critical attacks, defensie en snelheid kan upgraden.
Daarmee lijkt deze game meer op een clicker-game als Clicker Heroes of Cookie Clicker. De gameplay bestaat er dan ook voornamelijk uit om steeds te kiezen tussen de juiste upgrades en te kiezen tussen vooruitgang in het level (richting steeds gevaarlijker vijanden) of terug te keren naar eerdere gebieden om eerst verder te kunnen upgraden. De game kent 10 verschillende levels, waarbij in het laatste level de confrontatie met een heuse draak plaats vindt. heb je de draak eenmaal verslagen, dan bevrijd je een miner, die continu goud voor je gaat verzamelen. Dit goud heb je weer nodig voor je upgrades. En daarna begint het hele feest weer van voren af aan, maar dan met moeilijker levels.
Loot Hero DX biedt aardige gameplay, maar zal je uiteindelijk niet heel lang bezig houden. Waar veel clicker games steeds nieuwe uitdagingen en mechanieken toevoegen waardoor je daar vele uren in kan verpozen, is Loot Hero DX daar simpelweg te makkelijk voor. De miners zijn een leuke toevoeging, maar tegen de tijd dat je daar beschikking over hebt is hun nut eigenlijk alweer nihil. De game is een leuk tussendoortje en een snelle Platinum Trophy voor wie daar interesse in heeft.

Crawlco Block Knockers

Block Knockers wordt geadverteerd als de Naughtiest Action Puzzler en dat zou maar zo kunnen. In de game moet je blokken verschuiven naar afgebakende gebieden, vijanden pletten en zodoende spannende plaatjes van schaars geklede dames vrij te spelen. Wat naughty betreft blijft het allemaal vrij netjes, de dames zijn getekend en alles wat ál te schunnig zou worden is keurig bedekt met armen, benen of sterretjes.
De game zelf is een aardige puzzler, waarbij er regelmatig nieuwe blokken en vijanden op het speelveld verschijnen. Of je je richt op het op een rij leggen van blokken met eenzelfde kleur, of probeert vijanden te pletten is aan jou, maar als je de vijanden de vrije loop laat wordt het spel al snel erg moeilijk. Elk level is je uitdaging om de blokken in 3-op-een-rij formaat in de aangegeven zone te plaatsen om uiteindelijk de hele zone vol te plaatsen. Als je een vijand plet verandert hij en zijn buur-blokken ook meteen in een drie-op-een-rij. je einddoel is om per level het hele doel-gebied vol te hebben staan en dat is best puzzelen! Periodiek krijg je ook bossfights voor je kiezen waarbij je bijvoorbeeld blokken met schuiven tegen een rondspringende clown. Crawlco Block Knockers heeft dan initieel een wat schuine insteek, daaronder blijkt gewoon een erg leuke match-three puzzelgame schuil te gaan.
Crawlco Block Knockers is op de Switch en op Steam verkrijgbaar voor 3,29€.

Populair Nieuws