5 beste smartphonecamera's - Welke vijf zijn het beste?

Article
woensdag, 31 oktober 2018 om 13:39
vijf keer de beste camera op smartphone welke telefoon heeft de beste camera 140350 1
Tegenwoordig maken we allemaal veel foto’s met onze smartphone. Dat is niet raar aangezien je je smartphone altijd bij je hebt en je camera niet. Maar welke smartphone heeft eigenlijk de beste camera? Wij hebben de 5 beste smartphonecamera's onder elkaar gezet!

5. Huawei P20 Pro

In maart 2018 kondigde Huawei haar nieuwste telefoon aan: de Huawei P20 Pro. Ondertussen is de telefoon al uit en voor 834 euro te krijgen bij Mediamarkt. Wat bijzonder is aan deze telefoon is de camera. De Huawei P20 Pro heeft een frontcamera van 24 megapixels wat al behoorlijk wat is, maar de camera op de achterkant geeft de doorslag. De megapixels betekenen niet alles, maar het zorgt er wel voor dat je foto's niet onscherp worden als je verder inzoomt.
Die wordt namelijk gezien als een van de beste smartphonecamera's die er is. De camera op de achterkant heeft drie lenzen van respectievelijk 40, 20 en een 8 megapixels. De camera kan ook tot wel vijf keer inzoomen zonder dat je de kwaliteit van de foto verpest. Daarnaast kun je goede foto's in het donker nemen met deze fantastische camera dankzij de handheld night modus.
Je hoeft niet bang te zijn dat je vage kiekjes schiet met de P20 Pro, want je kan er met de Super Slow Motion-functie voor zorgen dat de beelden tot wel 32 keer worden vertraagd. De beeldstabilisatie van het toestel helpt er op zijn beurt bij dat het beeld tijdens een video niet schokkerig overkomt. De camera heeft verder artificial intelligence technologie, wat betekent dat de telefoon je helpt met het nemen van foto's. Je kan bijvoorbeeld een melding krijgen als je vinger voor de lens zit.
Zoals je kunt lezen is dit absoluut een goede camera en wel een van de beste die je kan krijgen bij een smartphone. Deze telefoon is niet goedkoop, maar als je een goed werkende telefoon met een uitstekende camera wil dan is dit wel een van de beste keuzes.
140354

4. Samsung Galaxy S9 Plus

De Samsung Galaxy S9 Plus is de volgende smartphone op deze lijst die uitgerust is met een van de beste camera's op het moment. De camera heeft 12 megapixels wat misschien niet meteen fantastisch klinkt, maar het draait niet allemaal om de megapixels. Deze zorgen er namelijk vooral voor dat als je ver inzoomt op de foto dat niet je hele foto meteen onscherp is. De Galaxy S9 Plus heeft een dubbele lens aan de achterkant die zorgt voor bijzonder goede prestaties op het gebied van het maken van video's en foto's
Met de Samsung Galaxy S9 Plus kun je wel 960 frames per seconde vastleggen. Dit is erg handig voor actieshots, want je kunt video's met extreem vertraagde beelden vastleggen. Verder heeft de camera een variabel diafragma waardoor hij echt uitblinkt. Deze camera vergroot daarnaast de lensopening zodra hij merkt dat je in het donker aan het fotograferen bent.
Naast de fantastische foto's in het donker zijn ook de levendige kleuren die de wereld je overdag biedt enorm goed op de Samsung telefoon. De foto’s die je neemt behouden een groot kleurbereik en duidelijke contrasten waardoor veel mensen echt gelukkig zijn met deze telefoon. Je kunt de Samsung Galaxy S9 Plus voor 749 euro kopen bij Mediamarkt.
140362

3. iPhone XS/iPhone XS Max

Apple is een ontzettend bekend merk en dat is niet alleen hype. De toestellen zijn namelijk bijzonder goed wat betreft de camera. Neem de camera op de iPhone XS en iPhone XS Max. Deze behoort absoluut tot een van de beste smartphonecamera's op dit moment.

