De 5 beste smartphones die in 2021 om de toppositie gaan strijden

Article
zaterdag, 30 januari 2021 om 13:00
samsung galaxy s21f1611316353
Ondanks het coronavirus hebben techfabrikanten niet stilgezeten in 2020 als het aankomt op 2020. Dit jaar lijkt weer een flinke strijd te gaan worden tussen de verschillende bedrijven om de toppositie in de markt. Dit zijn 5 beste smartphones die om de kroon zullen gaan strijden in 2021.

Samsung Galaxy S21

Als we het hebben over de beste smartphones dan kunnen we natuurlijk niet om Samsung heen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is de grootste speler als het aankomt op Android smartphones en het is ook geen raadsel waarom. Samsung staat namelijk vaak op de frontlinie als het gaat om nieuwe technologieën en is nu ook de eerste grote techfabrikant die haar nieuwe flagship modellen voor 2021 heeft gepresenteerd.
We weten dan ook al precies wat de Samsung Galaxy S21 en andere modellen in de line-up gaan bieden. Net zoals de S20 krijgt de nieuwe lijn drie verschillende varianten: de ‘normale’ S21, de grotere S21+ en de S21 Ultra. Laatstgenoemde heeft een 6.8 inch groot scherm en onderscheidt zich voornamelijk van de rest op het gebied van de camera. De Ultra heeft namelijk vijf lenzen, waaronder een Ultrawide camera van maar liefst 108 megapixel.
Dat betekent alleen niet dat de andere S21 exemplaren niks te bieden hebben. De S21 en S21+ hebben namelijk drie camera’s, maar hebben genoeg hard- en software aan boord om prachtige plaatjes te maken. De S21 heeft ondertussen een 6.2 inch groot scherm, terwijl de S21+ zoals gezegd wat groter is met 6.7 inch. Alle drie de modellen hebben daarnaast een 120Hz display, een krachtige Snapdragon 888 processor en natuurlijk ondersteuning voor 5G internet. Je hoeft ook niet lang meer te wachten op de flagship modellen van Samsung, want de S21 smartphones liggen al op 29 januari in de winkel.
iphone 12 pro 5f1603365030

Apple iPhone 13

Net zoals we niet om Samsung heen kunnen vanwege haar marktaandeel, is ook Apple een onvermijdelijke kandidaat voor de smartphone-kroon in 2021 maar haar extreem succesvolle iPhones. Elk jaar weet de Amerikaanse fabrikant weer rijen aan klanten naar haar winkels te trekken om de nieuwe iPhone in de wacht te slepen. Naja, op 2020 natuurlijk na door het coronavirus.
Door de pandemie is het ook nog maar de vraag wanneer Apple de iPhone 13 modellen gaat presenteren. Normaliter komen de smartphones in september op de markt, maar door het coronavirus is de release vorig jaar uitgesteld tot eind oktober. Het is dus goed mogelijk dat Apple ook dit jaar de iPhone 13 pas in oktober beschikbaar stelt voor consumenten. We moeten er in ieder geval een tijd geduld voor hebben.
Daarnaast verwachten we ook weer een grote line-up als het aankomt op de Apple iPhone 13. Vorig jaar kwam de techgigant met maar liefst vier verschillende modellen, met de normale variant, de Pro, Pro Max en Mini. Een grote afwezige was alleen een 120Hz display op alle modellen, die we wel in 2021 verwachten op de iPhone 13. In ieder geval voor de Pro en Pro Max varianten. Als zelfs de budgettopper Xiaomi POCO X3 het kan, dan moet Apple dat zeker lukken!
google pixel 4a fotof1594713865

