5 beste Marvel films om te kijken voor Avengers Infinity War!

Article
maandag, 23 april 2018 om 12:53
marvel studios films 130071 5
Het Marvel filmuniversum, beter bekend als het Marvel Cinematic Universe (MCU), bestaat met de release van Black Panther uit achttien films. Binnenkort is de negentiende film, Avengers: Infinity War op het witte doek te aanschouwen en wij geven jullie een kleine opfriscursus. Dit zijn de vijf beste Marvel films die je moet kijken voordat je Infinity War ervaart!

The Avengers (2012)

We beginnen onze lijst van beste Marvel films die je moet kijken voor Infinity War met The Avengers. Dit is uiteraard de film die het superhelden genre nog prominenter op de kaart wist te zetten en de eerste film waarin Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow en Hawkeye samenkomen om de wereld te redden.
The Avengers bevat The Tesseract, een blauwe kubus die ervoor zorgt dat je door de ruimte kunt reizen. Dit is één van de zes Infinity Stones die belangrijk zijn voor de aankomende derde Avengers film. Hiernaast zien we hoe het team van helden samenkomt, krijg je de band tussen Thor en zijn broer Loki te zien en werpen we een blik op slechterik Thanos tijdens de aftiteling (de vijand in Infinity War).
The Avengers is een goede introductie in het filmuniversum van Marvel en de zes helden uit de film komen goed uit de verf. The Avengers is zoals gezegd: "the one that started it all".
130079 1

Avengers: Age of Ultron (2015)

In onze lijst van beste Marvel films die je moet zien voordat Infinity War uitkomt kan het vervolg op The Avengers niet ontbreken. Voor velen is Age of Ultron niet zo sterk als de eerste Avengers film. Desondanks komen er wel belangrijke elementen in de film aan bod die essentieel zijn voor Infinity War.
Zo introduceert Age of Ultron ons op nieuwe personages Scarlet Witch (Elizabeth Olson) en Vision (Paul Bettany) die ondertussen deel uitmaken van het Avengers team. Hiernaast wordt er een nieuwe Infinity Stone onthuld, namelijk de Mind Stone (die zich vestigt in Visions voorhoofd).
Verder zien we hoe de verhalen van Thor en Hulk worden opgezet voor een andere film (hierover lees je straks meer) en is Thanos wederom aanwezig tijdens de aftiteling. Avengers: Age of Ultron bevat genoeg spektakel en maakt het Marvel filmuniversum een stukje groter.

Guardians of the Galaxy (2014)

Van de Avengers schakelen we nu over naar een ander team van merkwaardige superhelden. De Guardians of the Galaxy kunnen niet ontbreken in onze lijst van beste Marvel films die je moet kijken voordat Infinity War uitkomt.
Avengers: Infinity War zal namelijk de film worden waarin de Avengers en de Guardians of the Galaxy elkaar ontmoeten. Hiervoor is het wel noodzakelijk om te weten wie zich in dit team bevinden. Een mens, een pratende wasbeer en een grote levende boom? De Guardians of the Galaxy zijn merkwaardig, maar dit team is puur genieten geblazen.
Hiernaast krijgen we een klein voorproefje van Thanos, om alvast te zien hoe gevreesd de titaan is in het heelal. Ook krijgen we ditmaal uitgebreid uitleg over de Infinity Stones en zien we de paarse Power Stone verschijnen. Guardians of the Galaxy is een genot om naar te kijken en absoluut essentieel om je voor te bereiden op Avengers: Infinity War!
Een aantal nieuwe personages uit Guardians of the Galaxy Vol 2 zijn ook aanwezig in Infinity War, daarom zijn er bonuspunten voor degenen die ook het vervolg aanschouwen.
130085

Thor: Ragnarok (2017)

In onze lijst van beste Marvel films die je niet mag missen is Thor: Ragnarok een apart geval. De film bevat een luchtige toon, geen Infinity Stones en lijkt weinig connectie te hebben met de aankomende Avengers film, maar niks is minder waar.
In Avengers: Age of Ultron zagen we hoe de verhalen van Thor en Hulk beide werden opgezet. Thor gaat weg om (tevergeefs) onderzoek te doen naar de Infinity Stones en Hulk vliegt weg naar een onbekende locatie. In deze derde Thor film zien we hoe deze verhalen verdergaan. Zowel Thor als Hulk komen op planeet Sakaar terecht en de karakterontwikkeling die beide personages doorstaan in deze film worden meegenomen naar Avengers Infinity War.
Zo is Thor in Infinty War opzoek naar een nieuw wapen en heeft Bruce Banner nog steeds een innerlijke strijd met zichzelf en zijn alter ego de Hulk. Hoe deze verhalen verdergaan zie je vanaf 25 april wanneer Avengers: Infinity War uitkomt.
130089 5

Captain America: Civil War (2016)

We sluiten onze lijst van beste Marvel films die je moet zien voordat Infinity War uitkomt af met Captain America Civil War. Dit is de derde Captain America film die het fundament legt voor de gebeurtenissen die in Infinity War zullen verdergaan.
In deze film krijgen we een aantal nieuwe gezichten te zien, zoals Ant-Man, Spider-Man en Black Panther. Op deze manier heb je enig idee wie deze personages zijn wanneer ze in Infinity War opduiken. Hiernaast staat het verhaal van Civil War in het teken van onze superhelden die in conflict zijn met elkaar. Het Avengers team wordt in tweeën gesplitst en dit heeft grote gevolgen voor het team in Infinity War.
Het is al bevestigd dat Infinity War niet het verhaal van Civil War over het hoofd zult zien. De Avengers zijn allemaal verspreid en niet iedereen is vrienden van elkaar. Captain America: Civil War bevat actie, diepgang en superhelden in overvloed. Het is de ultieme Marvel film om je klaar te stomen voor Avengers: Infinity War!

Wat vinden jullie de beste Marvel films?

Met Black Panther meegerekend zijn er nu achttien films in het Marvel Cinematic Universe. Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete film is en welke jullie kijken om jezelf gereed te maken voor Avengers: Infinity War. De derde Avengers film draait vanaf 25 april in de Nederlandse bioscopen. Lees ook deze special om meer te weten over alle Infinity Stones en waar ze zich op dit moment bevinden!

Populair Nieuws

Laatste Reacties