De iPhone XS heeft een dubbele camera aan de achterkant waarvan beide lenzen een resolutie van 12 megapixels hebben. De sensor die de iPhone XS heeft is groter dan die van de iPhone X, wat betekent dat de camera beter om kan gaan met obstakels tijdens fotograferen. Beide camera’s zijn ook voorzien van beeldstabilisatie, wat zorgt dat je beeld minder snel beweegt tijdens het nemen van actiefoto's of video's. Je kan ook met een breed bereik filmen, met wel 30 frames per seconde. Verder is het ook mogelijk om geluid op te nemen in stereo. Verder hebben de camera’s op de achterkant twee keer optische zoom en tien keer digitale zoom.

De frontcamera heeft in totaal zeven megapixels wat niet klinkt als veel, maar Apple heeft daarnaast nieuwe functies aan het toestel toegevoegd zodat je selfies er prachtig uitkomen. De iPhone XS heeft onder andere een schoonheidsfilter, zodat je er altijd fantastisch uitziet op je foto’s. Je kan deze telefoon krijgen bij Mediamarkt of op de website van Apple voor 1159 euro.
De iPhone XS hebben wij zelf in handen gehad en grondig getest in onze iPhone XS review. In de review komt onder andere de camera aan bod.
140366

2. Google Pixel 2 XL

Google slaat zijn slag met de Google Pixel 2 (XL) die ontzettend goed is ontvangen. De camera in dit toestel is een enorm goede voor zowel foto's als video's. Eentje die zeker tot een van de beste camera’s behoort die een smartphone kan hebben.

De Google Pixel 2 XL geeft kleuren op een nieuw niveau van realisme weer. De kleuren zijn natuurlijk en worden niet verzadigd vastgelegd zoals bij veel andere telefoons gebeurt. Verder kan de telefoon van Google het omgevingslicht goed opvangen en zorgt de camera ervoor dat wat op de afbeelding wordt weergegeven niet overbelicht raakt. De camera heeft 12.2 megapixels en is ontzettend veelzijdig. Zo heeft deze bijvoorbeeld een diafragma van 1.8, waardoor in een foto de achtergrond onscherp is en waar je op focust juist hartstikke scherp. Dit kan handig zijn bij portretten.

Wat verder ook gaaf is aan de camera op de Google Pixel 2 XL is dat de camera 30 frames per seconde kan opnemen en op hoge kwaliteit (4k video-opname) kan filmen. De selfiecamera aan de voorkant van het toestel beschikt net als de camera op de achterkant over acht megapixels en kan in 30 frames per seconde opnemen. Je kan deze telefoon voor 615 euro kopen bij belsimpel.
140368

1. OnePlus 6

De OnePlus 6 heeft een scherm van maar liefst 6,3 inch. Dat is een stukje groter dan wat de vorige telefoon in de serie (die had een 6 inch-scherm). De OnePlus 6 werd in onze OnePlus 6 review met een dikke 8.5 beoordeeld. De smartphone heeft net als bijna alle andere telefoons in deze lijst een dubbele camera. Maar wat maakt deze camera een van de beste?
De camera op de OnePlus 6 aan de voorkant heeft 16 megapixels. Deze camera beschikt zelfs over een portretmodus, waarmee je foto’s met het bokeh effect kan maken. Dit houdt in dat op de foto het gezicht superscherp te zien is, maar de achtergrond wazig wordt gemaakt. Deze functie krijg je bij de telefoon zodra de software-update is geweest, dus verwacht hem niet zodra je de telefoon uit de doos haalt.
De achterkant van de smartphone heeft zoals gemeld een dubbele camera, wat tegenwoordig niet erg bijzonder meer is. Wel bijzonder is wat je ermee kunt doen! De camera’s op het toestel hebben een resolutie van 16 en 20 megapixels. Deze resolutie is best hoog, wat hele mooie foto’s als resultaat geeft. Verder kunnen de sensoren meer licht opvangen waardoor je betere foto’s in het donker kan maken met deze OnePlus 6.
De smartphone is naast de sterke fotofunctie bijzonder geschikt voor het maken van video’s, gezien je 240 frames per seconde op kan nemen. Hierdoor kan je de beelden ontzettend vertragen zonder dat je de kwaliteit van de video verliest. De filmpjes zijn in full-hd op te nemen wat ontzettend tof is. Deze telefoon is voor 549 euro te koop bij bol.

Welke smartphonecamera vind jij het beste?

Welke van deze camera's heeft jouw hart warm gemaakt? Of weet je misschien zelfs nog telefoons met betere camera's? Laat het vooral weten in een reactie hieronder!