Google Pixel 5a

Om de midrange smartphone van Google in deze lijst te vinden zal misschien een verrassing zijn. Vaak is het immers het flagship model dat de meeste aandacht weet te trekken binnen een line-up. Wij verwachten alleen dat de Google Pixel 5a een meer aantrekkelijke optie zal zijn voor gebruikers dan de Google Pixel 6. Net zoals haar voorgangers.
Met de line-up van 2020 heeft de techgigant namelijk duidelijk een andere richting genomen met haar smartphones. In plaats van mee te strijden met de grote jongens in de 1000+ euro categorie met de nieuwste snufjes, richt Google zich nu meer op een lagere prijscategorie en specificaties waar je echt wat mee doen in het dagelijkse leven. Denk daarbij aan de uitstekende camera processing van de Pixel-lijn, een accu die makkelijk de hele dag mee kan gaan en de schone stock Android UI.
Diezelfde focus verwachten wij dan dus ook voor de Pixel smartphones in 2021, maar wat dat betreft zijn de lager geprijsde modellen een stuk aantrekkelijker. Zo kan de Pixel 4a 5G beter de Pixel 5 Lite genoemd worden, als we kijken naar de verschillen met de Pixel 5. Een 60Hz scherm in plaats van 90Hz, een plastic is plaats van aluminium body, geen IP68 rating en geen wireless charging. Maar daar houden de verschillen wel bij op en dat is voor velen niet de extra 200 euro waard. Als Google in 2021 haar smartphones ook wat beter verkrijgbaar maakt in meer landen, dan kan het de gedroomde budget tot midrange topper leveren.
oneplus 8 pro 4f1588241160

OnePlus 9 Pro

Waar OnePlus ooit is begonnen als de flagship killer is het de laatste jaren steeds dichterbij de duurste modellen op de markt gekropen. Met de OnePlus 8 Pro kan de fabrikant zich nu echt scharen bij de top 3 samen met Apple en Samsung als het gaat om prijs én indrukwekkende specificaties.
Nu OnePlus zich met de hoofdlijn heeft echt heeft geschaard bij de topklasse - de OnePlus Nord-lijn biedt nu gelukkig weer een betaalbaar alternatief - hebben wij alleen ook hoge verwachtingen van de nieuwe modellen in 2021. Zo heeft de OnePlus 8 Pro misschien al wel het beste scherm op de markt, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbering. Zo is er nog werk aan de winkel om motion graphics smoothing een echte verbetering te maken en heeft het scherm ook nog wel eens last van fake touches.
Een aspect waar we echt grote veranderingen verwachten voor OnePlus is de camera. De vorige smartphone is al een enorme vooruitgang ten opzichte van de OnePlus 7, maar de fabrikant moet nog steeds haar meerdere erkennen in Samsung, Huawei en op sommige gebieden Google. Met de hardware is niks mis, maar op het gebied van software optimalization kan OnePlus in 2021 veel punten scoren.
screenshot 2021 01 19 at 122223f1611055404

Pocophone 2021

Sinds de lancering van de eerste Pocophone in 2018 hebben de smartphones van Xiaomi hoge ogen gegooid. Niet misschien op basis van de beste specificaties, maar wel voor een extreem goed totaalpakket voor de fractie van de prijs van een flagship. De telefoons kunnen zich makkelijk meten met de eerste OnePlus wat dat betreft.
Sinds november is er alleen een grote verandering geweest bij Xiaomi. POCO is nu namelijk geen subdivisie meer van het bedrijf, maar gaat op eigen voet verder. De Xiaomi POCO X3 was daarmee het afscheidscadeau bij Xiaomi en opnieuw heeft de fabrikant daarmee vriend en vijand verrast. Een 120Hz scherm, een enorme 5160mAh accu en een viertal sterke camera’s voor de prijs van rond de 200 euro? Dat is een no-brainer voor de meeste consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe smartphone en geen aanslag willen plegen op hun spaarrekening.
Wij zijn dan ook zeer benieuwd waar POCO mee gaat komen nu het bedrijf helemaal op eigen voeten staat. Er hoeft nu geen rekening meer gehouden te worden met de rest van Xiaomi’s line-up, dus wij verwachten dat de eerste smartphone van het bedrijf een enorme impact gaat maken op de smartphone-markt!